Râdeți mai mult, stresați-vă mai puțin: 15 sfaturi despre cum să aveți un bun simț al umorului

 

Râsul este limbajul universal care conectează oamenii și aduce bucurie în viața noastră. Dar dacă nu ai un simț natural al umorului? Nu vă faceți griji! Astăzi, vom explora cum să ai un bun simț al umorului și să râzi minunat cu cei dragi.

Umorul face viața mai bună

Se spune că râsul este cel mai bun medicament și pentru un motiv bun. Un simț al umorului este o parte esențială a vieții noastre, care ne poate ajuta să facem față situațiilor provocatoare, să reducem stresul și anxietatea și să ne îmbunătățim bunăstarea generală. Dar, nu toată lumea se naște cu un simț natural al umorului.

Din fericire, putem învăța cum să dezvoltăm un simț al umorului în timp și să-l perfecționăm pentru a ne consolida relațiile și a lăsa impresii mai bune celorlalți.

Dar cum? Să aflăm cum să obținem un simț al umorului și să fim mai plăcuți.

Cum să ai un bun simț al umorului

Vrei să ai un bun simț al umorului și să-i faci pe oameni să râdă mai des? Dezvoltarea unui bun simț al umorului necesită ceva efort, dar este o abilitate care merită cultivată. Când ai o abordare jucăușă și ușoară a vieții, ești mai distractiv să fii în preajmă și vei găsi o mai mare bucurie în experiențele tale de zi cu zi.

Iată câteva sfaturi despre cum să ai un bun simț al umorului, astfel încât să poți aduce mai mult râs în viața ta și să te conectezi mai bine cu ceilalți.

1. Observați ce vă face să râdeți

Acordați atenție tipurilor de glume, filme, emisiuni TV, videoclipuri și persoane pe care le găsiți pline de umor. Știind ce îți gâdilă osul amuzant te va ajuta să încorporezi asta în propriul stil comic.  Ești amuzat de inteligența uscată, de comedia fizică tâmpită, de jocurile de cuvinte ridicole sau de observațiile amuzante? Luați notă de ceea ce funcționează pentru dvs.

2. Înconjoară-te de oameni amuzanți

Stai cu prietenii și membrii familiei care te fac să râzi. Instinctele lor comice se vor freca de tine. Implicați-i în glume pline de umor și schimbați povești amuzante. A fi în preajma oamenilor cu inima ușoară îți scoate la iveală propriul simț al umorului. Related: Cum să fii amuzant: 9 sfaturi pentru a-ți crește coeficientul de umor

3. Exersați gândirea jucăușă

Căutați umorul în situația de zi cu zi. Când ceva nu merge bine, încercați să veniți cu o observație spirituală în loc să vă supărați.  Train your mind to look for irony, coincidences, and absurdities throughout your day. Finding the silly, weird aspects of life will help you develop your humorous perspective. Râdeți mai mult, stresați-vă mai puțin: 15 sfaturi despre cum să aveți un bun simț al umorului

4. Râde de tine

Unul dintre cele mai importante lucruri atunci când vine vorba de a avea un bun simț al umorului este să înveți să râzi de tine. Cu toții facem greșeli și este firesc să ne simțim jenați sau rușinați atunci când o facem. Cu toate acestea, capacitatea de a râde de propriile noastre neplăceri și ciudățenii elimină înțepătura din momentele jenante. Dacă scăpați mâncarea în timp ce mâncați sau călătoriți în public, faceți o glumă despre asta în loc să vă bateți. Umorul auto-depreciativ arată că nu te iei prea în serios. De asemenea, îi poate face pe ceilalți să se simtă mai confortabil în jurul tău, știind că știi cum să iei o glumă. Acesta este modul de a avea un bun simț al umorului.

5. Improvizați și fiți spontani

Rezervă-ți timp pentru a fi liber și a improviza, indiferent dacă faci glume cu prietenii sau ești creativ jucăuș de unul singur. Vino cu melodii, schițe amuzante sau alte modalități de a fi neconvenționale și prostești.  Improvizația construiește memoria musculară comică pe care o puteți aplica în multe situații. Și de aceea este o modalitate excelentă de a înțelege cum să dezvolți un simț al umorului.

6. Consumați medii amuzante

Citiți cărți pline de umor, ascultați podcast-uri de comedie și urmăriți programe speciale de stand-up și filme amuzante. Cufundarea în comedie îți stimulează propriul simț al umorului. Acordați atenție tehnicilor comice care vă fac să râdeți cel mai mult pentru a ști cum să obțineți un simț al umorului.

7. Împărtășește anecdote amuzante

Relatarea poveștilor personale amuzante și a anecdotelor permite oamenilor să te cunoască mai bine și arată că ai o personalitate jucăușă. A spune povești într-un mod captivant și amuzant este o formă de artă.

8. Exersați glumele

A spune glume este o modalitate excelentă de a-ți dezvolta simțul umorului. Vă poate ajuta să înțelegeți ce îi face pe oameni să râdă și ce nu. Începeți prin a găsi câteva glume curate și potrivite care vă plac și practicați să le spuneți prietenilor și familiei.  Acordați atenție reacțiilor lor și ajustați livrarea în consecință. De-a lungul timpului, veți începe să vă dezvoltați propriul stil și să puteți veni cu propriul material.

9. Nu duce glumele prea departe

A avea un bun simț comic înseamnă a ști când să-l apelezi înapoi. Evitați tachinările dureroase, remarcile insensibile sau farsele care jenează oamenii. Asigurați-vă că glumele sunt gustoase și respectuoase.

10. Lasă-ți partea prostească să strălucească

Copiii iubesc umorul slapstick și să fie tâmpiți. Îmbrățișează prostia și ca adult. Faceți zgomote, fețe și mișcări amuzante care vă fac să chicotiți. Nu vă fie frică să deveniți puțin copilăroși și scandaloși atunci când situația o cere. Aceasta este o strategie excelentă pentru a învăța cum să ai un bun simț al umorului. Doriți mai multe sfaturi despre cum să obțineți un simț al umorului? Continua să citești.

11. Fii atent

Un alt aspect important al modului de a dezvolta un simț al umorului este observarea. Acordând atenție lumii din jurul nostru și observând lucrurile mici ne poate oferi o bogăție de material pentru umor. Umorul observațional este adesea cel mai relatabil și poate fi folosit într-o varietate de situații. Deci, începeți să acordați atenție oamenilor și situațiilor din jurul vostru și s-ar putea să fiți surprinși de cât de mult material puteți veni.

12. Îmbrățișează neașteptatul

Capacitatea de a găsi umorul în situații neașteptate este un semn al unui mare simț al umorului. Viața este imprevizibilă și lucruri neașteptate se întâmplă tot timpul. În loc să vă supărați sau să vă frustrați, încercați să găsiți umorul în aceste situații. Poate ajuta la difuzarea tensiunii și poate face situația mai ușor de gestionat.

13. Practicați ascultarea activă

Ascultarea activă este o abilitate esențială atunci când vine vorba de umor. Acordând atenție la ceea ce spun alții și preluând indiciile lor, puteți găsi oportunități pentru umor.  De asemenea, vă poate ajuta să evitați să faceți glume care pot fi insensibile sau nepotrivite. Deci, practicați ascultarea activă și încercați să înțelegeți perspectiva celorlalți. Related: 20 de lucruri pe care trebuie să le știți înainte de a vă întâlni cu o femeie sarcastică

14. Fii pozitiv

Un bun simț al umorului este adesea legat de o perspectivă pozitivă asupra vieții. Concentrându-ne pe pozitiv și găsind umorul în situații, putem reduce stresul și anxietatea și ne putem îmbunătăți bunăstarea generală. Deci, încercați să mențineți o atitudine pozitivă și să căutați binele în fiecare situație.

15. Practică, practică, practică

În cele din urmă, ca orice abilitate, a avea un bun simț al umorului necesită practică. Nu te descuraja dacă glumele tale nu aterizează sau dacă nu te simți deosebit de amuzant la început.

Continuați să exersați și să încercați lucruri noi.  De-a lungul timpului, veți deveni mai confortabil cu simțul umorului, vă veți dezvolta propriul stil unic și veți învăța cum să dezvoltați un simț al umorului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *