10 semne ca esti o persoana puternica mental

Ironic, multe dintre comportamentele adesea asociate cu slăbiciune sunt, de fapt, semne de putere. Cultura noastră valorizează adesea „duritatea” în defavoarea „adevăratei puteri”.

Actul de a fi dur este legat de aparențele exterioare. Implică crearea unei persoane care îi convinge pe alții că ești impenetrabil la durere.

Adevărata putere mentală implică lucrul la caracterul tău. Oamenii puternici din punct de vedere mental sunt dispuși să fie vulnerabili și adesea, oamenii confundă deschiderea și onestitatea lor cu fragilitatea.

Iată 10 semne de putere mentală care sunt adesea percepute ca slăbiciuni:

1. A fi amabil.

Mulți oameni par să creadă că a fi amabil înseamnă că ești ușor de manipulat sau că încerci să mulțumești pe toată lumea. Dar a arăta compasiune față de un vecin, a da unui coleg beneficiul îndoialii și a-ți petrece timpul liber ajutând pe cineva într-un proiect poate fi un semn de putere.

A arăta amabilitate adesea necesită curaj și încredere. Ce se întâmplă dacă beneficiarul nu vrea ajutorul tău? Ce se întâmplă dacă gestul tău de prietenie nu este reciproc? Oamenii puternici sunt dispuși să riște din punct de vedere social.

2. Schimbarea părerii

Schimbarea părerea nu înseamnă neapărat că ești indecis sau influențabil. Mai degrabă, poate indica faptul că ești deschis să aduni mai multe informații și să asculți alte idei.

Indiferent dacă ideile tale despre politică s-au schimbat de-a lungul timpului sau valorile tale s-au modificat odată cu înaintarea în vârstă, schimbarea părerea poate fi o dovadă că te dezvolți și înveți.

3. Recunoașterea slăbiciunilor tale.

Există o diferență între a spune adevărul și a te denigra. Recunoașterea că nu ești bun în a confrunta oamenii sau că ai dificultăți în a fi organizat poate arăta că ești suficient de puternic pentru a recunoaște imperfecțiunile tale.

Recunoașterea slăbiciunilor tale te poate ajuta, de asemenea, să întreprinzi acțiuni pozitive. Poți delega sarcinile cu care ai dificultăți sau poți dezvolta un plan pentru a reuși în ciuda neajunsurilor tale.

4. A fi răbdător.

Într-o epocă în care se pune atât de mult accent pe „agitație”, răbdarea este adesea confundată cu inactivitatea sau lipsa ambiției.

Dar atingerea obiectivelor mari, cum ar fi scăparea de datorii sau îmbunătățirea condiției fizice, necesită răbdare. Schimbările reale nu se întâmplă peste noapte, iar exercitarea răbdării necesare pentru a ajunge acolo implică putere.

5. A cere ajutor.

A spune „Nu pot face asta singur” este un adevărat act de curaj. Fie că îți ceri șefului mai multă asistență sau îți cauți un specialist în sănătatea mintală, a cere ajutor necesită umilință și forță de caracter.

Oamenii mental puternici nu merg pe drumul lor singuri. Se înconjoară de oameni care pot oferi asistență pe parcurs.

6. Eșecul.

Dacă ai succes în tot ceea ce faci, înseamnă că trăiești mult în zona ta de confort. A face greșeli și a eșua înseamnă că te provoci pe tine însuți – lucru care este clar un semn de putere.

Nu lăsa pe nimeni să te convingă că eșecurile tale sunt dovada că nu ești destul de puternic pentru a reuși. În schimb, privește eșecul ca dovadă că te întinzi cât poți de mult.

 7. Exprimarea emoțiilor.

Unii oameni sunt rapidi în a arăta mânie, dar ascunse sub aceste sentimente de furie se află emoții mai inconfortabile, precum tristețea, rușinea și dezamăgirea. Totuși, este adesea mai ușor să spui „Ești un idiot” decât să spui „Sunt rănit în sentimente”.

Etichetarea sentimentelor tale și găsirea modalităților de a-ți exprima aceste emoții într-un mod sănătos necesită putere. Este mult mai ușor să negeți durerea sau să încercați să convingeți alții că sunteți infailibili.

8. Renunțarea.

Fie că renunți la un obiectiv pentru că efortul necesar pentru a-l atinge nu este o prioritate principală, fie că te retragi dintr-o dispută aprinsă pentru că știi că nu se va întâmpla nimic productiv, renunțarea nu înseamnă că te dai bătut.

De fapt, este necesară putere pentru a te retrage de la ceva care nu funcționează – în special atunci când ai dedicat multe resurse unei sarcini (sau unei persoane). Dar renunțarea poate arăta că ești dispus să acționezi în conformitate cu valorile tale – chiar dacă ai putea fi ridiculizat.

9. Îmbunătățirea de sine.

Unii oameni ridică din umeri la cineva care citește o carte de dezvoltare personală (aceiași oameni care râd de persoanele supraponderale care merg la sală). Dar să te îmbunătățești – fizic, spiritual sau emoțional – este dificil de realizat.

Încercarea de a deveni o persoană mai bună arată că vrei să creezi schimbări pozitive în viața ta. Fie că te alături unui grup de suport, urmezi terapie, asculți podcasturi de dezvoltare personală sau participi la retrageri spirituale, dorința de autodezvoltare este un semn de putere.

 10. Calmitatea

„Poți să crezi că a stat acolo fără să spună nimic? Eu i-aș fi spus câteva lucruri!” Comentarii de genul acesta sugerează că persoanele care rămân calme nu au curajul să se apere.

Capacitatea de a-ți regla emoțiile este un semn distinctiv al puterii mentale. Asta nu înseamnă că nu vei simți furie (furia poate fi o emoție foarte sănătoasă și utilă), dar înseamnă că vei putea să te comporți într-un mod productiv chiar și atunci când te simți supărat.

Construiește-ți mușchii mentali.

Toată lumea posedă o anumită putere mentală și există întotdeauna loc pentru îmbunătățire.

Alegerea de a-ți dezvolta mușchii mentali este lăudabilă. Dar nu toată lumea va aprecia eforturile tale. Puterea ta poate să le amintească de propriile lor slăbiciuni – sau ei pot să nu recunoască diferența dintre a fi puternic și a părea dur.

Dar nu lăsa acei oameni să-ți stea în cale. Continuă să lucrezi la dezvoltarea puterii mentale de care ai nevoie pentru a-ți atinge cel mai mare potențial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *