Nu renunța la aceste 6 lucruri esențiale pentru dragostea partenerului tău

O relație de cuplu presupune iubire, respect, înțelegere și compromis. Dar uneori, din dorința de a face pe plac partenerului sau de a evita conflictele, putem ajunge să ne sacrificăm prea mult din ceea ce suntem sau din ceea ce ne dorim. Acest lucru nu este sănătos nici pentru noi, nici pentru relație, deoarece poate duce la frustrare, resentimente, pierderea identității sau dependență emoțională. Iată 6 sacrificii pe care să nu le faci niciodată pentru partenerul tău:

Sănătatea

Sănătatea este cel mai de preț bun pe care îl avem și nu trebuie să îl neglijăm sau să îl punem în pericol pentru nimeni. Dacă partenerul tău te obligă sau te influențează să adopti un stil de viață nesănătos, să consumi substanțe nocive, să renunți la tratamente medicale sau să îți ignori nevoile fizice și psihice, atunci nu te iubește cu adevărat. Tu ești responsabil de propria ta sănătate și trebuie să o protejezi și să o îngrijești.

Visurile

Visurile sunt acele aspirații și obiective pe care le avem în viață și care ne dau sens și motivație. Fie că este vorba de o carieră, de o pasiune, de o călătorie sau de orice altceva, nu trebuie să renunți la ele pentru partenerul tău. Dacă partenerul tău te susține și te încurajează să îți urmărești visurile, atunci este un semn de iubire și respect. Dacă însă te descurajează, te critică, te sabotează sau te face să te simți vinovat pentru ele, atunci nu îți vrea binele.

Familia și prietenii

Familia și prietenii sunt cei care ne sunt alături în orice moment și care ne oferă afecțiune, sprijin, consiliere și distracție. Nu trebuie să îi pierdem sau să îi neglijăm pentru partenerul tău. Dacă partenerul tău te izolează de familia și prietenii tăi, te face să îi alegi între el și ei, te manipulează sau te controlează, atunci nu te respectă și nu te apreciază. Tu ai dreptul să îți păstrezi și să îți cultivi relațiile sociale și să te bucuri de ele.

Valorile și principiile

Valorile și principiile sunt acele convingeri și norme morale care ne ghidează comportamentul și deciziile în viață. Ele ne definesc ca persoane și ne dau demnitate și integritate. Nu trebuie să le schimbăm sau să le încălcăm pentru partenerul tău. Dacă partenerul tău te obligă sau te convinge să faci lucruri care îți încalcă valorile și principiile, te judecă sau te umilește pentru ele, atunci nu te acceptă și nu te onorează. Tu ai dreptul să îți exprimi și să îți aperi valorile și principiile și să fii mândru de ele.

Personalitatea și interesele

Personalitatea și interesele sunt acele trăsături și preferințe care ne fac unici și speciali. Ele ne reflectă gusturile, talentele, hobby-urile, pasiunile și stilul de viață. Nu trebuie să le modificăm sau să le abandonăm pentru partenerul tău. Dacă partenerul tău te forțează sau te influențează să te schimbi, să te adaptezi la el, să renunți la ceea ce îți place sau să faci ceea ce îi place lui, atunci nu te iubește pentru ceea ce ești. Tu ai dreptul să îți păstrezi și să îți dezvolți personalitatea și interesele și să te simți liber și fericit.

Fericirea

Fericirea este starea de bine și de mulțumire pe care o simțim atunci când suntem împliniți și satisfăcuți cu viața noastră. Ea depinde în primul rând de noi înșine și de modul în care ne raportăm la noi și la lume. Nu trebuie să o sacrificăm sau să o condiționăm de partenerul tău. Dacă partenerul tău te face să suferi, să plângi, să te îndoiești de tine sau să te simți nefericit, atunci nu merită să fii cu el. Tu ai dreptul să fii fericit și să cauți fericirea în orice mod consideri potrivit.

Acestea sunt 6 sacrificii pe care să nu le faci niciodată pentru partenerul tău. Desigur, nu înseamnă că nu trebuie să faci niciun fel de sacrificiu sau de compromis într-o relație, dar acestea trebuie să fie echilibrate, reciproce și să nu îți afecteze esența și binele tău. O relație sănătoasă este una în care ambii parteneri se iubesc, se respectă, se acceptă și se sprijină unul pe celălalt, fără a se pierde sau a se anula pe ei înșiși.