Evitați aceste 10 obiceiuri înainte de culcare! Sunt periculoase.

Vă găsiți adesea în situația în care vă întoarceți în pat, încercând să adormiți, dar somnul continuă să vă scape? Dacă da, este posibil să suferiți de insomnie. Insomnia este un tulburare în care vă este foarte dificil să adormiți și chiar și după ce ați dormit, nu vă simțiți odihnit în dimineața următoare. Aceasta duce la stres, somnolență în timpul zilei, iritabilitate, lipsă de concentrare și tensiune arterială ridicată. Cu insomnie prelungită, începeți să vă simțiți rău atât din punct de vedere mental, cât și fizic.

Conform diverselor studii, s-a dovedit că unele dintre obiceiurile noastre proaste duc la această tulburare. Iată câteva lucruri pe care trebuie să le evităm înainte de culcare pentru a avea un somn odihnitor.

1. Nu mergeți imediat la culcare după ce ați luat cina.

1.-Do-Not-Go-To-Bed-Immediately-After-Having-Your-Dinner..jpg.webp (700×457)

Image: Shutterstock

Trebuie să acordați o pauză de două ore între cina dumneavoastră și momentul în care mergeți la culcare. Acest lucru se datorează faptului că organismul dumneavoastră nu vă permite să adormiți până când procesul de digestie nu este complet.

2. Evitați să consumați cafea cu cel puțin 4 până la 5 ore înainte de culcare.

2.-Avoid-Drinking-Coffee-At-Least-4-to-5-Hours-Before-You-Go-To-Sleep..jpg.webp (700×439)

Image: IStock

Cofeina stimulează creierul și vă menține treaz. Prin urmare, consumați-o doar atunci când doriți să rămâneți treaz.

3. Dacă simțiți frig, evitați să dormiți descult.

3. If You're Feeling Cold, Do Not Sleep Barefoot.

Image: IStock

Piciorusurile reci nu vă permit să dormiți, nici măcar pentru o clipă. Purtați întotdeauna o pereche de șosete care să vă mențină picioarele calde și apoi mergeți la culcare. De asemenea, puteți folosi perne încălzitoare.

4. Evitați să dormiți la intervale neregulate.

4.-Do-Not-Sleep-At-Irregular-Timings..jpg.webp (700×454)

Image: IStock

Dormitul în orice moment al zilei poate perturba somnul pe timpul nopții. Urmați o rutină și dormiți în fiecare zi la aceeași oră, astfel încât corpul să se obișnuiască cu aceasta.

5. Evitați să faceți exerciții imediat înainte de culcare.

5.-Do-Not-Exercise-Just-Before-Going-To-Sleep..jpg.webp (700×455)

Image: IStock

Exercițiile stimulează corpul și vă mențin treaz pentru o perioadă mai lungă. Prin urmare, dacă doriți să faceți exerciții fizice, faceți-o dimineața sau cu cel puțin trei ore înainte de culcare.

6. Evitați să citiți cărți înainte de culcare.

6.-Do-Not-Read-Books-Before-Going-To-Sleep..jpg.webp (700×457)

Image: IStock

Mulți oameni au obiceiul de a citi o carte până adorm. Cu toate acestea, nu este un obicei bun, mai ales dacă suferiți de insomnie. Încercați să terminați partea de citit cu o oră înainte de culcare.

7. Evitați să dormiți pe un saltea incomodă.

Image: IStock

O saltea bună facilitează un somn odihnitor. Achiziționați o saltea cu care vă simțiți confortabil, chiar dacă este mai scumpă. Vă va ajuta pe termen lung.

8. Evitați să consumați apă sau orice alt lichid cu o oră înainte de culcare.

8.-Do-Not-Drink-Water-Or-Any-Other-Liquid-An-Hour-Before-You-Sleep..jpg.webp (700×415)

Image: IStock

Faptul de a face acest lucru va perturba somnul, deoarece este posibil să trebuiască să vă treziți de două sau de trei ori pentru a merge la toaletă.

9. Evitați să dormiți pe burta.

9.-Do-Not-Sleep-On-Your-Stomach..jpg.webp (700×458)

Image: IStock

Încercați să găsiți poziția în care vă simțiți cel mai confortabil și dormiți în acea poziție. Dormitul pe partea stângă poate contribui la un somn odihnitor.

10. Încercați să vă țineți departe de dispozitivele electronice.

10.-Try-To-Stay-Away-From-Electric-Gadgets..jpg.webp (700×455)

Image: Shutterstock

Starea la telefoane mobile, tablete sau laptopuri stimulează creierul și vă împiedică să dormiți în liniște. Mențineți-vă patul fără gadgeturi.

Inițial, s-ar putea să vi se pară puțin dificil să urmați aceste sugestii. Dar în cele din urmă, vă veți obișnui și veți observa diferența.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *