De ce oamenii deștepți nu se răzbună, ci lasă KARMA să facă treaba

Majoritatea oamenilor cred că se vor simți mai bine dacă ei înșiși se străduiesc să obțină răzbunarea pe care simt că o merită. Dar atunci când o persoană puternică este trădată de cineva, ea este conștientă că ar trebui să stea deoparte și să lase karma să-și facă treaba. De ce oamenii inteligenți nu se răzbună?

„Oamenii slabi se răzbună. Oamenii puternici iartă. Oamenii inteligenți ignoră.” – Albert Einstein

Tot ceea ce faci se va întoarce întotdeauna împotriva ta, așa că nu are rost să pierzi timpul cu un plan elaborat de răzbunare.

Continuă să citești pentru a afla de ce este întotdeauna mai bine să lași Karma să se ocupe de lucruri:

1) Vei avea cu atât mai multă satisfacție când karma va face acea persoană să sufere

Ceea ce se întâmplă se întoarce, așa că, dacă cineva îi rănește pe alții, va simți destul de curând durerea pe care a provocat-o altora.

Propriul tău plan de răzbunare ar putea avea capcanele și lacunele sale, dar scopul karmei este stabil și precis. Atunci când karma lovește, persoana respectivă va simți tot răul pe care l-a provocat vreodată dintr-o singură lovitură.

Vei avea mult mai multă satisfacție atunci când îi vei vedea cum se prăbușesc singuri, fără ca tu să trebuiască să ridici un deget sau să te murdărești pe mâini. Pentru această satisfacție, oamenii inteligenți nu se răzbună.

Uneori, chiar și atunci când o merită, te vei simți vinovat pentru că ai provocat durere altcuiva, dar atunci când universul însuși lucrează pentru a-i face să simtă durerea provocată de greșelile lor, nimic nu poate fi mai bun.

2) Nu va trebui să te murdărești pe mâini dacă lași karma să facă munca în locul tău

Nu este niciodată bine să te murdărești pe mâini de dragul răzbunării. Există momente în care vă puteți răzbuna pe o persoană într-un mod legal, care nu este prea dificil.

Dar fiecare acțiune are o consecință și un preț. Pe de altă parte, karma vine fără obligații și nu va trebui să vă faceți griji că ați făcut ceva ilegal sau greșit.

Răzbunarea nu este întotdeauna o activitate curată, așa că karma care o face îți permite să nu te simți vinovat. Te vei proteja pe tine însuți și conștiința ta nu va fi măcinată de îndoieli atunci când lași karma să facă ceea ce știe să facă cel mai bine.

Cei care au forță și putere știu că ar putea pierde tot ceea ce au muncit atât de mult pentru a construi dacă fac cea mai mică greșeală. Să-ți vezi inamicul suferind nu va valora nimic dacă nu-ți rămâne nimic pentru tine. De aceea, oamenii deștepți nu se răzbună!

3) Întotdeauna vor exista războaie pe care nu te poți aștepta să le câștigi de unul singur.

Cei care posedă măcar un minim de înțelepciune vor fi conștienți că nu se pot aștepta să se confrunte cu forțe mai mari decât ei și să aibă o șansă de a câștiga.

Ei știu că, dacă mușcați mai mult decât puteți mesteca, veți sfârși prin a vă sufoca. Oamenii au tendința de a purta în suflet nevoia de răzbunare și toată ura și animozitatea care o însoțesc, oriunde s-ar duce și pentru foarte mult timp.

Dar, în cele din urmă, acest lucru este mai dăunător pentru ei decât pentru persoana pe care vor să o vadă pedepsită. Este nevoie de mult timp și efort pentru a continua să reziști la acea furie și, când sunt atât de multe de făcut în viață, pur și simplu nu merită.

Cei care au greșit vor primi ceea ce li se cuvine la momentul potrivit. Între timp, cei care au greșit vor rămâne pur și simplu blocați în rutină dacă vor continua să se agațe de trecut. Puteți merge mai departe doar dacă renunțați și mergeți înainte, menținând accentul pe propria viață.

4) Va trebui să plătești prețul pentru orice act de răzbunare pe care alegi să-l comiți.

Deși este posibil să puteți obține răzbunarea pe care simțiți că o meritați într-un mod legal și care nu implică nimic murdar, așa cum am menționat mai devreme, fiecare acțiune are un preț.

Nu poți prezice că karma nu va veni și pentru tine. Ai fi putut să-ți ascunzi acțiunile și să le ții secrete de orice suflet viu, dar universul veghează mereu și nu poți scăpa de propria karma.

Chiar dacă nimeni altcineva nu știe, tu vei fi pe deplin conștient de acțiunile tale și s-ar putea ca acestea să sfârșească prin a te bântui și să-ți provoace mai multă durere decât cea pe care a reușit să ți-o provoace persoana pe care te-ai răzbunat.

Într-o perioadă în care majoritatea dintre noi suntem blocați într-un ciclu nesfârșit de naștere și moarte, fără speranțe de a întrerupe acest ciclu prea curând, oamenii puternici vor face întotdeauna tot ce le stă în putință pentru a preveni acumularea de karma negativă.

S-ar putea să vă simțiți bine să vă răzbunați, dar înțelegeți că acest sentiment va dura doar o perioadă scurtă de timp. Ramificațiile acestei acțiuni vor fi mai mari și vor dura mult mai mult.

5) Fericirea ta este mai mare indiferent de planul pe care l-ai pus la cale pentru a te răzbuna.

Potrivit lui Eddie Vedder, cea mai bună răzbunare este să trăiești mai departe și să-ți dovedești valoarea. Chiar și Frank Sinatra spunea că cea mai bună răzbunare este un succes masiv.

Amândoi și mulți alții au avut dreptate în această privință. Nu există o modalitate mai bună de a obține răzbunarea pe care o dorești decât să renunți la cei care te-au rănit și să îți trăiești viața în cel mai deplin mod posibil.

Cei care ți-au greșit vor fi fericiți dacă te vor vedea scrâșnind din dinți la ei și lucrând la planul tău de răzbunare, pentru că este o dovadă că au reușit să-ți intre pe sub piele.

Ei se hrănesc cu plăcerea pe care o obțin din a vă privi durerea. Mai rău, s-ar putea ca tu să lași furia să te orbească și să faci o greșeală care nu va face decât să îi facă mai fericiți.

Este mult mai bine să dai toate acestea la o parte și să continui să muncești din greu pentru a avea cât mai mult succes. Oamenii toxici vor suferi mai mult când vă vor vedea succesul și fericirea decât dacă veți încerca în mod deliberat să vă răzbunați pe ei.

Ești unul dintre acei oameni deștepți care nu se răzbună?