Dacă aceste 5 lucruri se întâmplă, relația ta s-a terminat deja

Se întâmplă despărțiri. Este un fapt cuprins în fiecare relație: toate relațiile se încheie până când una nu o face. Uneori, despărțirea vine țipând din cerul senin și albastru, în timp ce alteori este ca și cum ai privi un tren care se apropie și știi că nu vei scăpa niciodată din drum la timp. Dar nu orice relație se termină cu un punct culminant puternic și dramatic. Uneori a venit deja sfârșitul și nimeni nu a observat.

Relația voastră se amestecă ca un zombie, oferind performanța goală de a fi un cuplu, chiar dacă speranțele și visele voastre se transformă în disperare. Uneori există acel sentiment vag că lucrurile sunt greșite, în timp ce amândoi încercați să continuați lucrurile cu jumătate de inimă pentru că asta ar trebui să faceți, nu? La urma urmei, poate fi greu să apeși pe trăgaci la acea despărțire, chiar și atunci când știi că trebuie să se întâmple.

Cu toate acestea, vine un moment în care toată lumea trebuie să-și dea seama că pacientul este mort și nu există nicio cantitate de RCP, terapie de cuplu, lenjerie sau evadare de weekend care să-l aducă înapoi.

Dacă se întâmplă aceste 5 lucruri, relația ta s-a încheiat deja:

1. Nu comunici

Comunicarea este vitală pentru succesul unei relații. La urma urmei, nimeni nu citește mintea, iar a te aștepta ca partenerul tău să fie capabil să-ți ghicească dorințele și nevoile este o călătorie într-un singur sens către frustrare și dezamăgire. Cu toate acestea, există o diferență între a comunica și „a umple aerul cu zgomot”.

Avem tendința de a confunda „vorbirea” cu comunicarea și ne străduim să acoperim acele momente de tăcere cu evaziune verbală ca și cum ar fi o modalitate de a alunga dificultățile relaționale.

În practică, totuși, nu contează dacă poți coexista într-o tăcere însoțitoare sau dacă vorbești ca o pereche de cacatoși extrovertiți, atâta timp cât vă puteți exprima clar nevoile unul altuia. Când toată lumea vorbește, dar nimeni nu se conectează de fapt, ai probleme. Și dacă voi doi nu puteți găsi o modalitate de a reduce această diferență, atunci relația este moartă în apă.

Nu contează cât de mult pot dura conversațiile tale dacă totul este la suprafață. Dacă nu poți cere ceea ce îți dorești sau ai nevoie cu adevărat sau nu poți să te deschizi despre cum te simți de fapt, atunci relația ta s-a încheiat funcțional. Nu contează dacă simți că este ceva ce nu ai „permis” să vrei sau dacă ți-e teamă că dacă întrebi, răspunsul va fi „nu”.

Nu contează dacă clarificarea nevoilor tale va duce la o luptă; evitarea sau încheierea unui conflict nu face o relație mai puternică dacă nimic nu este rezolvat și, sincer, trebuie să aibă loc unele lupte. Uneori, conflictul este modul în care muți lucrurile înainte. Dacă nu ai spațiul emoțional și siguranța pentru a te face auzit și înțeles, atunci este timpul să mergi mai departe.

2. Mergi din lupta in lupta

Nici un cuplu, oricât de perfect sincronizat sau îndrăgostit ar fi, nu poate evita lupta. Atâta timp cât ai doi oameni separati, vei avea un conflict. La naiba, pentru unele cupluri, „explodează unul la altul, apoi sexul pasionat de machiaj” face parte din dinamica lor și le este foarte bine.

Dar sunt ocazionale izbucniri care fac parte din fiecare relație și apoi sunt relațiile în care acele momente de liniște nu sunt liniște, ci calmul dinaintea furtunii. Când relația ta a devenit un șir fără sfârșit de argumente , nemulțumiri și lupte absolute, atunci te uiți la o relație care a depășit data de expirare.

Trecerea de la luptă la luptă este un semn sigur că ceva a mers îngrozitor de rău în centrul relației voastre și niciunul dintre voi nu reușește să o rezolve. Poate că nu ești dispus să recunoști că ai greșit. Poate că nu prea reușesc să renunțe la argumentele anterioare și au stocat ușuri și afronte, cum ar fi bilete de premiu din jocurile pasiv-agresive de skeeball emoțional, iar acum sunt gata să primească ursulețul uriaș de pluș al lui I. -Sunt-Mai puțin-Greșit-decât-Tu-Prin urmare-Câștig.

Merită menționat că lupta nu înseamnă doar voci ridicate și cuvinte dure. Faptul că nu țipi nu înseamnă că eviți o ceartă sau că ești superiorul lor emoțional.

„U mad bro” nu funcționează online și cu siguranță nu își are locul în relații. Disprețul rece, comentariile șmecheroase sau ignorarea petulantă de modă veche a partenerului tău sunt forme de conflict la fel de dăunătoare din punct de vedere emoțional ca și o ceartă a vecinilor-numiți-polițiștii. Este încă violență emoțională și îți ia bucăți din inimă și din suflet, iar singura modalitate de a te vindeca este să renunți la încercarea de a da vina sau să primești mâna și să pleci.

Și în timp ce vorbim despre stocarea resentimentelor…

3. Nu există încredere (și nimic nu este iertat)

Unul dintre lucrurile cele mai greu de acceptat în relații este că nimeni nu este perfect și oamenii vor face încurcături. Uneori, dezordinea este dureroasă, dar este ceva ce poate fi rezolvat. Alteori, acea încurcătură este suficient de gravă pentru a fi un eveniment de nivel de extincție a relației.

De prea multe ori există momente în care ne simțim obligați să spunem toate lucrurile corecte și să trecem prin toate mișcările, dar niciodată nu lăsăm lucrurile să se vindece. A spune că ierți pe cineva sau că ești iertat sună minunat, dar nu înseamnă nimic dacă nu este implicată, știi, iertare. Un lucru este când rănile sunt încă crude. Este alta când au fost eforturi de bună-credință pentru a repara daunele și a merge mai departe, iar tu sau partenerul tău pur și simplu nu poți sau nu vrei să treci peste el.

De multe ori, partenerii toxici își vor reține iertarea ca mijloc de răzbunare sau control. Alteori, pur și simplu vor ține permanent relația ostatică ca metodă de a asigura un comportament „bun”. Dacă cauți mereu dovezi ale unor încălcări viitoare sau păcatele tale trecute sunt aduse în mod continuu ca o armă împotriva ta, atunci este clar că paguba a fost mult prea mare, indiferent de ceea ce spune cineva.

4. Nimic nu se rezolvă vreodată

Desigur, nu toate conflictele din relații arată ca niște lupte. Uneori, acele conflicte sunt absența progresului, unde indiferent de ceea ce faci, nimic nu se schimbă niciodată. Poți vorbi până când ești albastru la față. Ai discuție după discuție după discuție. Poți să lupți și să țipi și să țipi. La naiba, îți poți demonstra punctele cu diagrame și grafice.

Cele mai rele momente, desigur, sunt când partenerul tău chiar este de acord cu tine că lucrurile trebuie să se schimbe. Ei trec prin toate mișcările și spun toate cuvintele potrivite și, pentru o clipă, simți că poate ai ajuns la o descoperire.

Dar apoi realitatea revine când acele schimbări promise nu au loc niciodată. Vreodată. Acum ești blocat la intersecția incomodă de a avea încă o discuție despre această chestiune, eventual chiar o luptă în toată regula cu toată stângăcia și suferința emoțională pe care o implică… sau pur și simplu renunți pentru că ce rost are?

Poate că încearcă să păstreze controlul în cel mai pasiv-agresiv mod posibil. Poate că pur și simplu nu le pasă suficient pentru a schimba ceva. Nu contează. Indiferent dacă nu puteți sau nu veți aborda problemele de bază, cel mai bun lucru pentru amândoi este să faceți o pauză curată.

5. Vrei să se termine

Mulți oameni zăbovesc în relații rupte sau platite pentru că caută ceva pe care să-l poată indica drept motiv pentru a pleca. În mod ironic, acesta este cel mai sigur semn că relația s-a încheiat; s-a terminat pentru că ești hotărât că este.

Ceva pe care mulți îl uită este că nu ai nevoie de dovezi că o relație s-a încheiat sau că ai nevoie de un semn că este timpul să pleci. Ei știu ce vor – să se despartă de partenerul lor – dar caută ceva care să le dea permisiunea, ceva spre care să poată arăta și să spună „Acolo! De aceea mi se permite să termin asta.”

Dar la sfârșitul zilei, singurul motiv pentru care trebuie să închei o relație este că vrei să ieși. Nu există nicio instanță de despărțire care să-ți opune veto alegerea de a pleca și să te solicite să te întorci cu dovezi. Relațiile nu sunt codurile de lansare pe submarinele nucleare; nu ai nevoie de ambele părți să întoarcă cheile pentru a apăsa în cele din urmă trăgaciul la despărțire.

Nu trebuie să fii într-o relație cu o secundă mai mult decât vrei să fii. Odată ce ai decis că vrei să ieși, ai voie să pleci. Nu-ți sacrifica fericirea sau timpul tău în căutarea unui semn „acceptabil” sau a unui motiv pentru a pune capăt lucrurilor. Odată ce îți dai seama că relația s-a încheiat, atunci fă ceea ce trebuie făcut: încheie-o, rapid și curat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *