CUM SĂ STRĂLUCEȘTI DIN PUNCT DE VEDERE MENTAL – 9 MODURI ÎMPLINITOARE

Sănătatea ta mintală merită să fie o prioritate în toate momentele vieții tale. Învață cum să strălucești din punct de vedere mental folosind 9 pași simpli și să devii o versiune mai fericită a ta.

ând vorbim despre strălucire, luăm adesea în considerare aspectele fizice ale acesteia, dar nu ținem cont de sănătatea noastră mentală.

Dar, datorită comunității frumoase și în creștere a wellness-ului, oamenii au început să pună un accent egal atât pe strălucirea fizică, cât și pe cea mentală.

Dar pentru această postare, vorbesc despre toate lucrurile legate de bunăstarea ta mentală și despre ceea ce poți face pentru a străluci din punct de vedere mental.

Fiind o persoană care s-a confruntat în trecut cu probleme de sănătate mintală, știu cât de dificil poate fi să îți îngrijești sănătatea minții. Dar, dacă te investești în sănătatea ta mentală, te poți răsplăti în mai multe moduri decât ți-ai putea imagina.

De la o mai bună încredere în sine până la tendințele tale de iubire de sine, vei descoperi că multe domenii ale vieții tale strălucesc ca niște licurici (nu glumesc, atât de frumos este).

De ce va fi nevoie? Câteva sfaturi simple, noi obiceiuri și schimbări de mentalitate, despre care voi discuta pe larg mai jos.

Dar, înainte de a trece mai departe, fixați această postare pentru păstrare.

Citiți mai departe câteva sfaturi simple, dar eficiente, despre cum să străluciți mental și să fiți mai fericiți în viață.

9 sfaturi pentru a străluci din punct de vedere mental

1. Începeți-vă ziua intrând în contact cu natura

Ritualurile simple pot schimba uneori viața. Diminețile reprezintă o astfel de parte a vieții tale care, dacă este bine adaptată, poate face o mulțime de diferențe în ceea ce privește starea ta de bine.

Un pahar de apă caldă și o masă matinal satisfăcătoare sunt câteva dintre obiceiurile de dimineață care sunt extrem de populare în domeniul bunăstării. Dar ritualurile mele preferate în mod absolut de dimineață se referă la expunerea la natură.

Natura este ca un robinet al fericirii disponibil pentru toată lumea, dar noi nu-l folosim suficient de des,

S-ar putea să fiți prea ocupat sau prea uituc pentru a căuta natura în viața de zi cu zi, motiv pentru care este o idee genială să vă creați câteva ritualuri matinale centrate pe natură.

Îmi place să prind lumina proaspătă a soarelui de dimineață. Este bun atât pentru piele, cât și pentru starea de spirit de dimineață. Te vei simți pozitiv și luminos instantaneu.

În timp ce sunteți afară, acordați-vă câteva minute pentru o respirație profundă. Fie ca aceasta să fie meditația voastră de dimineață. Puteți, de asemenea, să scoateți afară un covoraș de yoga și să vă întindeți în aer liber sau să faceți o alergare matinală sau o plimbare lungă.

În diminețile mai lente, puteți citi o carte de auto-ajutorare într-un loc aerisit din casă. Dacă sunteți un iubitor al cafelei de dimineață, atunci beți-vă cafeaua lângă fereastră.

Practic, trebuie să vă modificați rutina de dimineață pentru a o face să includă mai mult natura. Va necesita un efort infim din partea ta, dar îți va oferi frumoasa strălucire mentală pe care o cauți.

2. Scăpați de lucrurile care vă tulbură energiile

S-ar putea să nu-ți dai seama, dar chiar și cele mai mici lucruri din camera ta care nu sunt aliniate cu ființa ta ar putea să interfereze cu energiile tale mentale.

Să luăm ca exemplu vechiul meu dulap auriu. Era imens și ocupa o bună parte din colțul stâng al camerei mele, ceea ce făcea ca spațiul meu să fie foarte aglomerat.

Nu mi-a plăcut prea mult să mă uit la ea și e ciudat cum am suportat-o timp de 2 ani până să realizez că am avut opțiunea de a scăpa de ea.

Odată ce am făcut asta, camera mea era mai frumoasă, iar asta m-a inspirat și mai mult să fac o schimbare completă a camerei. Sincer, este cel mai bun lucru pe care l-am făcut vreodată. Camera mea este acum un refugiu pentru mine, totul pentru că am decis să arunc acel dulap uriaș.

Luați-vă un moment și priviți în jurul vostru. Care sunt lucrurile care nu se mai potrivesc?

Ar putea fi un cearșaf vechi, suportul tău de stilouri sau câteva cărți cu care nu mai rezonezi. S-ar putea să doriți să înlocuiți încet aceste lucruri sau pur și simplu să le ascundeți în unitatea de depozitare pentru a le folosi mai târziu.

Renunțarea la lucrurile care nu te fac să te simți bine face parte din procesul de maturizare și de a merge mai departe. Nu înseamnă că ești nerecunoscător; înseamnă doar că știi cum să-ți prioritizezi spațiul mental și să-ți păstrezi energiile curgând bine.

3. Faceți antrenamente care vă plac cu adevărat

Știm cu toții că exercițiile fizice sunt bune pentru sănătatea mintală, dar faptul că știm asta nu este suficient pentru a vă motiva să vă antrenați. Poate fi obositor să vă mișcați corpul dacă nu vă bucurați de exercițiile dumneavoastră.

Pentru a străluci din punct de vedere mental, este relevant să urmezi obiceiuri care te fac să strălucești din interior, iar aceeași regulă se aplică și antrenamentelor tale.

În loc să vă forțați să mergeți la sală, găsiți exerciții care vă încântă și vă excită.

Poate că vă place să dansați, să înotați sau să vă plimbați cu bicicleta prin oraș. Sau poate că ți-ai dorit întotdeauna să încerci MMA pentru a putea da un pumn rău ca Black Widow.

Știți ce vreau să spun. Cu toții avem activități care ne plac. Mie îmi plac la nebunie plimbările și drumețiile, așa că mă țin de ele de dragul de a-mi menține atât mintea, cât și corpul fericiți.

Așadar, ignorați informațiile care vă spun să încercați un anumit tip de antrenament. Nu trebuie să o faceți în felul lor.

Alege ceea ce funcționează cel mai bine pentru tine și, odată ce ești regulat cu antrenamentele, poți diversifica încercând noi exerciții.

4. Fiți un jurnalist regulat

Am descoperit că, cu cât îmi scriu mai mult în jurnal gândurile, cu atât spațiul meu mental este mai curat și mai sănătos. Binecuvântați această activitate sufletească, pentru că este atât de bună și eficientă. Sincer, se simte ca o terapie.

Aveți o mulțime de gânduri care vă trec prin cap și care trebuie să fie sortate, iar jurnalul este cea mai bună modalitate de a face acest lucru.

Dacă te lupți cu o emoție negativă, apelează la jurnalul tău și curăță-ți toate emoțiile pe pagini. Dacă ești fericit și mulțumit de viață, fă același lucru, astfel încât să poți capta gândurile tale pozitive pentru mai târziu.

Privind în urmă la înregistrările tale fericite îți va aminti că momentele de tristețe sunt trecătoare și că, în calitate de om, ești capabil să afișezi o gamă largă de emoții, ceea ce este un fapt frumos în sine.

Țineți un jurnal în mod regulat pentru a vă auto-interoga, pentru a vă verifica mental și pentru a deveni propriul dvs. animator.

Este un obicei care vă va ajuta să vă cultivați iubirea de sine și grija de sine, două aspecte ale vieții care se adaugă pentru a crea starea supremă de fericire.

Veți putea să comunicați mai eficient cu voi înșivă și să vă înfruntați provocările cu capul sus.

Jurnalul dumneavoastră va deveni un prieten drag la care puteți apela pentru îndrumare și sfaturi. Pe scurt, vei învăța arta de a te sprijini pe tine însuți și de a avea încredere în inima ta pentru a alege ce este mai bine pentru tine.

5. Fă o dezintoxicare de social media

Nu e nevoie să gâfâiți, nu vă cer să renunțați la social media pentru totdeauna. Știu că ai nevoie să rămâi conectat la lumea ta socială și asta nu este deloc un lucru rău.

Problema este că toată socializarea pe care o faci pe platformele online este digitală. În niciun caz un chat cu cea mai bună prietenă a ta nu poate înlocui bucuria de a vorbi la o ceașcă de cafea.

Dar dacă ești dependent de site-urile de socializare, poate fi greu să apreciezi micile momente care fac viața atât de prețioasă.

Atunci când vă aflați în public, s-ar putea să observați că aproape toată lumea este lipită de ecranul telefonului, iar jumătate dintre ei defilează în mare parte prin rețelele de socializare.

Dar cei câțiva oameni care citesc cărți, ascultă muzică în timp ce se plimbă sau pur și simplu stau fără să facă nimic sunt cei care par cei mai mulțumiți în acest moment.

Pentru a trăi viața la maxim, eliminați social media din telefon pentru câteva zile (chiar și o zi este bine.) Este un mod simplu, dar eficient de a face o detoxifiere mentală.

Vezi cum arată rutina ta atunci când nu ești prezent pe rețelele sociale. Sunt sigură că vei putea găsi alte modalități fericite de a umple golurile din ziua ta.

6. Meditați în momentele de neliniște

Cu toții ne confruntăm cu momente dificile în viață, dar capacitatea noastră de a gestiona astfel de ocazii poate avea un impact mare asupra stării noastre de sănătate mintală.

Dacă aveți mecanisme de adaptare sănătoase pentru emoțiile negative, vă va fi mai ușor să vă reveniți la fluxul natural. O astfel de practică sănătoasă este meditația.

Atunci când vă simțiți copleșit, poate fi greu să vă concentrați asupra clarității și prea ușor să alunecați într-o stare de panică. Trebuie să vă reamintiți aici că dețineți controlul deplin asupra vieții dumneavoastră, iar meditația vă poate ajuta să faceți acest lucru.

În momentele de suferință, intrați în meditație, concentrându-vă asupra respirației. Închideți ochii, apăsați mâinile pe inimă și inspirați și expirați lung.

Cu fiecare eliberare a unei respirații, veți vedea că gândurile voastre debordante se îndepărtează. Aceasta este puterea respirației profunde și ar fi bine să o valorificați cât mai mult posibil pentru o strălucire mentală eternă.

7. Aveți grijă de corpul dumneavoastră

Dacă te ocupi zilnic de sănătatea ta fizică, îți vei hrăni în mod direct sănătatea mentală. Corpul și mintea ta sunt interconectate.

Cu cât ești mai atent la nevoile corpului tău, cu atât vei fi mai confortabil în mintea ta.

Nu trebuie să deveniți un pasionat de fitness în toată regula pentru asta. Simplele obiceiuri zilnice pot face o mare diferență.

Primul loc de unde ar trebui să începem ar fi hidratarea. Beți 8-10 pahare de apă pe zi pentru a vă menține hidratat. De asemenea, vă va ajuta să vă păstrați calmul și să vă gestionați eficient stresul.

Mâncați un mic dejun sănătos, nu săriți peste nicio masă și practicați alimentația conștientă pentru a rămâne în contact cu nevoile intestinului dumneavoastră. Mâncați ceea ce vă place, dar cu moderație, și nu uitați să mâncați și fructe și legume.

Faceți sport 4-5 zile pe săptămână pentru a vă menține corpul activ, faceți yoga pentru flexibilitate și practicați-vă rutina de îngrijire a pielii fără greș.

La început, aceste obiceiuri pot părea multe, dar credeți-mă, devine mai ușor odată ce ați trecut de 21 de zile.

Începeți încet și lucrați la câte un obicei pe rând. În cele din urmă, aceste obișnuințe vor face legătura între dvs. și strălucirea mentală pe care o meritați cu prisosință.

8. Bucură-te de lucrurile mărunte din viață

O trăsătură comună a tuturor oamenilor fericiți este aceea că savurează lucrurile mărunte din viață. Fie că este vorba de un cornet de înghețată sau de o mică petală a unei flori, ei sunt recunoscători pentru tot ceea ce există în viață și pe care noi îl luăm adesea drept un lucru de la sine înțeles.

Bucuria este peste tot în jurul nostru. Se află în garderoba ta, ascunsă în piesele tale preferate de îmbrăcăminte, în paginile unei cărți vechi și în acea ceașcă dulce de cafea pe care o savurezi în timpul pauzelor de la prânz.

Depinde de voi cât de multă bucurie lăsați să intre și cât de multă blocați. Simplul fapt de a fi atent la aceste lucruri mărunte poate schimba modul în care vă simțiți pe plan intern.

Aveți o multitudine de motive în jurul vostru pentru a fi fericiți. Întrebarea este – sunteți gata să vă conectați în sfârșit la vibrațiile bune din jurul vostru și să străluciți mental?

9. Dedică-ți ora de culcare îngrijirii de sine

Îngrijirea de sine poate fi făcută în orice moment al zilei, dar mi se pare mai ușor să mă țin de obiceiurile mele de îngrijire de sine dacă le fac cu religiozitate în fiecare seară înainte de culcare.

De asemenea, aveți nevoie de un somn bun pentru a vă străluci din punct de vedere mental, iar autoîngrijirea nocturnă vă permite să vă puneți gândurile la culcare și să dormiți fără griji.

Iată câteva idei de autoîngrijire înainte de culcare pentru a străluci mental:

  • Faceți o scurtă plimbare după cină
  • Faceți un duș cald
  • Fă-ți rutina de îngrijire a pielii
  • Închideți telefonul
  • Aprindeți câteva lumânări parfumate
  • Fă un jurnal de noapte
  • Citiți o carte
  • Ascultați un podcast
  • Sorbiți dintr-o ceașcă de ceai de plante calmant
  • Citiți afirmații pentru gânduri pozitive

Aceste activități de autoîngrijire vă vor ajuta să vă străluciți atât mental, cât și fizic. Distrează-te creându-ți o rutină de noapte personală de îngrijire de sine.

Oferă-ți o strălucire mentală

Cu toții suntem puternici din punct de vedere mental din interior, dar obiceiurile noastre decid dacă ne putem scoate în față latura noastră rezistentă și dacă putem alege să fim fericiți.

Aceste 9 sfaturi de strălucire mentală vă vor ține la distanță gândurile negative, vă vor îmbunătăți starea de spirit și vă vor menține fără stres pe tot parcursul zilei.

Meritați să vă simțiți cel mai bine, întotdeauna, și mă bucur că am reușit să vă împărtășesc câteva dintre sfaturile mele personale pentru ca acest lucru să se întâmple pentru voi.