Cum să știi când ai energie negativă

 

Energia negativa poate fi vazuta ca un punct scazut in starea de spirit care poate patrunde in intregul corp si pentru cei din jurul tau. Probabil că observați energie negativă ori de câte ori nu vă evocați fericirea obișnuită pe tot parcursul zilei și este posibil ca și oamenii din jurul dvs. să observe. Astfel, recunoașterea momentului în care aveți energie negativă poate fi minunată, deoarece aveți apoi puterea de a întoarce ziua și de a începe să vă stimulați starea de spirit și nivelul de energie pentru a vă simți mai energic în general.

În calitate de coach certificat de sănătate, lucrez cu clienții pentru a scăpa de energia negativă și pentru a mă concentra asupra elementelor pozitive care pot aduce bucurie și productivitate zilei și ne pot face pe noi și pe cei din jurul nostru să ne simțim mai fericiți. Starea noastră de spirit zilnică poate prezenta un fel de efect de contagiune, în care putem fie să-i facem pe ceilalți să se simtă minunat împreună cu noi, fie să-i tragem în jos, ducând la stări de spirit mai sărace în jur. În mod clar, prima este probabil opțiunea preferată, deoarece senzația de energie și entuziasm în timpul zilei poate fi minunată pentru creșterea beneficiilor pentru sănătate și a calității generale superioare a vieții. Iată nouă semne care vă pot spune că aveți energie negativă și că o repornire instantanee ar putea fi pentru a crea mai multă energie pozitivă și bucurie.

1. Vezi energie proastă în alții

„Oglindim limbajul corpului și energia celor din jurul nostru”, spune antrenorul de alergare și antrenorul personal Susie Lemmer, prin e-mail cu Bustle. „Dacă simțiți că energia proastă se dezvoltă în alții, s-ar putea să fiți voi”, spune ea. Prin urmare, verificați-vă cu voi înșivă și vedeți dacă sunteți problema și trebuie să vă schimbați atitudinea. Lemmer spune că o modalitate de a ști este să te întrebi dacă ți-ar plăcea să te angajezi într-o conversație cu tine însuți dacă ai fi altcineva. Fii sincer. Dacă îți dai seama că energia negativă vine spre tine de la altcineva, scuză-te politicos și spune că trebuie să mergi la toaletă sau să faci o plimbare.

2. Lucrezi noaptea târziu

După o zi lungă la locul de muncă, s-ar putea să vă simțiți mai negativ dacă sunteți blocat să vă ocupați de stres acasă. „Atât energia mentală, cât și cea fizică se epuizează de obicei pe tot parcursul zilei de lucru, ceea ce înseamnă că toleranța la stres și motivația pentru sarcini mentale complicate vor fi foarte scăzute după ziua de lucru”, spune terapeutul din Chicago, Chelsea Hudson, LCPC, prin e-mail cu Bustle. Fiți conștienți de momentul zilei și încercați să nu purtați stresul de la locul de muncă acasă cu dvs., când ar trebui să vă reîncărcați. Hudson spune că a face o listă de sarcini înainte de timp pentru ziua următoare este o modalitate excelentă de a o pregăti și de a o lăsa deoparte atunci când vine acasă. Dacă lucrați acasă, puteți crea un birou separat sau o zonă de masă dedicată muncii dvs. și gândiți-vă la „orele libere” în care vi se permite să vă opriți și să o numiți noapte.

3. Spațiul tău de locuit este complicat

„Când locuiești cu cineva, este mai probabil să-l vezi când este obosit, bolnav și iritabil”, spune Hudson. Indiferent dacă locuiți cu un coleg de cameră găsit pe Craigslist, un BFF de la facultate sau o altă persoană semnificativă, energia negativă poate apărea în casă atunci când programele diferă. „Mutarea împreună vă va oferi mai multe informații despre modul în care partenerul dvs. gestionează stresul și epuizarea. Este foarte posibil ca obiceiurile tale domestice să difere de cele ale partenerului tău”, spune Hudson cu privire la cupluri. Hudson recomandă să stai jos cu partenerul tău pentru a comunica și a ajunge la negocieri adecvate.

4. Te compari cu ceilalți

„Trăim într-o stare de comparație constantă cu ceea ce nu avem sau cu ceea ce nu am realizat”, spune Hudson. „În loc să încerci să te ridici la înălțimea momentului superficial al vieții altora, recunoaște-te și apreciază-te pentru demnitatea cu care îi tratezi pe ceilalți, sacrificiile pe care le-ai făcut pentru cei dragi sau pentru a atinge un obiectiv demn, angajamentul tău de a persevera într-o viață care este adesea provocatoare și micile acte de bunătate pe care le faci și care trec neobservate de majoritatea, „, sfătuiește ea.

5. Programul tău este prea agitat

Când programul tău este prea agitat și ești ocupat să alergi dintr-un loc în altul, poate fi greu să nu lași negativitatea și anxietatea să ia tot ce este mai bun din tine. „Am fost socializați să prosperăm cel mai bine în stări de ocupație și „străduindu-ne să mergem înainte”, spune Hudson. Dacă simțiți această presiune, ar putea fi timpul să o apelați înapoi și să faceți ceva distractiv și, pentru dvs., care vă poate lumina ziua. Răsfățați-vă cu ceva special în fiecare lună sau săptămână. Poate fi orice, de la un masaj la un fel de mâncare preferată de clătite la brunch-ul de duminică pentru a sărbători o săptămână lungă.

6. Ești deprimat

Dacă ați observat simptome depresive, este un semnal clar al energiei negative și al modului în care omniprezența acesteia vă afectează viața. „Depresia nu este un refuz de a fi pozitiv sau o lipsă de dorință de a se angaja în activități fericite”, spune Hudson. „Mai degrabă, însăși natura bolii face aproape imposibilă forțarea sinelui să se simtă fericit sau motivat și acest lucru se datorează, de obicei, unei disfuncții în sistemul de reglare a serotoninei”, spune ea. Căutați ajutor clinic pentru ușurare.

7. Ești foarte emoțional

Dacă vă simțiți adesea prea copleșiți de emoții pentru a funcționa așa cum ați face în mod normal, s-ar putea să petreceți prea mult timp ocupându-vă de energia negativă. Adesea încercăm să alungăm aceste emoții din viața noastră, dar ele pot fi de fapt un bun semn de avertizare că ceva din viața ta trebuie să se schimbe. „Când observați senzații fizice legate de emoții, cum ar fi o inimă care bate sau palme transpirate, în loc să încercați să împingeți senzațiile departe, permiteți-le să treacă pur și simplu prin corpul vostru ca un val. Cu emoțiile poți fi sigur de două lucruri: reacțiile emoționale au un vârf și toate trec în cele din urmă”, spune Hudson. Dacă le poți observa prezența fără judecată, vor atinge apogeul mai repede și, în cele din urmă, se vor disipa fără niciun efort din partea ta”, adaugă ea.

8. Petreci prea mult timp pe Facebook

Petrecerea prea mult timp pe social media ne poate afecta sănătatea și ne poate face să ne simțim geloși sau anxioși atunci când ne uităm la viața altora, sfătuiește Hudson. O astfel de negativitate se poate transfera în ziua ta. „De-a lungul timpului, efectele fizice ale acestor emoții pot duce la un sistem imunitar slăbit din cauza eliberării cronice de cortizol”, spune ea. Limitați timpul social media pentru a rămâne mai fericiți pentru cea mai mare parte a zilei. O limită generală recomandată este de două ore pe zi și nu mai mult, în special pentru persoanele care au copii, sfătuiește Dr. Douglas Gentile, directorul Laboratorului de Cercetare Media de la Universitatea de Stat din Iowa. Cu toate acestea, acest lucru variază de la persoană la persoană, iar dacă slujba dvs. se bazează pe social media, evident că obțineți un permis.

9. Aveți o vorbire negativă de sine

A avea discuții negative despre sine, cum ar fi „Nu pot face asta” și „Arăt grosolan în pantalonii ăștia”, poate împiedica sentimentul de optimism în mod regulat, spune David Wolfe, pe blogul său. Prin urmare, având mantre pozitive, auto-promovate și stabilind intenții în fiecare zi vă poate ajuta să scăpați de energia negativă, toxică în favoarea mai multor energii și entuziasm. Spune-ți cât de minunat ești și înfruntă-te în oglindă în fiecare zi pentru a profita de beneficiile care stimulează starea de spirit!

Când vă simțiți scăzut și interferează în alte domenii ale vieții, este o idee bună să încercați să schimbați perspectivele și să eliminați aceste elemente toxice din organism pentru a vă simți mai fericiți și mai dornici să mergeți în jurul zilei. A te bucura de viață este atât de important pentru sănătatea cuiva și nu există o modalitate mai bună de a face acest lucru decât reducerea energiei negative.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *