Cum Să Nu Te Mai Simți Mizerabil – 5 Obiceiuri Care Funcționează

Care este diferența dintre oamenii fericiți și oamenii nefericiți?

Ei bine, cel mai bun mod de a răspunde la această întrebare este că au obiceiuri diferite și că acționează și gândesc diferit în privința lor.

Este atât de simplu, de fapt. Oamenii care sunt nefericiți au obiceiuri care îi fac să simtă mai puțină bucurie. Iar oamenii care sunt fericiți au obiceiuri care îi fac să simtă mai multă bucurie.

Deci, dacă nu ești atât de fericit pe cât ți-ai dori să fii? Trebuie să te uiți la propriile obiceiuri și să vezi dacă poți face câteva mici schimbări pentru a începe să vezi cum îți crește nivelul de fericire.

Pentru a te ajuta, iată 5 mici obiceiuri care te vor ajuta să devii acea persoană cu adevărat fericită (pe care știi că este în tine) și să te simți mai puțin nefericită tot timpul.

5 Obiceiuri Pe Care Le Fac Toți Oamenii Extrem De Fericiți

1. Ei Practică Recunoștința În Fiecare Zi.

În primul rând, vom începe cu recunoștința, deoarece recunoștința va fi primul pas pentru a ne simți mai puțin nefericiți și mai puțin deprimați tot timpul.

Și trebuie să recunoașteți că tot ceea ce sunteți este rezultatul a tot ceea ce ați gândit și experimentat până în acest moment.

Îți place unde te afli în acest moment al vieții tale? Dacă nu, atunci recunoștința vă va ajuta să schimbați lucrurile.

Recunoștința înseamnă să te concentrezi asupra a ceea ce ai și să apreciezi și să mulțumești pentru asta.

Dacă îți dai seama de câte lucruri (și oameni) minunate ai deja în viața ta (pentru care să fii recunoscător), vei avea o stare de spirit mai bună pentru a menține concentrarea asupra tuturor lucrurilor mărunte care îți aduc cea mai mare bucurie pe care le ai deja.

Dar ceea ce mulți oameni nu înțeleg este că, doar prin simpla experiență a recunoștinței, vă va ajuta să creați mai multe sentimente bune pentru a atrage mai multe lucruri și oameni care să vă facă fericiți.

Iar cel mai bun mod de a începe să te simți recunoscător este să notezi în fiecare zi trei lucruri mici pentru care ești recunoscător în viața ta. Așa că ia-ți un carnețel destinat exclusiv acestui scop și începe de azi, chiar dacă ești ezitant.

Veți începe să vedeți cum mizeria se topește dacă puteți face din acest lucru un obicei zilnic pe care să îl respectați.

2. Creează Entuziasm Și Nu Speranță Pentru Ei.

Știm cu toții, doar fiind martori, că cei mai fericiți oameni în viață trăiesc zilnic în entuziasm.

Este aproape enervant de văzut, (mai ales când nu ai nimic care să te entuziasmeze), dar fericirea maximă presupune să ai ceva care să te bucure zilnic – chiar dacă ți se pare ceva mic și neînsemnat.

Așadar, cum creezi un entuziasm de lungă durată în viața ta? Cheia aici este să creezi entuziasm și nu doar să speri sau să te rogi să fii entuziasmat de ceva sau cândva în viitor.

Cu toții avem nevoie de ceva care să ne facă să așteptăm cu nerăbdare, de ceva care știi că îți va aduce bucurie și care știi că îți va aduce beneficii pe termen lung.

Deci, fie că este vorba de absolvirea facultății, de nașterea unui copil, de începerea unui blog sau de crearea entuziasmului pentru acea mică întâlnire nevinovată la cafea pe care ați planificat-o săptămâna aceasta?

Entuziasmul vă va da un sens, un sens, un sentiment de entuziasm și un motiv să vă treziți în fiecare zi cu energia potrivită.

3. Se Pricep Foarte Bine Să Se Concentreze Asupra Lucrurilor La Care Sunt Buni.

Când vine vorba de a se simți mai fericiți, ce au în comun cei mai fericiți oameni?

Răspunsul simplu, dar complex, este că, de obicei, aceștia au un proiect pasional care le permite să-și pună în valoare punctele forte și abilitățile.

Nu numai asta, dar te simți bine când ești foarte bun la ceva.

Deci, dacă știi ce este asta? Atunci încercați să începeți să o faceți și mai des. Și dacă nu știți care sunt talentele sau darurile pe care vă place să le faceți cel mai mult?

Începeți prin a face o listă a lucrurilor la care vă pricepeți cu adevărat și încercați să petreceți ceva timp făcând acele lucruri.

Chiar dacă este vorba de ceva care nu ți se pare important pentru creșterea fericirii tale, cum ar fi pictura sau cusutul. Atâta timp cât este ceva care îți va crește stima de sine și care reprezintă un spațiu sănătos în care să te relaxezi, cu atât mai bine!

În plus, dacă îți petreci timpul făcând lucrurile la care te pricepi, te vei simți minunat știind că ai un dar și că îl folosești în mod activ pentru a-l prezenta lumii.

Poți să scrii poezii, să dansezi, să gătești sau chiar să te joci cu câinele tău!

Atâta timp cât vă faceți puțin timp în fiecare zi pentru a realiza zilnic unul dintre aceste lucruri amuzante, veți începe să observați că veți avea mai mult sens în viața dumneavoastră și că, la rândul său, acest lucru vă va aduce mai multă bucurie și fericire.

4. Ei Văd Paharul Pe Jumătate Plin.

Pentru a fi cu adevărat fericit și pentru a ieși din rutina ta mizerabilă, totul este să nu lași situațiile negative să te DEFINĂ!

Trebuie să înveți să vezi problemele și circumstanțele ca pe niște provocări și oportunități, în loc să te gândești la ceea ce s-a întâmplat și să lași ca acestea să-ți fure bucuria zilnică.

Deci, pentru a vă transforma fericirea într-o crestătură? Începeți să găsiți partea bună în fiecare situație în care vă aflați. Dacă faci acest lucru, vei fi mai bine echipat pentru a le înfrunta cu capul înainte și vei începe să te simți mult mai fericit.

O altă notă de adăugat este să încerci să nu lași greșelile din trecut să te definească. Nu te răni nici cu autocritica negativă.

Dacă îți dorești cu adevărat să duci o viață fericită și împlinită, să știi că optimismul poate părea greu la început, dar este doar un obicei de a-ți vedea problemele ca pe niște potențiale oportunități, așa cum fac deja cei mai mulți optimiști.

5. Practică Zilnic Acceptarea De Sine.

În cele din urmă, a te compara cu alții sau a te concentra pe propriile defecte, nu-ți va aduce decât crize și mai multe crize de suferință.

Asta pentru că atunci când încercăm să ascundem lucrurile care nu ne plac la noi înșine sau să comparăm ceea ce au alții cu ceea ce ne lipsește nouă, nu facem decât să ne simțim literalmente nefericiți.

Deci, cum poți să încetezi să te simți nefericit și să începi să trăiești o viață mai fericită?

Să știi că acceptarea de sine te va duce într-un loc mai fericit în viață.

Acceptarea de sine este opusul comparației și pentru a simți mai multă bucurie în viață, trebuie să te accepți pe tine și toate defectele pe care crezi că le ai.

O modalitate foarte bună de a face acest lucru este să vă gândiți la ceva ce ați făcut în trecut (chiar dacă este ceva foarte dureros) și să vă spuneți că ați făcut tot ce ați putut în acel moment din viața dumneavoastră.

Acceptă greșelile pe care le-ai făcut și începe schimbarea perpetuă pe care ți-o dorești cu mai multă acceptare de sine și mai multă iubire de sine. Oamenii fericiți practică zilnic acceptarea de sine, așa că va fi înțelept să le urmezi exemplul.

Și dacă vreți un punct de vedere din exterior despre importanța iubirii de sine și a acceptării de sine? Atunci verifică aceste citate puternice despre încrederea în sine pentru mai multă inspirație.

Să știi că fericirea se află în mâinile tale și dacă vrei să fii cu adevărat o persoană mai fericită – trebuie să acționezi în consecință!

Și, adesea, aceeași formulă nu funcționează pentru toată lumea, dar aceste obiceiuri de fericire dovedite sunt un punct de plecare excelent pentru a începe să te simți mai puțin deprimat și să simți mai multă bucurie.