Cum să nu te mai plângi și să începi să repari lucrurile

Să te plângi ocazional este foarte tipic pentru o persoană, dar când devine neîncetat, devine foarte obositor să stai în preajma unei astfel de persoane. Lucrul comun la cei care se plâng este că au întotdeauna o grămadă de lucruri de care să se plângă.

De la nemulțumiri nesfârșite despre familie, finanțe, colegi, șefi, greutate, aspect, trafic sau chiar vreme, lista este nesfârșită. Plângăcioșii cronici găsesc defecte în aproape orice și aproape la toată lumea, cu excepția lor.

Dacă sunteți un plângăcios cronic, ați observat că oamenii se plictisesc repede de dumneavoastră și se retrag din compania dumneavoastră, pentru că nimănui nu-i place să absoarbă atâta energie negativă.

 

Cum să nu te mai plângi – 10 moduri

 

Iată 10 pași pentru a nu te mai plânge de orice.

1. Învață că schimbarea este constantă

Un proverb comun spune că singurul lucru constant în viață este schimbarea. Ei bine, acest lucru este adevărat. Cu toții ne confruntăm cu schimbări de-a lungul vieții noastre. Indiferent cine suntem sau de unde venim, nu putem scăpa de acest fenomen.

Și, dacă suntem sinceri, știm cu toții că schimbarea nu este cel mai plăcut lucru din viață. Acest lucru se datorează faptului că ne cere să ieșim din zona noastră de confort. Cu toate acestea, schimbarea este unul dintre cele mai necesare lucruri din viață.

Este un semn de creștere și un simbol al vieții. De la schimbarea pe care o experimentăm de la a fi copii mici la a fi copii și apoi adulți până la schimbarea pe care o experimentăm atunci când obținem un nou loc de muncă, fiecare etapă a vieții noastre cere ceva de la noi, ceea ce poate fi solicitant.

Cu toate acestea, plângerea nu ar face ca situația să fie mai bună. Nimeni nu a refuzat vreodată să meargă la facultate doar pentru că îi plăcea culoarea clădirii liceului sau pentru că își iubea atât de mult colegii de liceu.

Dimpotrivă, au continuat să avanseze și să evolueze pe măsură ce circumstanțele se schimbau. Vom găsi mai multă pace și mulțumire odată ce vom accepta acest adevăr neschimbător despre viață. Iar acest lucru contează pentru noi ca fiind primul pas spre progres.

A învăța să te adaptezi este imperativ atunci când înveți cum să nu te mai plângi de viață. Realizarea faptului că schimbarea este constantă și inevitabilă este esențială pentru a avea o perspectivă mai pozitivă asupra vieții și pentru a experimenta o bunăstare generală.

2. Scapă de prietenii negativi

 

Să renunți la prietenii negativi poate fi dificil, dar este spre binele tău. Dacă vă aflați cu prieteni care vă alimentează și vă încurajează nemulțumirile pentru că și ei sunt plângăcioși cronici, atunci ar trebui să vă regândiți grupul de prieteni.

Acest lucru se datorează faptului că sunteți media prietenilor pe care îi păstrați. Dacă înveți cum să nu te mai plângi, atunci ar trebui să analizezi și să evaluezi în mod critic cercul tău de prieteni și genul de oameni cu care ai stat.

S-ar putea ca prietenii tăi să nu vadă niciodată nimic pozitiv de spus despre nimic, așa că ai început să îi imiți în mod inconștient. Amintiți-vă că păsările de același fel se adună.

Dacă cercul tău este format din persoane care aduc energie negativă sau care vorbesc despre alții doar în mod negativ, ia în considerare posibilitatea de a le lăsa să plece. Încercați să vă conectați cu persoane care sunt mult mai pozitive și mai puțin drenante.

Asociați-vă cu persoane care nu sunt atât de critice și care nu au opinii despre alte persoane. Vei fi surprins de impactul extraordinar pe care l-ar avea asupra vieții tale. Până la urmă, asocierea ta în viață determină și asimilarea ta în viață.

S-ar putea, de asemenea, să constatați că vă plângeți în mod constant de relațiile dumneavoastră. Acest lucru se poate datora faptului că acestea nu vă servesc și vă întrebați cum să nu vă mai plângeți într-o relație în care ați investit atât de mult.

Ei bine, răspunsul nu este exagerat. În loc să vă plângeți în mod constant de neajunsurile și defectele partenerilor, puteți alege să recunoașteți și să apreciați ceea ce fac ei bine atunci când fac un efort.

3. Găsește picături de lumină

Să găsești partea bună a unor situații nefavorabile poate fi dificil, dar este un pas spre a nu te mai plânge. Până acum, trebuie să fi văzut de atâtea ori că viața nu merge întotdeauna așa cum am planificat totul în capul nostru.

Nu întotdeauna lucrurile se întâmplă așa cum ne așteptăm să se întâmple. Uneori, lucrurile vin întotdeauna cu o întorsătură de situație. S-ar putea să fiți în vacanță cu familia și să fiți chemat la întâmplare să faceți o muncă suplimentară pentru că este o urgență și nimeni altcineva nu o face cu aceeași pricepere ca dumneavoastră.

Este posibil să vă înscrieți la o anumită facultate pe care ați ales-o și să fiți respins, pentru ca apoi să fiți acceptat de o alta. S-ar putea să prindeți autobuzul puțin mai târziu decât de obicei și să fiți nevoit să renunțați la locul preferat.

Într-o astfel de situație, puteți profita de situație și puteți ajunge să cunoașteți persoana de lângă dumneavoastră.

Lista aparentelor dezamăgiri poate continua la nesfârșit, dar ceea ce te diferențiază de milioanele de oameni care nu obțin ceea ce își doresc în viață și sfârșesc prin a fi amărâți este faptul că tu alegi să vezi partea bună a lucrurilor.

Decideți să vedeți partea bună a circumstanțelor și să transformați dezamăgirile în diverse oportunități pentru dumneavoastră.
A găsi partea bună a unei situații nefaste nu înseamnă că vă veți sinucide emoțional și veți nega că simțiți ceea ce treceți.

Cu toate acestea, înseamnă doar că te orientezi mental într-o direcție pozitivă, recunoscând în același timp circumstanța negativă. Pentru că, cu cât înfruntăm cu mai multă speranță cele mai dificile momente, cu atât mai puternici vom deveni.

4. Practică recunoștința

Opusul de a fi o persoană recunoscătoare este să fii o persoană care se plânge. Dacă vrei să știi cum să nu te mai plângi, în loc să te concentrezi atât de mult pe ceea ce nu merge bine, ai putea să te concentrezi pe multele lucruri care merg bine.

Începeți prin a fi recunoscători că sunteți aici și pentru ceea ce aveți până acum, oricât de puțin. Mulți oameni ar da orice pentru a fi în poziția în care vă aflați astăzi.

Cel mai bine ar fi să fiți recunoscători pentru cât de departe ați ajuns. Fii recunoscător că soarele strălucește deasupra capului tău și că ploaia se revarsă asupra ta în anotimpul potrivit. Toate acestea sunt o dovadă că atâta timp cât există viață, există și speranță.

Mulți oameni nu reușesc să vadă că recunoștința este o cerere pentru mai multă bunătate. Cu cât ești mai recunoscător, cu atât atragi mai multe lucruri bune, deoarece tot ceea ce se concentrează asupra ta se multiplică cumva.

Dacă te concentrezi și te plângi de lucruri rele, probabil că te așteaptă și mai multe lucruri rele. Se spune în mod obișnuit că o persoană nerecunoscătoare este pe drumul cel bun pentru mai multe experiențe negative.

Dacă sunteți genul de persoană care, atunci când un plan eșuează, vă plângeți atât de mult, dar când totul merge perfect, nu vă exprimați recunoștința, ar trebui să vă schimbați atitudinea.

Exprimarea recunoștinței este una dintre cele mai ușoare căi pentru a nu te mai plânge tot timpul, deoarece faci exact opusul. Cercetările arată că a număra până la cel puțin trei binecuvântări pe zi este o modalitate de a obține un impuls incomensurabil de fericire și energie.

Dacă te lupți cu practicarea recunoștinței, citește postul meu despre cum să practici recunoștința în fiecare zi aici.

5. Practicați atenția conștientă

 

Mindfulness este un tip de meditație. Aceasta îi ajută pe toți cei care au o problemă cu plânsul să știe cum să nu se mai plângă. Este vorba despre a te concentra intens asupra a ceea ce simți și simți în acest moment, fără interpretări sau judecăți.

Atunci când practicați conștientizarea, vă relaxați mintea și corpul. În loc să vă petreceți timpul plângându-vă sau gândindu-vă la lucrurile care nu au mers bine în timpul zilei sau în zilele trecute, vă concentrați asupra prezentului și asupra lucrurilor din mediul dumneavoastră.

Plângerile vă pot lăsa epuizați și epuizați, așa că este esențial să decideți și să practicați o redirecționare a atenției de la gândurile negative și să vă implicați în schimb în lumea din jurul dumneavoastră. Există câteva modalități de a practica atenția.

Acest lucru include să vă acordați timp pentru a vă experimenta mediul înconjurător cu toate simțurile. Încercați să simțiți vântul care intră pe fereastră sau razele soarelui care cad în camera dumneavoastră. Bucurați-vă de aroma dulce a cafelei care se prepară în bucătăria dumneavoastră.

Puteți, de asemenea, să practicați conștientizarea trăind momentul în loc să deliberați și să meditați asupra lucrurilor care nu au mers conform planului.

Oamenii atenți au decis să fie conștienți de acțiunile lor și să se aplice mai atent la gândurile lor. Oamenii atenți sunt oameni care au decis să aibă puterea supremă asupra traiectoriei gândurilor lor.

Oamenii atenți se tratează pe ei înșiși așa cum ar trata un prieten bun. Dacă v-ați întrebat vreodată: „Cum să mă antrenez să nu mă mai plâng?”, atunci practicarea atenției este o modalitate de a începe.

6. Încetează să mai judeci

Un lucru este sigur. Dacă ești critic, nimeni nu va fi niciodată suficient de bun în ochii tăi sau nu se va ridica la standardele tale vagi de perfecțiune. Întotdeauna vei avea un lucru sau două de care să te plângi de cineva.

Așadar, dacă vrei să nu te mai plângi, ar trebui să încetezi să-i mai judeci pe ceilalți, deoarece nimeni, inclusiv tu, nu este perfect la sfârșitul zilei. De asemenea, nu știi de ce se comportă așa cum o fac, deoarece nu a trebuit niciodată să fii în locul lor.

În loc să judecați, puteți practica mai des lăudarea oamenilor, hotărând să le căutați trăsăturile bune și să le apreciați. Puteți să le descoperiți în mod intenționat punctele forte și să fiți afirmativ cu privire la acestea.

Când veți începe să faceți acest lucru, vă veți da seama că acum vă plângeți mai puțin de ele. Dacă aveți un coleg care întârzie de obicei la serviciu, în loc să vă apucați să-l judecați, puteți să îl afirmați.

Ar putea fi din cauză că spațiul lor de lucru este întotdeauna atât de bine organizat, iar făcând acest lucru, exersați cum să nu vă mai plângeți la locul de muncă; poate că nici nu vă dați seama, dar brusc începeți să deveniți o persoană mai bună. Toată energia negativă din interior începe să dispară.

7. Acceptați responsabilitatea

Știi cum să nu te mai plângi atunci când începi să-ți asumi responsabilitatea. Un lucru care se remarcă la oamenii care se plâng în mod constant este că evită să-și asume responsabilitatea.

Ei evită să-și asume responsabilitatea pentru motivul pentru care viața lor nu pare să meargă conform planului și preferă să se plângă, deoarece este mai ușor de gestionat. Să dai vina pe alții pentru circumstanțele din viața ta este ușor. Dar nu va face ca problemele să dispară.

Fiind introspectiv și acționând, vă veți simți mai bine în legătură cu situația. Să te plângi de ceea ce nu merge bine în viața ta nu te va face mai fericit.

S-ar putea să vă simțiți mai bine pentru o clipă, dar, în cele din urmă, veți fi nefericit și veți pierde oameni. Acceptarea responsabilității este un mod de a face exerciții și de a da dovadă de maturitate. Arată puterea inerentă și puterea ta de a controla anumite lucruri.

S-ar putea să nu puteți controla toate circumstanțele, dar aveți puterea de a răspunde la ele în mod adecvat și, de data aceasta, de a alege rezultatul pe care îl doriți.

De exemplu, dacă aveți mereu rezultate slabe la un anumit curs la școală. În loc să vă plângeți la toată lumea despre faptul că profesorul nu vă place și să dați vina pe el pentru incapacitatea dumneavoastră de a vă descurca, puteți să vă asumați responsabilitatea și să aflați de ce nu vă descurcați bine.

Apoi, încercați să petreceți ore suplimentare studiind cursul, să căutați materiale suplimentare pentru o mai bună înțelegere și, în cele din urmă, să fiți mai atenți la ore. Făcând acest lucru vă permite să vă ajustați acțiunile și să fiți responsabil.

8. Concentrează-te pe rezolvarea problemei

Dacă aveți tendința de a rumega problemele și de a vă concentra pe eșecuri în loc de progres, iată cum să nu vă mai plângeți pentru o schimbare. În primul rând, faceți un pas înapoi și priviți corect imaginea de ansamblu.

În acest fel, încercați să vă provocați să vă concentrați asupra găsirii unei soluții la problemă. Atunci când ceva nu merge conform planului, fie la serviciu cu șeful tău, fie cu părinții tăi acasă sau la școală, concentrează-te pe găsirea unor modalități de a rezolva problema.

Deoarece concentrarea asupra problemei nu va face decât să o amplifice mai mult decât este cu adevărat. Pentru a vă concentra asupra rezolvării problemelor, trebuie să începeți de la mintea dumneavoastră, deoarece de acolo începe totul.

În mintea dumneavoastră, ar trebui să începeți să vă gândiți la diferite modalități de a îmbunătăți situația respectivă. De asemenea, vă puteți gândi să creați ceva pozitiv din problemă.

Încearcă pe cât posibil să vizualizezi întotdeauna rezultatul pe care îl dorești, astfel încât să știi exact ceea ce urmărești, să faci planuri strategice pentru a ajunge acolo și apoi să începi să execuți aceste planuri de acțiune.

De exemplu, în calitate de designer grafic sau de modă, este posibil ca un client să vă fi respins lucrarea pentru că nu i-a plăcut livrarea. În loc să vă simțiți prost și, probabil, să vă plângeți unui prieten despre faptul că nimeni nu vă apreciază niciodată munca, ați putea găsi posibile modalități de îmbunătățire.

Puteți face acest lucru primind un feedback constructiv și rezolvând în schimb problema.

9. Vorbește despre sentimentele tale într-un mod sănătos

Unul dintre pașii pentru a nu te mai plânge este să vorbești despre ceea ce simți, dar nu să te plângi și să te văicărești. Acum, ori de câte ori simți că vrei să deschizi gura și să te plângi la următoarea persoană de lângă tine, oprește-te și începe și încheie cu afirmații pozitive.

Puteți evidenția lucrurile care au mers bine, în loc să renunțați la lucrurile pozitive și să le căutați doar pe cele negative pentru a le discuta. Ați putea aborda o preocupare reală sau o nevoie care poate duce la o soluție.

Asta înseamnă să vorbești în mod constructiv și nu doar să te plângi. De asemenea, puteți decide să începeți să comunicați corect în loc să vă plângeți.

De exemplu, dacă vă plângeți mereu de faptul că partenerul dvs. nu contribuie la treburile casnice, puteți alege să comunicați vorbind despre comportamente specifice și despre măsuri specifice pe care le poate lua.

Acest lucru îl va face pe partenerul tău să empatizeze cu tine și să se îmbunătățească. De asemenea, o altă modalitate de a vorbi despre cum vă simțiți sănătos fără să vă plângeți este să fiți un ascultător activ.

În loc să vă plângeți în mod constant de toate lucrurile rele care se întâmplă în viața dumneavoastră, puteți să-i ascultați ocazional pe ceilalți. Acest lucru vă va ajuta cu privire la modul în care să nu vă mai plângeți și să nu-i mai cicăliți pe ceilalți oameni.

10. Învață să te adaptezi

Un alt sfat despre cum să nu te mai plângi este să te adaptezi la circumstanțe sau la schimbările care se petrec în jurul tău. Prin adaptarea la situațiile din viață, alegi să accepți condițiile așa cum vin. Totuși, acest lucru nu se traduce prin complacere.

Vă puteți adapta considerând situația ca fiind o oportunitate și nu un obstacol de netrecut. Dacă noul loc de muncă vi se pare stresant, ați putea învăța să vă adaptați la rutina de lucru; în acest fel, ați învățat cum să nu vă mai plângeți la serviciu.

Imaginați-vă că unul dintre părinții dumneavoastră a fost transferat într-un oraș nou și ciudat. Acest lucru ar însemna că trebuie să îi lăsați în urmă pe toți cei pe care îi cunoașteți și să o luați de la capăt din cauza naturii locului de muncă al părintelui dumneavoastră. Un lucru obișnuit și ușor de făcut este să te plângi de cât de nedreaptă este viața.

Dar acest lucru nu vă va face să vă simțiți mai bine și nici nu vă va rezolva problema. Cu toate acestea, vă puteți adapta la situație și puteți decide în mod intenționat să găsiți modalități de a vă îndrăgosti de oraș și de oameni.

De asemenea, puteți face un efort pentru a vă face noi prieteni la școală. Acest lucru te va face chiar mai fericit și mai puțin nefericit. Există și alte modalități de a învăța să te adaptezi la situații. Poți decide să te concentrezi pe valorile tale în loc de temerile tale.

Probabil că nu doriți să vă mutați pentru că vă temeți că nu vă va plăcea nimeni la noua școală. Dar renunțarea la această teamă va fi eliberatoare, iar dacă mergeți mai departe pentru a socializa, ceilalți copii vor fi mai receptivi față de dumneavoastră.

Și veți fi surprinși de rezultatul lucrurilor. De asemenea, puteți găsi umor în situația în care vă aflați și refuzați să vă plângeți.

 

Concluzie

Viața este întotdeauna plină de răsturnări de situație și multe lucruri nu vor merge întotdeauna așa cum ați dori, dar nu sunteți singuri. Cu toate acestea, a te plânge nu va face decât să te simți nefericit și amărât, ceea ce, la rândul său, va ucide orice formă de inovație și creativitate pe care o ai în tine.

Timpul investit în plângeri ar putea fi folosit pentru a se adapta la situație, pentru a exersa și a-și arăta recunoștința, pentru a găsi soluții la problemă sau pentru a găsi partea bună a lucrurilor.