Cum să meditezi acasă

Meditația este o practică străveche care implică concentrarea minții. Crește gradul de conștientizare, promovează relaxarea, reduce stresul și anxietatea și îmbunătățește bunăstarea. De asemenea, oferă beneficii pentru sănătatea fizică.1

Dacă doriți să începeți să meditați, casa dvs. este un loc minunat pentru a începe, spune Steph Strauss, instructor certificat de yoga și profesor de meditație.

Acest articol explorează tipurile de meditație pe care le puteți încerca, beneficiile meditației la domiciliu și sfaturi despre cum să începeți să meditați acasă.

Cum să meditezi acasă

Strauss împărtășește câțiva pași de urmat dacă doriți să începeți să meditați acasă. Acestea sunt prezentate mai jos.

Găsiți un loc confortabil

Găsiți o zonă confortabilă în casa dvs. fără prea multe distrageri. Acesta ar putea fi oriunde – scaunul preferat, canapeaua, un colț din casă, dormitor sau pe pat. Puteți să vă așezați, dacă preferați; Cu toate acestea, a rămâne așezat vă poate ajuta să vă împiedicați să adormiți – în mod ideal, ar trebui să fiți relaxat, dar alert.

Este util să meditați în același loc în fiecare zi, dacă este posibil. Acest lucru vă ajută creierul să creeze un nou obicei sănătos.

Setarea unui memento zilnic

Este util să setați un memento pentru a medita la aceeași oră în fiecare zi. Acest lucru vă poate ajuta să construiți un obicei de lungă durată.

Faceți pași pentru bebeluși

Este nevoie de multă practică și răbdare pentru a vă concentra atenția asupra unui singur lucru la un moment dat. Deci, este recomandat să faceți pași mici atunci când abia începeți. Încercați meditații mai scurte la început și mergeți până la cele mai lungi.

Nu există un interval de timp stabilit după care ar trebui să începeți să faceți meditații mai lungi; Acesta variază de la persoană la persoană. Deci, respectați-vă călătoria și luați-vă cât timp aveți nevoie.

Încercați diferite tipuri de meditație

Există tipuri nesfârșite de meditație și ceea ce ar putea funcționa cel mai bine pentru o persoană poate să nu funcționeze deloc pentru alta, și asta este foarte bine. Luați-vă ceva timp pentru a explora diferitele tipuri de meditație și pentru a vedea ce vă este cel mai util.

Fii bun cu tine însuți

În timp ce practica meditației este destul de simplă, nu este ușoară și nici nu devine mai ușoară cu timpul. Vor fi zile în care mintea va fi mai calmă, momente în care nu se va opri din plâns sau momente în care va fi undeva la mijloc. Acest lucru este normal. Este important să te întâlnești acolo unde te afli în acel moment și să accepți ceea ce este prezent cu bunătate.

Tipuri de meditație pe care le puteți încerca acasă

Strauss sugerează câteva tipuri de meditație pe care le puteți încerca acasă pentru început. Să aruncăm o privire la ele, astfel încât să puteți începe practica de meditație la domiciliu.

Bunătate iubitoare

Această practică este o modalitate excelentă de a cultiva compasiunea pentru tine și pentru ceilalți. Meditațiile de bunătate iubitoare vă deschid inima și vă ajută să vedeți cât de interconectați suntem cu toții.

În această formă de meditație, ești ghidat să oferi diferitelor persoane din viața ta – pe tine însuți, pe cineva apropiat, pe cineva neutru, pe cineva cu care ai dificultăți și pe toate ființele de pretutindeni – binecuvântări iubitoare printr-o serie de fraze.

Ai putea spune ceva de genul: „Fie ca tu să fii sănătos. Fie ca tu să fii fericit. Fie ca tu să fii în siguranță. Fie ca tu să trăiești cu ușurință.”

Scanarea corpului

Această practică este o modalitate excelentă de a vă consolida conexiunea minte-corp. Nu suntem învățați să observăm senzații în corp; Cu toate acestea, putem învăța multe atunci când acordăm atenție corpului.

În meditațiile de scanare corporală, sunteți adesea ghidat printr-o scanare ușoară a corpului de la vârful capului până la picioare.

Veți observa în curând zone comune în care aveți tendința de a menține tensiunea în corp și vi se vor oferi instrumente pentru a ajuta corpul și sistemul nervos să se relaxeze.

Atenție concentrată

Una dintre cele mai comune practici de meditație este atenția concentrată. Această formă de meditație implică plasarea conștientizării asupra unui singur lucru, cum ar fi respirația, sunetele din mediul înconjurător, o frază, o lumânare sau corpul tău.

Când începeți să vă concentrați atenția asupra acelui singur lucru, veți observa în curând cât de repede mintea preia controlul și vă aduce în gândire. Acest lucru este normal. Când se întâmplă acest lucru, acordă-ți credit pentru observarea și întoarce-te la ancora ta de atenție. Adu mintea înapoi de câte ori rătăcește. Chiar acolo este practica meditației.

Beneficiile meditației

Potrivit lui Strauss, există multe beneficii ale meditației, care includ:

  • Meditația te învață instrumente care îți atrag atenția asupra momentului prezent fără judecată, în loc să rumegi despre ceva ce s-a întâmplat în trecut sau să te îngrijorezi de ceva ce nu s-a întâmplat încă în viitor.2
  • Întărește relațiile: Meditația te ajută să cultivi mai multă compasiune și răbdare față de toate ființele, nu doar față de cele mai apropiate de tine. Cea mai bună parte este că îi inspiri și pe alții să facă același lucru.
  • Crește productivitatea și creativitatea: Ați avut vreodată o idee grozavă care v-a apărut în cap în timp ce faceți duș sau vă spălați dinții? Practica meditatiei creste capacitatea ta de a fi productiv si creativ atunci cand iti dai timp sa iei o pauza si sa respiri.3
  • Îmbunătățește sănătatea inimii: Meditația poate îmbunătăți sănătatea inimii prin scăderea tensiunii arteriale, reducerea stresului, ajutându-vă să renunțați la fumat și ajutând la alți markeri ai bolilor de inimă, cum ar fi rezistența la insulină și sindromul metabolic.4
  • Stimulează sistemul imunitar: Practica meditației vă ajută să vă întăriți conexiunea minte-corp. Meditatia, la randul sau, iti permite sa asculti feedback-ul corpului tau si te invata cum sa te autoreglezi.
  • Beneficii creierului tău: Lucrul fascinant despre meditație este capacitatea sa de a vă reconecta creierul. Acest concept se numește neuroplasticitate, în care înlocuiți vechile obiceiuri nefolositoare cu altele noi de susținere. De asemenea, s-a demonstrat că meditația îmbunătățește capacitatea de a procesa informații, blochează efectele îmbătrânirii asupra creierului și reduce senzația de durere.5

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *