CUM SĂ FII LIPSIT DE GRIJI ÎN VIAȚĂ – 10 SFATURI AUTENTICE

Poți alege să fii precaut în viață, ascultându-ți mintea mai mult decât inima de cele mai multe ori și făcându-ți planuri în așa fel încât să nu existe prea mult loc de eroare.

Poți cocheta și cu replicile de nepăsare, fără să te gândești prea mult înainte de a acționa și cedând la toate dorințele inimii tale.

Dar numai dacă ești lipsit de griji te poți bucura de viață din plin, fără să ratezi nicio oportunitate sau să fii nesăbuit în urmărirea viselor tale.

A fost o perioadă în viața mea când eram extrem de precaută și făceam totul ca la carte. Acest lucru a dus la câteva realizări bune, dar niciuna dintre ele nu era în concordanță cu adevăratul meu sine.

Apoi am fost lovit de o nevoie de rebeliune în care m-am jucat cu liniile de nepăsare și m-am și ars (nu la propriu, slavă Domnului).

Dar, fiind lipsită de griji, am putut accepta cine sunt, mi-am îmbrățișat cel mai bun eu și am fost suficient de curajoasă pentru a-mi îndeplini toate visele și dorințele.

Nu pretind că sunt un expert în arta de a trăi, dar îmi place să împărtășesc experiențele mele personale cu oricine este interesat.

Astăzi, am chef să răspândesc vibrațiile mele fără griji, pentru că îmi place să fiu în această zonă și cred că și vouă v-ar plăcea aici.

În această postare, vreau să vă împărtășesc 10 moduri realiste de a fi lipsit de griji și de a alege fericirea în locul îndoielilor și nesiguranței.

Dacă ești gata să începi să te răsfeți cu o viață fără scenariu, cu o minte conștientă, citește mai departe!

10 moduri de a fi lipsit de griji în viață

1. Recunoașteți-vă factorii de stres

Care sunt lucrurile din viață care vă provoacă stres, anxietate sau gânduri copleșitoare? Identificați-le și notați-le în jurnalul dumneavoastră.

Odată ce știți ce situații, persoane sau evenimente vă declanșează stresul, încercați să le reduceți prezența în viața dumneavoastră.

Veți descoperi că multe situații stresante pot fi evitate, dar pentru cele care nu pot fi evitate, trebuie să vă îmbunătățiți reacțiile.

În momentul în care vă aflați într-un loc în care stresul ar putea fi declanșat, treceți în modul de gestionare a stresului.

Schimbă-ți procesul de gândire, distrage-ți atenția prin muzică și citește câteva afirmații pentru a obține claritate.

Meditația regulată, îngrijirea de sine și limitele sănătoase pot fi uimitoare pentru a reduce stresul și pentru a te transforma în sinele tău lipsit de griji.

2. Călătorie Mai mult

Călătoriile reprezintă o modalitate extraordinară de a crește și de a descoperi noi laturi ale tale.

Ai ocazia de a fi aventuros, de a lua decizii și de a explora frumusețea naturii departe de stresul cotidian al vieții.

Necunoașterea unui loc nou poate declanșa o schimbare de perspectivă. Veți fi o persoană diferită de fiecare dată când vă veți întoarce dintr-o călătorie.

Așadar, dacă aveți ocazia de a pleca cu mașina într-o locație pitorească, chiar și pentru o singură zi, nu o ratați.

Tocmai m-am întors dintr-o excursie de o zi la cascada Neergarh și sunt încă uimit de amintirile pe care le-am făcut acolo.

În timp ce mă îndreptam spre vârf, m-am simțit cel mai liber pe care l-am simțit vreodată și este un sentiment pe care vreau să-l port cu mine în viață.

Pentru a călători mai mult și a fi liber! Să profităm de fiecare ocazie de a fi explorator care ne iese în cale.

3. Nu luați lucrurile în mod personal

V-ați simțit vreodată deranjat de faptul că un prieten nu vă răspunde la mesaje sau ați petrecut ore întregi îngrijorat de faptul că cineva nu vă răspunde la serviciu?

Da, asta se numește a lua lucrurile personal și, crede-mă, nu ai nevoie de acest obicei negativ care să îți îngreuneze energiile mentale.

S-ar putea să sune puțin cam dur, dar nu totul este despre tine.

Iar în momentul în care vei reuși să realizezi și să înțelegi acest lucru, te vei elibera de gândurile și opiniile altora.

Anul acesta, una dintre rezoluțiile mele a fost să nu mai iau lucrurile personal și s-a dovedit a fi o adevărată binecuvântare.

Acum, jumătate din lume ar putea complota pentru a mă declara cel mai rău om de pe pământ, iar mie chiar nu mi-ar păsa.

Sună ca un mod dur de a fi lipsit de griji, nu? Așa este!

4. Renunță la perfecționism

A fi perfecționist ar fi putut fi un avantaj în trecut, dar nu mai este cazul.

Dacă încerci în mod constant să faci tot ce e mai bun în fiecare lucru pe care îl faci, atunci cultivi o mentalitate rigidă, în care nu prea ai loc de greșeli.

Dar numai dacă ești real și uman poți fi cu adevărat liber de propriile așteptări și poveri.

Acceptați că perfecțiunea nu poate fi atinsă și că este în regulă să faceți greșeli.

Adoptați o atitudine mai realistă și mai iertătoare față de voi înșivă și față de ceilalți, și cât de ușor devine să renunțați și să faceți loc pentru experiențe de calitate.

5. Nu mai încerca să rezolvi problemele oamenilor în locul lor

Este bine să dai o mână de ajutor altora, dar dacă te oferi cu totul pentru a rezolva probleme care nici măcar nu te privesc, atunci vei sfârși prin a-ți scufunda propria barcă.

Fiecare persoană din această lume este răspunzătoare pentru ea însăși.

Deși este adevărat că suntem aici pentru a ne sprijini unii pe alții în această călătorie numită viață, nu poți forța pe cineva să învețe lecții sau să te aștepți ca el să facă lucrurile pe care tu le consideri corecte.

Lăsați-i pe oameni să învețe singuri și așteptați ca ei să apeleze la dumneavoastră pentru ajutor, dar până când o fac, nu vă pierdeți timpul îngrijorându-vă de situația lor.

Nu ar face decât să-ți tulbure liniștea și să-ți blocheze capacitatea de a fi lipsit de griji și fericit în viață.

6. Participați la evenimentele sociale potrivite

După pandemie, viața mea socială a devenit aproape inexistentă și nu am nicio reținere în legătură cu asta, pentru că am ajuns să învăț cum să mă bucur cu adevărat de singurătate.

Dar a venit un moment în care am început să tânjesc după ceva timp de socializare, pentru că, să fim sinceri, e bine să te îmbraci și să fii în prezența oamenilor, chiar dacă e doar o dată pe lună.

La începutul anului, am participat la două evenimente care s-au dovedit a fi o adevărată pacoste pentru mine.

Am vrut să mă retrag și să fiu din nou singură, dar apoi filmul „Eras Tour” al lui Taylor Swift a ajuns în cinematografele indiene și nu am mai putut să nu mă duc.

Am cântat, am dansat și m-am distrat de minune alături de alte Swifties.

Și asta m-a învățat o lecție valoroasă: socializarea este uimitoare, dar numai atunci când o faci cu oamenii potriviți și pentru evenimentele potrivite.

Nu te poți aștepta să fii încrezător în orice situație (deși dacă ești capabil să faci asta, atunci mai multă putere pentru tine.)

Există anumite experiențe care îți vor suprima energiile și altele care îți vor scoate la iveală latura lipsită de griji.

Treaba ta este să te ferești de primele și să te expui cât mai mult posibil celor din urmă.

În mediul potrivit, sinele tău lipsit de griji va prospera și va deveni mai puternic din punct de vedere mental. Este o rețetă și pentru o viață socială mai fericită!

7. Lucrează la furia ta

Întotdeauna am spus că este în regulă să ai emoții negative, atâta timp cât ai metode sănătoase de a le gestiona, dar cred că este mai bine să ne ferim de furie.

Este o emoție neplăcută care poate fi toxică atât pentru tine, cât și pentru cei din jur. Cu cât lași mai puțin această emoție să te stăpânească, cu atât vei fi mai lipsit de griji și mai relaxat.

Practicați iertarea, căutați înțelegere și concentrați-vă asupra soluțiilor, mai degrabă decât să vă gândiți la sursa furiei.

Rețineți că o atitudine lipsită de griji implică alegerea păcii în locul resentimentelor.

Este un obicei conștient care vă va permite să treceți prin provocările vieții cu mai multă ușurință și bucurie.

8. Prețuiește bucuriile simple din viață

Nu există nicio îndoială că evenimentele importante necesită sărbătoare și fericire, dar aceste momente sunt puține și ocazionale.

Nu vei avea o zi de naștere sau o promovare în fiecare zi, dar soarele răsare în fiecare dimineață și vei putea să sorbi și tu ceașca ta preferată de cafea.

Oamenii lipsiți de griji știu să se bucure de astfel de plăceri simple. Își exprimă liber bucuria și recunoștința pentru lucrurile mărunte din viață și știu să trăiască în prezent.

Adevărata bogăție a vieții constă în aceste experiențe simple, dar prețioase.

În căutarea spiritului tău lipsit de griji, prețuiește simplitatea care te înconjoară, pentru că ea deține cheia unei vieți mai împlinite și mai mulțumite.

9. Deconectarea de la tehnologie

Pentru a fi cu adevărat lipsit de griji în viață, trebuie mai întâi să te apropii de tine însuți și de mediul înconjurător, ceea ce este greu de făcut dacă ești expus în mod constant la tehnologie.

Aveți nevoie de pauze regulate de la dispozitivele digitale și social media pentru a evita supraîncărcarea cu informații și comparațiile.

Da, chiar și blogul pe care îl citiți chiar acum se încadrează în această categorie, pentru că, oricât de revelator ar fi, este tot pe un ecran digital.

Un echilibru sănătos între online și offline v-ar permite să vă bucurați de cărțile de auto-ajutor la fel de mult ca și de conținutul digital.

Bucurați-vă de simplitatea lumii din jurul dumneavoastră și conectați-vă cu natura sau angajați-vă în interacțiuni față în față. Atenția pe care o veți câștiga datorită acestui lucru va merita, vă promit.

10. Învață să spui nu

Văd tot timpul oameni care se implică prea mult și, sincer, asta mă stresează, pentru că a fost o perioadă în care mi-a fost greu să spun nu și asta a dus la nenumărate momente de epuizare pe care acum le regret.

Este important să vă cunoașteți limitele și să vă simțiți confortabil să le spuneți oamenilor nu atunci când este necesar.

Fiți selectivi în ceea ce privește angajamentele pe care vi le asumați și puneți întotdeauna accentul pe calitate mai degrabă decât pe cantitate.

Timpul tău este prețios și nu ar trebui să fie cheltuit făcând lucruri care nu-ți fac plăcere sau care nu-ți servesc la nimic.

Așadar, spuneți nu atunci când trebuie și fiți fără griji în alegerea de a vă acorda prioritate. Aveți tot dreptul să faceți acest lucru fără nicio vină.

Ești menit să fii liber și fericit

Poate că a fi lipsit de griji nu pare a fi o a doua natură pentru tine în acest moment, dar nu ești menit să rămâi limitat sau îngrădit de nici o limită.

Fiecare dintre noi este menit să-și trăiască viața ca fiind cel mai liber, iar cele 10 sfaturi discutate în acest articol te vor ajuta să-ți descoperi adevărata natură liber-spirituală.

Fie ca tu să înveți să îmbrățișezi ușurința de a fi lipsit de griji, să renunți la poverile inutile și să găsești libertatea în simplitatea fiecărui moment.