Cele 7 legi ale recunoștinței care îți vor schimba viața

Ați observat vreodată cum un simplu „mulțumesc” vă poate schimba ziua? Cufundați-vă în cele 7 legi ale recunoștinței și haideți să deblocăm împreună o viață mai fericită și mai împlinită!

Recunoștința nu este doar politicoasă, ci schimbă jocul!

„Mergi ca și cum ai săruta Pământul cu picioarele tale.” – Thích Nhất Hạnh

Recunoștința este un lucru minunat, chiar dacă singurul lucru pe care îl câștigi din ea este perspectiva. Iar perspectiva este puternică. Combinarea celor două poate schimba cu ușurință haosul din viața ta în ordine, iar tristețea în fericire.

Sunt sigur că ați auzit de multe ori că fericirea este o abilitate, pentru că așa este. Iar învățând să apreciezi lucrurile care sunt în viața ta și arătându-ți recunoștința pentru ele te va duce departe. Haideți să aflăm care este puterea recunoștinței și cum recunoștința poate duce la fericirea supremă.

Cele 7 legi ale recunoștinței care îți vor schimba viața

1. A fi într-o stare de recunoștință aduce mai multă bunătate în viața ta.

A fi într-o stare de recunoștință ajută la aducerea mai multor lucruri bune în viața ta pentru care să fii recunoscător. La fel cum concentrarea constantă asupra lucrurilor pe care nu le ai va aduce doar nemulțumire și negativitate în viața ta.

2. Recunoștința și fericirea nu se exclud reciproc.

Recunoștința te va ajuta întotdeauna să fii fericit. Este inerentă emoției. Dar fericirea nu te va face întotdeauna recunoscător.

Afi fericit în momentul prezent înseamnă să fii recunoscător pentru ceea ce ai, nu neapărat că îți dorești mai mult.

3. Nu rămâi niciodată cu nevoia de mai mult.

Aceasta este una dintre cele mai importante și relevante legi ale recunoștinței, mai ales în timpurile moderne. Suntem întotdeauna atât de concentrați pe ceea ce nu avem, încât ignorăm foarte ușor toate lucrurile bune și frumoase pe care le avem în viața noastră.

Atunci când ești recunoscător pentru ceea ce ai și ești fericit și prezent, nu ai nevoie niciodată de mai mult decât ceea ce ai deja.

4. Practicarea recunoștinței te împiedică să iei lucrurile de bune.

Atunci când practicați recunoștința, este mult mai dificil să luați lucrurile ca fiind de la sine înțelese. Una dintre cele mai mari diferențe dintre privilegiu și îndreptățire este recunoștința. Dacă ești recunoscător pentru ceea ce ai în viață, nu te vei simți niciodată arogant și îndreptățit în legătură cu toate acestea.

Nu contează cât de mult ai realizat sau cât de mult ai, liniștea și umilința ta nu pot fi niciodată zdruncinate.

5. Recunoștința se exprimă cel mai bine prin acțiune.

Deși cuvintele își au locul lor în viața noastră, acțiunile rămân în mare parte cele mai importante expresii ale credinței și sincerității. Poți spune multe lucruri mărețe și poți face afirmații uriașe, dar numai atunci când treci la acțiune, acestea devin mai reale.

Așadar, dacă vreți să vă arătați vreodată recunoștința pentru ceva, încercați să o exprimați prin acțiuni, în loc să vorbiți doar despre asta.

6. Recunoștința favorizează adevărata iertare, adică atunci când poți spune cu sinceritate: „Mulțumesc pentru această experiență”.

Nu contează cât de rău ai fost ars de cineva, dacă suntem capabili să iertăm acea persoană, acesta este cel mai mare exemplu de umanitate.

Învățăm câte ceva despre noi înșine și despre lume de la fiecare persoană pe care o lăsăm să intre în viața noastră și pentru asta ar trebui să fim recunoscători.

7. Recunoștința este atotcuprinzătoare.

Zilele bune îți dau fericire, iar cele rele îți dau înțelepciune. Ambele sunt esențiale. Acest lucru este valabil mai ales în cazul relațiilor tale.

Nu întâlnim oameni obișnuiți în viața noastră; dacă le acorzi o șansă, fiecare are ceva important să te învețe, și de aceea aceasta este una dintre cele mai venerate legi ale recunoștinței.

Concentrează-te pe recunoștință cât de mult poți și vezi cum viața ta se schimbă în fața ochilor tăi. Atunci când alegi să fii cea mai bună versiune a ta și să trăiești în sfârșit cea mai bună viață a ta, atunci ești cel mai puternic. Încearcă și vezi magia sa cu ochii tăi.