9 vise comune și ce înseamnă ele

Subiectul interpretării viselor a fost de interes de mulți ani și pentru un motiv bun. Înțelegerea semnificației mai profunde a viselor poate aduce realizări despre modul în care vă simțiți și gândiți, ceea ce poate fi benefic pentru a oferi o perspectivă personală.

Înțelegerea interpretărilor viselor

Renumitul psihanalist Sigmund Freud a descris visele ca fiind „drumul regal” către inconștient și a sugerat că, studiind conținutul evident al viselor, am putea scoate la lumină dorințele ascunse și inconștiente care duc la nevroză.

Analiza simbolurilor viselor și atribuirea lor semnificație a devenit o sursă atât de divertisment, cât și de auto-reflecție în cultura populară. Visele înseamnă ceva? Îți poți învăța dorințele și dorințele inconștiente interpretându-ți visele?

Ceea ce îți spun visele și dacă îți dezvăluie adevăratele sentimente depinde de diverși factori. În timp ce unele teorii moderne ale viselor sugerează că răspunsul este nu, visele pot avea o componentă mai biologică3 sau chiar să se datoreze poziției de somn4Acest lucru nu i-a împiedicat pe interpreți și analiști să încerce să identifice ce înseamnă temele și simbolurile comune ale viselor.

7 Cele mai frecvente vise

Cercetătorii au descoperit că cele mai frecvente șapte vise implică atacarea sau urmărirea, întârzierea, moartea celor dragi, căderea, zborul, școala și sexul.5

Să aruncăm o privire mai atentă la unele dintre cele mai comune vise și la ce au de spus cărțile de interpretare a viselor despre ele.

9 vise comune și interpretările lor

Vise despre cădere

Visele despre căderea de la înălțimi mari sunt foarte frecvente. Deși există un mit popular că, dacă lovești pământul în visul tău, vei muri în viața reală, pur și simplu nu este adevărat. Deci, ce anume ar putea însemna cu adevărat visele despre cădere?

Conform multor interpretări populare ale viselor și a cel puțin unui studiu, visele care cad sunt un semn că ceva din viața ta nu merge bine.6 Ar putea sugera că trebuie să regândești o alegere, de exemplu, sau să iei în considerare o nouă direcție într-un anumit domeniu al vieții tale.

„Visul de a cădea este foarte comun. Este un simbol al fricii în viața reală – poate al eșecului la locul de muncă sau în viața amoroasă”, spune Russell Grant, autorul cărții „The Illustrated Dream Dictionary”. El adaugă că „Căderea exprimă adesea nevoia de a te lăsa să pleci mai mult și să te bucuri mai mult de viață”.7

Vise despre a fi gol în public

Ai avut vreodată unul dintre acele vise ciudate în care apari la școală sau la birou în costum de ziua ta? Nu îţi face griji. Visul de a fi gol nu este deloc neobișnuit.6

Penney Peirce, autoarea cartii „Dictionar de vise pentru manechine”, sugereaza ca visarea nuditatii publice ar putea indica faptul ca te simti ca un fals sau ca iti este frica sa-ti dezvalui imperfectiunile si defectele.8

Vise despre a fi urmărit

Visele care prezintă urmărirea de către un atacator cunoscut sau necunoscut pot fi deosebit de terifiante. Și mulți oameni experimentează aceste tipuri de vise.6 Dar ce spun visele de a fi urmărit despre ceea ce se întâmplă în mintea ta?

Interpreții de vise sugerează adesea că astfel de vise înseamnă că încercați să evitați ceva în viața de zi cu zi. Tony Crisp, autorul cartii „Dictionar de vise”, sugereaza ca a fi urmarit intr-un vis ar putea indica dorinta de a scapa de propriile temeri sau dorinte.9

Cheia pentru a înțelege ce ar putea însemna un astfel de vis depinde parțial de identitatea urmăritorului tău. Dacă este:

  • Un animal: S-ar putea să te ascunzi de propria furie, pasiuni și alte sentimente.
  • Un urmăritor necunoscut: Dacă urmăritorul tău este o figură misterioasă, necunoscută, ar putea reprezenta o experiență din copilărie sau o traumă din trecut.
  • Un membru al sexului opus: Crisp sugerează că acest lucru înseamnă că vă este frică de dragoste sau că sunteți bântuit de o relație trecută.

Vise despre pierderea dinților

Ce înseamnă visele dacă îți cad dinții? Penney Peirce, autoarea cartii „Dream Dictionary for Dummies”, sugereaza ca visul despre pierderea dintilor poate avea mai multe semnificatii.8

Ar putea însemna că sunteți îngrijorat de atractivitatea sau aspectul dvs., de exemplu. De asemenea, poate indica faptul că sunteți îngrijorat de capacitatea dvs. de a comunica sau că sunteți îngrijorat că ați fi putut spune ceva jenant.

„Adevărata esență a dinților este capacitatea lor de a mușca, de a tăia, rupe și măcina”, explică ea. „Dacă îți cad dinții, îți pierzi puterea personală și capacitatea de a fi asertiv, decisiv și autoprotector.”

Vise despre moarte

Moartea este un alt subiect comun al viselor și unul care poate fi deosebit de deconcertant. Visătorii visează uneori la moartea unei persoane dragi sau chiar la moartea ei înșiși. Interpretările populare ale viselor sugerează că astfel de vise reflectă anxietatea cu privire la schimbare sau teama de necunoscut.

„La fel ca moartea, schimbarea poate fi înfricoșătoare, deoarece – la fel ca moartea – nu știm ce este „de cealaltă parte” a schimbării, motiv pentru care mintea care visează echivalează schimbarea cu moartea”, sugerează Lauri Loewenberg în cartea sa „Dream on It: Unlock Your Dreams, Change Your Life”.10

Loewenberg crede, de asemenea, că visul despre moartea unei persoane dragi poate reflecta o teamă similară de schimbare, în special în ceea ce privește copiii noștri. Pe măsură ce un copil crește, mintea unui părinte începe să se întrebe unde s-a dus versiunea mai tânără a copilului. Visele de a muri, prin urmare, reflectă un fel de doliu pentru trecerea timpului.

Studiile au arătat, de asemenea, că cei care se apropie de sfârșitul vieții și cei dragi din jurul lor experimentează vise semnificative și semnificative, adesea legate de o prezență reconfortantă, pregătindu-se să meargă, urmărind sau angajându-se cu decedatul, cei dragi așteptând, experiențe dureroase și afaceri neterminate.11

Vise despre efectuarea unui test

Studiile au descoperit, de asemenea, că visele de a lua teste sunt comune.6 Potrivit lui Craig Hamilton-Parker, autorul cartii „Semnificatia ascunsa a viselor”, un examen in vis ar putea dezvalui o teama de esec.12

„Examinările sunt experiențe stresante în care ești făcut să te confrunți cu neajunsurile tale”, scrie el. „Cand visezi ca pici un examen, ca intarzii la unul sau ca esti nepregatit arata ca te simti nepregatit pentru provocarile vietii de veghe.”

Vise despre infidelitate

Cand visezi ca sotul sau partenerul tau romantic te inseala cu altcineva poate fi incredibil de dureros. În unele cazuri, oamenii chiar încep să se întrebe dacă visul ar putea fi cu adevărat adevărat. Cand visezi ca partenerul tau este infidel inseamna ca s-ar putea intampla? Sau că se întâmplă deja?

În timp ce aceste vise ar putea fi reflectarea temerilor de infidelitate, astfel de vise probabil nu înseamnă că soțul tău te înșală sau te va înșela, spun Trish și Rob MacGregor, autorii „Dicționarului complet de vise: un ghid de noptieră pentru a ști ce înseamnă visele tale”.

„Acesta este un alt vis «ce-ar fi dacă» – testezi limitele realității”, sugerează autorii.13

Eve Adamson și Gayle Williamson, autorii cărții „The Complete Idiot’s Guide Dream Dictionary”, susțin că visele despre infidelitate indică probleme cu încrederea, loialitatea și comunicarea într-o relație. „Dacă tu sau partenerul tău v-ați înșelat în vis, unul dintre voi nu obține ceea ce are nevoie din acea relație chiar acum”, scriu ei.14

Vise despre zbor

Mulți oameni experimentează vise despre zbor.15 Visele de zbor pot fi interesante și chiar eliberatoare, dar uneori pot fi și destul de înfricoșătoare (mai ales pentru cei care se tem de înălțimi).

Potrivit lui Tony Crisp, autorul „Dicționarului de vise”, visele despre zbor au adesea două părți foarte diferite.9 Ele pot reprezenta sentimente de libertate și independență. Pe de altă parte, ele pot indica, de asemenea, dorința de a fugi sau de a scăpa de realitățile vieții.

„Zborul singur apare cel mai frecvent”, scrie el, „arătând aspectul independent al zborului. Dar, pentru că implică adesea sentimente pozitive de plăcere, zborul poate descrie sexualitatea noastră. în special aspecte ale acesteia care exprimă libertatea față de normele și constrângerile sociale.

Vise despre sarcină

Interpreții de vise sugerează adesea că visele despre sarcină reprezintă totul, de la creativitate la frică. David C. Lohff, autorul cartii „Dream Dictionary”, crede ca visele legate de sarcina ar putea reprezenta uneori temerile unei femei de a fi o mama inadecvata.16

Autorul Tony Crisp, are o abordare diferită, sugerând că visele de sarcină indică faptul că visătorul dezvoltă o anumită zonă de potențial sau aprofundează o relație.9 Interpretul de vise Russell Grant scrie că aceste vise prevestesc vremuri dificile.7

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *