9 semne autentice de inteligență pe care oamenii nu le pot falsifica

 

Te consideri o persoană inteligentă? Ai fost aplaudat pentru creativitatea și inteligența ta chiar și după ce ai avut o foaie de scor care spune „Sub medie”? Dacă nu, atunci trebuie să vă reconsiderați definiția „inteligenței”. Aflați semnele autentice ale inteligenței într-o persoană.

Este un adevăr trist că sistemul nostru educațional se concentrează prea mult pe note și note pe toată lumea pe aceeași scară. Acest tip de sistem nu este niciodată capabil să identifice semnele inteligenței într-o persoană.

Există copii care sunt capabili să pună la punct toate detaliile și să pună totul la încercare, primesc un „A” la test și sunt considerați extrem de inteligenți de toată lumea. În timp ce un copil care are un „B” sau un „C” poate fi, de asemenea, la fel sau chiar mai inteligent decât copilul care se presupune că este inteligent!

După cum a spus odată Einstein, sistemul nostru educațional testează pe toată lumea să le placă – „Testarea capacității unei maimuțe, a unui pește și a unui elefant de a se urca într-un copac!”

Ei bine, în mod clar, acest tip de sistem nu vă poate spune dacă sunteți inteligent sau nu. Așa că am compilat o listă cu câteva semne subtile ale inteligenței. Convinge-te singur unde te afli!

9 semne autentice de inteligență pe care oamenii nu le pot falsifica

1) Ești empatic față de ceilalți.

Psihologii cred acum că a avea un coeficient emoțional ridicat este foarte important pentru a fi numit „o persoană inteligentă”. Oamenii inteligenți sunt, în general, în acord cu emoțiile oamenilor din jurul lor.

Ești foarte conștient de lucrurile din jurul tău și astfel poți prinde orice energie din apropiere. Empatia conectează doi oameni la un nivel foarte personal și, prin urmare, pentru a putea face acest lucru, este foarte necesar un nivel ridicat de inteligență.

2) Înțelegi cât de multe nu știi

Aceasta înseamnă că sunteți un adevărat învățăcel, o persoană care este deschisă la idei noi și lucruri noi. Tendința ta interioară de a învăța mai mult îți permite să privești toate aspectele tangențiale ale unei probleme.

Nu vă este niciodată frică să vă acceptați greșelile și să învățați lucruri noi în fiecare zi. De asemenea, fiind deschis, sunteți capabil să faceți o alegere bine informată și, astfel, sunteți capabil să vă apărați mai bine punctul de vedere. Această claritate a ideii te face să te simți mai în siguranță, deoarece știi unde te afli.

3) Curiozitatea te conduce.

Unul dintre semnele majore ale inteligenței ridicate este curiozitatea și curiozitatea. Multe studii au demonstrat că un copil curios și deschis are mai multe șanse să devină o persoană mai curioasă din punct de vedere intelectual mai târziu în viața sa. Curiozitatea nu oferă doar cunoștințe, ci și experiențe noi.

4) Nu te subestimezi și nu te supraestimezi.

Trebuie să fi întâlnit oameni care cred că știu totul. Ei dezvoltă un punct de vedere foarte părtinitor despre orice.

Problema cu acești oameni este că nu sunt capabili să crească pe deplin ca individ. Într-un studiu, s-a demonstrat că oamenii mai puțin inteligenți își supraestimează abilitățile cognitive.

5) Ești expert în sarcasm și glume prostești aleatorii.

Ar putea fi surprinzător să știm că oamenii care fac glume prostești sunt mult mai susceptibili de a fi „inteligenți” decât un om obișnuit. Un motiv din spatele acestui lucru poate fi că numai o persoană inteligentă poate improviza din mers.

6) Îmbrățișezi singurătatea și eviți acțiunile sau conversațiile inutile.

Din cele mai vechi timpuri, oamenii au crezut că cei care nu vorbesc cu alții sunt foarte inteligenți. Introvertiții vor doar să-și îndeplinească nevoile cu minimul necesar și, în timp ce fac acest lucru, formează o legătură sacră cu mintea. Astfel, creierul funcționează puțin diferit pentru ei.

7) Cele mai ciudate ore ale nopții sunt cele mai productive ore pentru tine.

Ei bine, multe autorități religioase ar putea condamna acest punct, dar studiile au arătat clar că oamenii care dorm târziu și se trezesc dimineața devreme sunt mult mai susceptibili de a avea un intelect superior.

Insomnia poate fi, de asemenea, o afecțiune medicală și, prin urmare, vă rugăm să luați acest lucru în serios dacă vă confruntați cu probleme din cauza lipsei de somn.

8) Îți place să mesteci „gumă”.

Da, majoritatea studiilor efectuate pe gumele de mestecat au arătat că obiceiul de a mesteca gumă poate fi un semn al inteligenței foarte ridicate. Se spune că substanțele chimice ale gingiei ajută circulația sângelui.

Un alt studiu a arătat că, dacă mestecați gumă de mestecat în timp ce vă pregătiți pentru test, puteți utiliza legăturile create de creier pentru a stoca informațiile. Oamenii inteligenți simt chiar și cea mai mică diferență și, prin urmare, aleg să mănânce gumă de mestecat pentru a memora lucrurile cu ușurință.

9) Tragi un pui de somn inteligent și scurt de multe ori.

Ei bine, vă puteți gândi, ce se întâmplă cu inteligența și somnul? Multe studii au arătat că persoanele care trag un pui de somn sunt mai inteligente. Deci, dacă luați deja aceste scurte reprize de somn, veți fi automat înaintea altora.

În multe culturi din est, luarea unui pui de somn este considerată foarte bună. Ei cred că somnul mic te conectează cu autoritatea superioară. Nu există știință a rachetelor cu aceasta! Trebuie să fi simțit singur efectul pozitiv al unui pui de somn. După un pui de somn, te simți mai proaspăt și mai conștient.

Deci, nu uitați niciodată să luați un pui de somn ori de câte ori puteți, va merge mult în îmbunătățirea inteligenței. Amintiți-vă doar să păstrați somnul „mic”!

Acestea sunt cele 9 semne autentice ale inteligenței. Unde te afli? Spuneți-ne în comentariile de mai jos!

Întrebări frecvente

Este blestemul un semn de inteligență?

Da, blestemul este într-adevăr considerat a fi un semn de inteligență, superioritate verbală și onestitate.

Este vorbitul cu tine însuți un semn de inteligență?

Da, potrivit cercetărilor, vorbirea cu tine însuți poate fi considerată un semn al inteligenței și una dintre trăsăturile funcției cognitive superioare.

Este umorul un semn de inteligență?

Se crede că persoanele cu un bun simț al umorului au IQ-uri mai mari decât persoanele care nu au. Unele studii au legat umorul de inteligența superioară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *