9 modalitati de a trece peste o zi dificila

Unele zile par ușoare și pline de bucurie, în timp ce altele… nu atât de mult. Zilele dificile sunt inevitabile. Problema este că nu am putea savura bucuria celor bune fără ele. Să te forțezi să schimbi cursul zilei nu întotdeauna ajută și poate adăuga presiune. În schimb, încearcă să recunoști unde te afli, să accepți situația și să găsești modalități de a aduce ușurare până când simți o schimbare.

Așadar, data viitoare când ai o zi dificilă, odihnește-te în convingerea că în curând te vei simți mai bine. Între timp, iată nouă modalități de a întâmpina experiența ta cu acceptare, răbdare și grijă.

Fii blând cu tine însuți.

Este ușor să cazi în autojudecată, autcritică și frustrare atunci când treci prin dificultăți. Dar aceasta tinde să facă experiența mai dureroasă. Încearcă să fii mai indulgent cu tine însuți și să accepți că așa stau lucrurile în prezent. Meriți să fii amabil cu tine însuți, deci fii tandru cu tine.

Scapă de responsabilități

Prioritatea ta este să-ți faci timp pentru îngrijirea personală acum, așa că fă tot posibilul să-ți eliberezi programul și să eviți orice situații potențial stresante. Dacă anularea planurilor te face să te simți vinovat, amintește-ți că nu poți ajuta pe alții decât dacă îți pui sănătatea și bunăstarea pe primul loc.

Simte-ți emoțiile

Adesea, vrem să suprimăm emoțiile noastre, în special cele neplăcute sau intense. Dar a le înăbuși poate duce la mai multă durere pe termen lung. Sentimentele tale sunt valide și este important să le recunoști. Permite-ți să simți – dacă trebuie să plângi, lasă-te să plângi.

Permite-ți să te odihnești

Totul pare mai greu atunci când suntem obosiți. Așadar, dă-ți voie să te odihnești atât cât ai nevoie și observă cum acest lucru are un impact pozitiv asupra perspectivelor tale și capacității tale de a face față. Dacă nu poți dormi sau face o siestă fizică, adu-ți aminte de liniște și tihnă, făcând ceva relaxant precum meditația sau lectura.

Respectă-ți nevoile

Fă o introspecție. De fapt, de ce ai nevoie acum? Odihnă? Conexiune? Distracție? Dacă nu ești sigur, întreabă-te dacă ceea ce faci te ajută (studiul obsesiv al știrilor negative – te vedem!). Dacă nu te ajută, gândește-te la ce ar fi mai benefic.

Găsește distragere pozitivă

Ar putea fi de ajutor să depășești momentul dificil cu ajutorul unor distragere blânde – emisiunea ta TV preferată, o plimbare în aer liber, gătitul, jurnalul, ascultarea de muzică. Orice te face să te simți reconfortat. Scopul nu este să încerci să faci totul mai bine, ci să eviți să agravezi lucrurile.

Sprijină-te pe rețeaua ta de susținere

Simplul act de a împărtăși experiența noastră ne poate face să ne simțim mai ușori și mai puțin singuri. Așadar, caută sprijinul de care ai nevoie și permite oamenilor să te ajute. Ar dori să te sprijine. Amintește-ți: „Când lumea se prăbușește la picioarele tale, este în regulă să lași și pe alții să te ajute să aduni bucățile” – Rupi Kaur.

Respiră… și asta va trece!

Când suntem în mijlocul furtunii, poate fi greu să ne amintim că este temporară. Găsește alinare în faptul că ai mai fost aici și ai trecut peste asta. Probabil că vei ieși curând din această situație. Trebuie doar să rezisti! Respirațiile adânci ajută.

Notează (literalmente)

Viața este plină de zile dificile, dar poți face ziua următoare mai ușoară dacă notezi ceea ce te-a ajutat să treci peste aceasta. Notează strategiile care au funcționat, astfel încât să le poți consulta în viitor. Așa îți construiești un set de instrumente pentru sănătatea mentală, proiectat special pentru tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *