9 întrebări pe care oamenii nefericiți nu le pun niciodată

Fiecare experiență – pozitivă și negativă, putere și slăbiciune, dragoste și ură, sănătate și boală – contribuie la creșterea ta personală. Nu veți fi niciodată chemați să vă confruntați cu vreo provocare pe care nu aveți puterea să o depășiți.

Dar există mari dușmani: anxietate, frică, îngrijorare etc. Acești demoni interiori creează condiții care tulbură și împiedică gândirea clară de care aveți nevoie.

Calm, încredere, receptivitate – cu acestea spiritul tău poate înflori; Cu acestea veți găsi răspunsurile pe care le doriți de la o zi la alta și, chiar mai important, veți găsi întrebările potrivite.

Deci, atunci când stresul și nefericirea încep să vă apese, respirați adânc, limpeziți-vă mintea și întrebați-vă.

„Ar trebui să mă întorc?”

Uneori, când simți că te lovești de o fundătură după alta, este de fapt un semn că nu ești pe calea cea bună. Poate că trebuia să atârni un spate stâng când ai luat-o pe dreapta, și asta este perfect în regulă. Virajele în U sunt permise în viață. Amintiți-vă, nimeni nu câștigă un joc de șah doar mergând înainte; Uneori trebuie să te miști înapoi pentru a te pune în poziția de a câștiga. (Marc și cu mine discutăm acest lucru mai detaliat în capitolul Adversitate din 1.000 de lucruri mici.)

„Ce mă face fericit?” 

Orice decizi să faci, asigură-te că te face fericit. Într-o zi vei privi înapoi la viața ta și vei realiza că cele mai bune momente – când te-ai simțit cel mai viu – au fost momentele în care ți-ai lăsat instinctele și pasiunile să te ghideze. Dacă pasiunea ta te duce pe o cale pe care puțini oameni o calcă, așa să fie. Unii oameni te pot ridiculiza pentru că ești diferit și nu te ridici la standardele societății, dar în adâncul sufletului, o parte dintre ei își dorește să fi avut curajul să facă același lucru.

„Este timpul să scriem următorul capitol?”

Când oamenii îți subminează visele, îți prezic soarta sau te critică, amintește-ți că îți spun povestea lor, nu a ta. Este timpul să-ți iei viața înapoi de la oamenii și circumstanțele care îți provoacă durere și te fac nefericit. Aceasta este viața ta și tu ești autorul poveștii tale. Dacă simți că ai fost blocat în același cadru negativ prea mult timp, este timpul să începi să scrii un nou capitol din viața ta.

„Ce pot face acum pentru a-mi schimba situația?”

Când dai vina pe toată lumea și pe orice altceva, renunți la puterea ta de a te schimba. Deci, nu vă supărați prea mult pe alte persoane și situații periferice. Ei sunt neputincioși fără reacția ta. Asumă-ți întreaga responsabilitate pentru viața ta. Forțele externe pot fi capabile să te doboare ocazional, dar menținerea ta acolo este un joc cu totul diferit – menținerea ta acolo este o alegere pe care numai tu o poți face.

„Ce am făcut greșit tot timpul?”

Când ești dispus să eșuezi lamentabil, ești capabil să realizezi foarte mult. Înfruntând adevărul uneori urât, viața ni se deschide. Recunoașterea greșelilor și slăbiciunilor tale nu îți diminuează puterea, ci îți arată curajul și dezvoltarea. Uneori trebuie să taci, să-ți înghiți mândria și să accepți că ai greșit. Nu renunță, ci crește.

„Ce trebuie să încerc din nou?”

Doar pentru că te-ai confruntat cu multe înfrângeri în viața ta nu înseamnă că ai fost învins. Viața are multe modalități de a-ți testa voința, fie prin perioade prelungite în care nu se întâmplă nimic, fie prin faptul că totul se întâmplă dintr-o dată. Acesta este motivul pentru care trebuie să fii puternic atunci când simți că renunți și trebuie să lupți atunci când vrei doar să fugi. Pentru că uneori asta este tot ce poți face pentru a continua – ceea ce este exact ceea ce trebuie să faci.

„Cum mă pot motiva?”

Pentru a realiza lucruri mărețe, nu trebuie doar să acționezi, ci și să visezi, nu doar să planifici, ci și să crezi. Fii un visător, un credincios, un gânditor curajos și vesel. Fii un planificator, un executant, un go-getter care își ține capul în nori și picioarele pe pământ. Lăsați spiritul pasiunii și al posibilității să aprindă un foc în voi pentru a face ceva valoros și lăsați această lume puțin mai bună decât ați găsit-o. (Citiți pornirea de 100 USD.)

„Ce scuze fac?” – Când ceva este o prioritate, se face.  Și nu ceea ce pretindem că sunt prioritățile noastre, ci modul în care ne petrecem timpul în fiecare zi dezvăluie adevărul. Puteți găsi scuze. Puteți încerca întotdeauna să așteptați momentul perfect, perfectul acesta, perfectul care… Dar nu te va duce nicăieri. Pentru a ajunge acolo unde vrei să ajungi, trebuie doar să începi să faci. Face diferența. A găsi scuze necesită aceeași perioadă de timp ca și a face progrese. (Citiți Ducerea lucrurilor la bun sfârșit.)

„Ce alte întrebări ar trebui să pun?” Cea mai comună și dăunătoare dependență din lume este atracția confortului. Nu fi o persoană care nu întreabă niciodată „cum?” sau nu se retrage niciodată pentru a întreba „de ce?” Prea mulți oameni nu pun aceste întrebări, deoarece știu că răspunsurile ar necesita o perturbare substanțială a zonei lor de confort și nu vor să o îndure. Dar așa crește mintea umană. Când mintea ta este întinsă cu întrebări noi și experiențele rezultate, nu se întoarce niciodată la dimensiunile sale anterioare – ești pentru totdeauna mai competent și mai capabil.