9 gânduri negative care îi îndepărtează pe oameni de tine

Dar să fim sinceri, cu toții ne blocăm mintea în canalizare uneori. Niciunul dintre noi nu este imun la gândurile negative care se strecoară în spatele minții noastre. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că trebuie să le cedăm. Indiferent dacă gândirea ta negativă este un eveniment obișnuit sau doar un fenomen care apare din când în când, este esențial pentru fericirea și succesul tău pe termen lung să fii capabil să recunoști când gândești negativ și să îți schimbi conștient mentalitatea de la negativ la pozitiv.

Iată nouă dintre cele mai frecvente gânduri negative cu care ne confruntăm și câteva sfaturi pentru a reveni pe calea cea bună:

„Trebuie să fiu exact cine vor ei să fiu.”

Viața îți oferă o oportunitate neprețuită în fiecare clipă de a vedea și de a experimenta Cine ești cu adevărat. Profită de ea! Uneori ne pierdem complet în încercarea de a trăi viața pentru alții, încercând să le satisfacem așteptările, făcând lucruri doar pentru a-i impresiona. Ia-ți un moment acum și oprește-te.Faci lucruri pentru că tu crezi cu adevărat în ele? Amintește-ți de propriile nevoi și obiective. Amintește-ți cine ești TU. Trăiește, fă și iubește astfel încât să fii și tu fericit, pentru că, la urma urmei, nu poți fi sincer cu ceilalți dacă nu ești sincer cu tine însuți mai întâi.

 

„Nu-mi plac pentru că sunt diferite.”

Fă-ți o promisiune. Promite-ți să oprești drama înainte de a începe, să respiri adânc și pașnic și să-i iubești pe ceilalți și pe tine însuți fără condiții. Promite-ți să râzi de propriile greșeli și să realizezi că nimeni nu este perfect; cu toții suntem oameni. Sentimentele de stimă de sine pot înflori doar într-o atmosferă în care diferențele individuale sunt apreciate, greșelile sunt tolerate, comunicarea este deschisă, iar regulile sunt flexibile.

 

„Le este mult mai ușor decât mie.”

Nimănui nu îi este mai ușor decât ție. Fiecare dintre noi duce propriile bătălii private. Cei mai puternici dintre noi nu sunt cei care dau dovadă de putere pe care o putem vedea, ci cei care au câștigat bătălii interioare incredibile despre care noi nu știm nimic. Presupunând că cineva o duce mai ușor decât tine nu face decât să construiască o barieră între voi doi.

 

„Nu am suficient (sau nu sunt suficient) pentru a face diferența.”

Multe dintre cele mai mari realizări ale tale în viață vor veni atunci când vei reuși să binecuvântezi pe altcineva în timp ce treci prin propria furtună. Așa că, indiferent de ceea ce se întâmplă în viața ta, fii blând și bun. Gândește înainte de a vorbi și de a acționa.Amintește-ți întotdeauna că vorbele și acțiunile pe care le alegi pot fi doar iertate, nu și uitate. Ai fost făcut pentru a face o diferență, așa că îmbrățișează fiecare oportunitate de a face acest lucru. Niciun act de bunătate din partea ta, oricât de mic ar fi, nu va fi niciodată irosit.

 

„E numai vina lor.”

Dacă stai prea mult timp dând vina pe alții pentru lucrurile pe care le-au făcut sau nu le-au făcut, sau pe care le știu sau nu le știau, vei rămâne așezat într-un singur loc până când vei muri. Să dai vina pe alții este ușor, pentru că înseamnă că nu trebuie să faci nimic; trebuie doar să stai degeaba toată viața ta.Dar asta nu înseamnă să trăiești; asta înseamnă să mori. Să accepți unde te afli fără să te învinovățești, profitând de prezent pentru ceea ce este – pentru oportunitățile pe care ți le oferă în fiecare clipă – asta este ceea ce injectează viață în povestea ta, în relațiile tale și, în cele din urmă, te face să avansezi.

 

„Nu-i voi ierta niciodată.”

Adesea ne ținem inimile închise, nu pentru că nu avem încredere că ceilalți nu ne vor părăsi, nu ne vor dezamăgi sau nu vor înceta să ne iubească, ci pentru că nu avem încredere în noi înșine că vom supraviețui durerii provocate de faptul că ne părăsesc, ne dezamăgesc sau nu ne mai iubesc. Ce ironie, având în vedere că doar suferind prin aceste pierderi ajungem să ne dăm seama de adevărata noastră putere.Adevărul este că este nevoie de o inimă puternică pentru a iubi, dar este nevoie de o inimă și mai puternică pentru a continua să iubească după ce a fost rănită. Dacă cineva te rănește, te trădează sau îți frânge inima, iartă-l, pentru că te-a ajutat să înveți despre încredere și despre importanța de a fi precaut atunci când îți deschizi inima. Ești mai puternic acum și mai bine echipat pentru a găsi genul de iubire pe care îl meriți. Concluzie: Nu lăsa persoanele nepotrivite din trecutul tău să te țină departe de persoanele potrivite din prezentul tău. Iartă și mergi mai departe.

 

„Sunt mult prea ocupat pentru familie și prieteni în acest moment.”

Oamenii pe care astăzi îi iei de bună ziua s-ar putea să fie singurii de care ai nevoie mâine. Nu fi niciodată prea ocupat pentru a-ți face timp pentru cei care contează cel mai mult, pentru că mai devreme sau mai târziu vrei doar să fii în preajma acelor oameni speciali care te fac să zâmbești. Așa că, astăzi, fă-ți timp pentru cei care te ajută să te iubești mai mult pe tine însuți. Programează-i în ziua ta aglomerată. Ei merită.

 

„Este în regulă să mai întinzi adevărul uneori.”

Nu, chiar nu este. De fapt, este descurajant să te gândești câți oameni sunt șocați de onestitate și câți puțini de înșelăciune. Nu fi unul dintre ei. Susține adevărul, întotdeauna. Cei care sunt ușor de șocat ar trebui să fie șocați mai des, iar tu ar trebui să fii cel care îi șochează cu cuvinte și fapte oneste în fiecare zi.Concluzia aici este că o inimă onestă și iubitoare este începutul a tot ceea ce este corect în această lume. Este ceea ce ne aduce împreună și ne menține împreună la bine și la rău.

 

„Greșelile mele de astăzi dovedesc că sunt un eșec.”

Această mentalitate vă va înnebuni pe dvs. și pe toți cei din jurul dvs. Terminați fiecare zi și terminați-o. Ați făcut tot ce ați putut. Fără îndoială că s-au strecurat unele gafe și absurdități; iertați-le și uitați-le cât mai curând posibil. Nu uitați, nu eșecul vă definește, ci determinarea dumneavoastră. Eșecul este pur și simplu oportunitatea de a începe din nou, mai inteligent decât înainte. Mâine este o nouă zi. O veți începe liniștit și cu un spirit prea înalt pentru a vă lăsa împovărat de prostii vechi.