9 beneficii surprinzătoare ale obiceiurilor proaste

Mereu ni se spune să renunțăm la obiceiurile noastre proaste. Cele cinci obiceiuri proaste care sunt privite cu dispreț includ: lenea, gura rea, amânarea, sarcasmul, precum și agitația. Cu toate acestea, conform diferitelor studii, unele dintre aceste „obiceiuri proaste” nu sunt atât de teribile pe cât tindem să credem că sunt. Citește mai departe pentru a afla care sunt beneficiile de a avea aceste obiceiuri proaste.

Iată 9 beneficii uimitoare ale obiceiurilor proaste:

1. O persoană leneșă este eficientă

Dacă vreți ca cineva să găsească o modalitate de a îndeplini o sarcină dificilă, puneți o persoană leneșă să o facă. Persoanele leneșe sunt eficiente în sensul că nu le place să irosească mișcări și vor găsi cea mai ușoară cale de a face treaba. Ei nu vor să folosească mai multă energie decât este necesar. De aceea, își folosesc capacitatea cerebrală mai eficient. Chiar și miliardarul Bill Gates a declarat că va alege întotdeauna să angajeze un om leneș pentru a face o treabă dificilă, deoarece o astfel de persoană găsește cel mai ușor mod de a o face.

2. Sarcasmul îți îmbunătățește creativitatea

Deși este o abilitate care nu este apreciată de toți, a fi sarcastic are beneficiile sale. Provoacă creativitatea oamenilor, atât la partea care dă, cât și la cea care primește. Trebuie să se identifice sensul intenționat prin recunoașterea diferenței dintre sensul literal și cel real. Atunci când este folosit cu moderație și atenție, poate declanșa o gândire creativă.

3. Amânarea te face să te concentrezi asupra unei sarcini

Multe persoane leneșe sunt, de asemenea, amânatoare și, prin urmare, așteaptă până în ultimul minut pentru a îndeplini o anumită sarcină. Ei se concentrează apoi asupra celor mai semnificative părți. De cele mai multe ori, atunci când o persoană face o temă mai devreme de termenul limită, ajunge să adauge detalii inutile și trebuie să arunce cea mai mare parte din ea. Lucrul în ultimul minut este alimentat de stresul care vă ajută să vă concentrați doar pe ceea ce este necesar și nu va trebui să aruncați nimic. De asemenea, lipsa de timp vă face să lucrați mai repede.

4. Lenea îți îmbunătățește creativitatea

Mulți oameni au avut momentul „aha” în timp ce se relaxau. Atunci când nu te gândești la un anumit lucru, în mod special, atunci îți vin cele mai bune idei. Atunci când vă concentrați prea mult pe a pune lucrurile cap la cap, s-ar putea să obțineți efectul opus.

Cu toate acestea, atunci când te lași în voia întâmplării și îți lași creierul să hoinărească, s-ar putea să găsești soluția. Se spune că oamenii leneși au cele mai bune abilități de rezolvare a problemelor. Plimbarea în aer liber fără niciun scop este considerată unul dintre cele mai bune exerciții de antrenament cerebral, care ajută creierul să se recupereze și crește creativitatea.

5. Înjuratul reduce stresul și durerea

Deși se consideră că înjurăturile sunt nepotrivite, ele au beneficiile lor. O persoană care vorbește urât este mai capabilă să facă față mai bine emoțiilor și, astfel, realizează o reducere semnificativă a stresului. Unele studii au indicat faptul că înjurătura este o ameliorare naturală a durerii. De asemenea, îți îmbunătățește capacitatea de a rezista la durere.

6. Bârfa îți aduce mai multe conexiuni sociale

Oamenii presupun întotdeauna că bârfa are efecte negative. Ea are partea ei pozitivă. Conversația cu prietenii dvs. eliberează hormonul oxitocină, cunoscut și sub numele de hormonul „îmbrățișării”. Bârfa vă întărește relația cu prietenii și vă îmbunătățește încrederea și generozitatea,

7. Somnul și visarea cu ochii deschiși pot stimula activitatea cerebrală

Timpul liber este esențial pentru a menține sănătatea creierului. Cercetările arată că persoanele care visează mult cu ochii deschiși tind să aibă un creier mai eficient decât cele care nu o fac. De asemenea, se spune că sunt mai intelectuali și mai creativi.

8. Nu prezentați riscul de a avea reacții alergice cauzate de acarienii din praf

Un pat bine făcut oferă o atmosferă umedă perfectă pentru înmulțirea acarienilor și a altor alergeni. Dacă vă lăsați patul nefăcut, aceștia sunt expuși la aer și îi face să se deshidrateze și să moară.

9. Fidgeting-ul îți stimulează metabolismul

Nu pot sta liniștiți nici după ce au fost admonestați timp de zeci de ani? Deși de multe ori agitația ta îi va scoate din minți pe prietenii și colegii de muncă, ea are un efect pozitiv. Ajută la stimularea metabolismului și, de asemenea, previne unele afecțiuni cardiovasculare, cum ar fi bolile arteriale. Diferite studii au arătat că persoanele care au tendința de a bate din picior au beneficiul de a asigura circulația sângelui în arterele din picioare. Persoanele care stau prea mult timp nemișcate riscă să se îmbolnăvească de o boală arterială la nivelul picioarelor.

Ultimele cuvinte

Posedarea acestor „obiceiuri proaste” nu este întotdeauna negativă, ci se poate profita de ele și se pot obține beneficiile de mai sus. Cele mai multe dintre ele vă sporesc creativitatea. A fi leneș este firesc. Să știi că organismul tău este făcut pentru lenevire, de aceea de multe ori avem tendința de a dori să ne conservăm energia. Obiceiurile proaste sunt bune pentru tine.