8 obiceiuri formidabile ale minților rezistente la stres

Știm cu toții că viața ne poate pune la încercare uneori și ne dă senzația că este o călătorie nesfârșită în roller-coaster, plină de termene limită, facturi, responsabilități și situații neașteptate. Este ușor să ne lăsăm pradă stresului și să ne pierdem mințile, dar asta nu ne ajută, nu-i așa? Astăzi vom vorbi despre câteva obiceiuri ale minților rezistente la stres și despre cum poți fi și tu unul dintre ele.

Să devii maestrul Zen al propriei tale minți este uneori mai ușor de spus decât de făcut, însă a avea o minte calmă este una dintre cele mai subestimate superputeri care există. Oamenii cu minți rezistente la stres știu că nivelurile ridicate de anxietate și reactivitate nu îi vor ajuta să facă față situațiilor dificile.

Încercarea de a vă construi o mentalitate rezistentă este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face pentru dumneavoastră și pentru liniștea dumneavoastră mentală. Așadar, ești gata să cunoști obiceiurile minții rezistente la stres? Haideți să începem.

8 obiceiuri formidabile ale minților rezistente la stres

1. Fă din îngrijirea de sine o prioritate și ai grijă de mintea și corpul tău.

Puneți-vă pe primul loc și nu vă rușinați să faceți asta. Unul dintre obiceiurile majore ale minților rezistente la stres este acela că se prioritizează pe ele însele și ceea ce le dă pace. Dacă vrei să îți construiești o mentalitate rezistentă, fă-ți timp pentru auto-îngrijire.

Îngrijirea atât a minții, cât și a trupului, constituie fundamentul pentru a vă reveni din momentele dificile. Găsiți lucruri care vă fac fericit și vă ajută să vă relaxați. Poate fi vorba de exerciții fizice, de yoga sau de alergări, sau poate vă place să pictați, să citiți sau să dansați – faceți tot ceea ce vă face să vă simțiți bine.

De asemenea, asigurați-vă că dormiți suficient și că mâncați bine. O dietă sănătoasă și odihna vă pot pregăti mintea și corpul pentru a gestiona mult mai bine stresul.

2. Fiți de acord cu faptul că nu știți ce urmează.

Viața nu decurge întotdeauna așa cum a fost planificată – așa este viața. Dar a te obișnui cu faptul că nu știi ce se va întâmpla în continuare te poate ajuta să te simți mai puțin stresat, dar trebuie să ai tăria mentală de a înțelege acest adevăr.

Să te obișnuiești cu incertitudinea înseamnă să renunți la orice idee fixă pe care o ai despre ceea ce ar putea urma și dacă acele lucruri vor fi bune sau rele pentru tine. Dacă vă gândiți în mod constant la ceea ce se va întâmpla în viitor, renunțați la prezent.

Acest lucru poate avea efecte și asupra organismului, deoarece stresul legat de viitor face ca organismul tău să secrete mai mult cortizol decât în mod normal, ceea ce nu este bun pentru corp și minte. Persoanele cu o minte rezistentă la stres știu că nu are rost să fie obsedate de viitor; când va veni și orice s-ar întâmpla, vor avea grijă de el.

3. Petreceți timp în natură pentru a vă simți mai bine.

Acesta este unul dintre cele mai subestimate obiceiuri ale minților rezistente la stres. Petrecerea timpului în natură vă poate scădea cu adevărat stresul și vă poate face mai sănătoși pe termen lung. A fi în natură este, de fapt, una dintre cele mai ușoare modalități de a te relaxa.

Atunci când petreceți ceva timp în verdeață, veți observa că vă simțiți automat mai calm și mai atent, iar acest lucru vă poate ajuta să vă vindecați de toată stimularea constantă și de stresul pe care îl experimentați zilnic.

4. Practicați conștientizarea și rămâneți prezenți în momentul de față.

Puterea atenției constă în faptul că este incredibilă pentru a elimina stresul. Vă ajută să vă cultivați obiceiul de a trăi în prezent și de a fi atenți la gândurile, sentimentele și la ceea ce simțiți în jurul vostru.

Unul dintre cele mai bune moduri de a construi o minte rezistentă, acesta este un mod de a face față gândurilor și emoțiilor fără a fi dur cu tine însuți. Te ajută să vezi ce te face să te simți stresat și să te ocupi de asta cu mintea limpede și într-un mod calm.

Lucrurile precum meditația sau respirația profundă și lentă fac parte din acest proces. Astfel de obiceiuri vă antrenează mintea să fie mai liniștită și mai ageră.

5. Înțelegeți puterea creativității și aveți încredere în abilitățile dumneavoastră.

Creativitatea este o modalitate excelentă de a face față stresului și de a veni cu idei noi atunci când viața îți pune probleme. Cu toate acestea, dacă aveți în mod constant o mentalitate rigidă, atunci vă puteți bloca foarte rău într-o problemă, fie ea mare sau mică.

Oamenii cu minți rezistente la stres sunt siguri de ceea ce pot face. Au încredere în ei înșiși, ceea ce le permite să facă față mai ușor momentelor dificile. Așadar, nu uitați, dacă vreți să fiți buni la gestionarea stresului, lucrați pentru a fi mai creativi.

Începeți să puneți mai multe întrebări. Căutați ceea ce nu este imediat clar. Petreceți timp cu oameni care iubesc să gândească în afara cutiei. Învățați din perspectivele lor diferite. Lucrați la capacitatea dumneavoastră de a gândi în moduri unice și inteligente.

6. Încearcă să nu transpiri din cauza lucrurilor pe care nu le poți schimba.

Vor fi momente în care lucrurile vor merge foarte, foarte prost pentru tine, dar va depinde de tine să decizi cum vrei să reacționezi la ele; va trebui să înțelegi diferența dintre ceea ce este sub controlul tău și ceea ce nu este.

Odată ce ați înțeles acest lucru, depuneți energia pentru a schimba lucrurile care se află sub controlul vostru. De exemplu, poate că partenerul dvs. a avut un accident și este complet dependent de dvs. pentru a avea grijă de el. Este stresant pentru majoritatea oamenilor să gestioneze o astfel de situație.

Cu toate acestea, cel mai bun lucru pe care îl poți face este să accepți cum stau lucrurile, să preiei controlul acolo unde poți și să uiți de lucrurile care te depășesc. Da, partenerul tău a avut un accident și asta este ceva ce nu poți controla, dar ceea ce poți controla este modul în care îl poți ajuta să se recupereze și să se facă bine.

7. Lucrați pentru a avea o minte plină de compasiune și bunătate.

Dacă doriți să vă construiți o minte rezistentă, atunci ar trebui să cultivați o minte bună, care include acceptarea de sine, auto-compătimirea și iertarea de sine. În loc să vă hrăniți criticul interior, încercați să adoptați o mentalitate de învățare.

Acest lucru vă poate ajuta să acceptați lucrurile așa cum sunt, fără să fiți dur cu voi înșivă, ceea ce vă va oferi din nou înțelepciunea de a nu mai repeta aceeași greșeală. Practicați auto-compătimirea pentru sinele dvs. mai tânăr care a făcut tot ce a putut cu ceea ce a avut la acel moment.

De asemenea, te poți ierta pe tine însuți, dacă privești situațiile dificile din viața ta ca pe cei mai mari învățători ai tăi și realizezi că fiecare dintre aceste situații te-a transformat în persoana care ești astăzi.

8. Învățați să vă provocați și să acceptați disconfortul.

Unul dintre cele mai importante obiceiuri ale unei minți rezistente la stres este, cu siguranță, acesta. Cu cât te provoci mai mult pe tine însuți și zona ta de confort, cu atât vei fi mai rezistent pe termen lung. Cu cât te vei simți mai confortabil cu disconfortul, cu atât vei fi mai puternic ca persoană.

De fapt, este foarte ușor să te agăți de zona ta de confort, pentru că asta te face să te simți în siguranță, însă nu te va ajuta niciodată să te dezvolți. Vei rămâne blocat în același loc pentru totdeauna și, înainte de a-ți da seama, timpul s-a scurs și nu mai ai ce face pentru a schimba lucrurile.

Persoanele cu minți rezistente la stres știu că zona de confort este nemesisul autoperfecționării și al creșterii, motiv pentru care se provoacă în mod constant și îmbrățișează din toată inima situațiile incomode. Pentru că știu cât de mult vor da roade toate acestea în cele din urmă.

Încercarea de a construi o mentalitate rezistentă necesită mult curaj, încredere în sine și răbdare; nu este ceva care se întâmplă peste noapte. Ori de câte ori simți că viața este prea dură cu tine sau dacă ai impresia că nu există nicio luminiță la capătul tunelului, amintește-ți aceste obiceiuri ale minții rezistente la stres.

S-ar putea să te ajute să realizezi cât de puternic ești cu adevărat și că poți face atât de multe pentru a prospera. Iubește-te pe tine, ai încredere în tine și nu te gândi nici măcar o clipă că nu ai ceea ce îți trebuie!