8 OBICEIURI ALE OAMENILOR CARE NU SUNT NICIODATĂ OBOSIȚI

În acest articol, veți afla despre cele 8 obiceiuri zilnice ale oamenilor care nu sunt niciodată obosiți! (Sau cel puțin, nu tot timpul).

Știu că nu sunt singura persoană de pe planetă care și-a pus vreodată această întrebare: „De ce sunt mereu obosit?”. Nu este vorba despre primele șase luni cu nou-născutul meu acum câțiva ani. Vorbim înainte și după acea perioadă de timp care schimbă viața.

Nimic nu se compară cu senzația de slăbiciune fizică, iritabilitate, neconcentrare și dorința de a dormi tot timpul după 11 ore de somn cu o noapte înainte. Și nu lucram până la os acolo, având în vedere că am lucrat mai mult într-un birou.

Acum, nu mă înțelegeți greșit. Cu toții obosim uneori. Cei mai mulți dintre noi trebuie să doarmă cel puțin 8 ore din 24, așa că există asta. Dar există oameni care în majoritatea zilelor au multă energie, sunt într-o dispoziție excelentă și par să aibă totul pentru ei. Se pare că nu sunt niciodată obosiți.

Uneori, sunt eu. Când practic aceste obiceiuri sănătoase în mod regulat (nu doar o săptămână sau două), atunci totul pare să curgă. Mă simt energizat, odihnit, productiv și ca și cum aș lua decizii grozave. Acestea sunt practicile pe care le-am observat la alții care sunt întotdeauna bine odihniți, concentrați și au doar această pace și calm în jurul lor.

Sper că aceste obiceiuri vă pot ajuta și pe voi!

8 OBICEIURI ALE OAMENILOR CARE NU SUNT NICIODATĂ OBOSIȚI

1. INVESTEȘTE-ȚI DREPTUL ENERGETIC

Energia, la fel ca timpul, este o resursă limitată. Și, la fel ca timpul, nu-l poți salva. Avem o anumită cantitate în fiecare zi și trebuie să o investim în mod corect. În lucrurile potrivite. De preferință, acestea ar fi activități și oameni care ne fac să ne simțim vii și în pace.

Întotdeauna vor exista oameni și lucruri pe care îmi place să le numesc vampiri energetici. De exemplu, este știrea, este social media, sunt oamenii care se plâng mult sau sunt negativi tot timpul, este actul de supraconsum … În general, vampirii energetici sunt lucrurile care te fac să te simți mic, temător, îndoielnic sau vinovat. Evită-le cu orice preț și înconjoară-te de oamenii și lucrurile potrivite.

De exemplu, am încetat să mă uit, să citesc sau să ascult știri, am șters Facebook, Instagram și Twitter. Fără detoxifiere digitală timp de o lună, tocmai am șters-o pe toată. Și este atât de eliberator. Timpul și energia pe care le primești înapoi din acest act simplu … inestimabil. Aceste două acțiuni mi-au îmbunătățit somnul, nivelul de energie și nivelul de stres. Dintr-o dată am timp să fac mișcare, să lucrez mai mult și să petrec mai mult timp cu familia mea. Avem subiecte noi, mai bune, despre care să vorbim.

2. EI FAC LUCRURILE ÎN MOD INTENȚIONAT

Oamenii care nu obosesc niciodată, sunt clari cu privire la visele lor, la obiectivele lor, la scopul lor, la ceea ce vor în viață și nu caută scuze despre asta. Ei o planifică și acționează în consecință. Când te străduiești pentru ceva ce îți dorești, când vezi progresul după care tânjești atât de mult, te face să te simți viu, motivat, fericit și plin de energie.

Să ne îndoim de deciziile noastre și de munca pe care o facem poate fi epuizant din punct de vedere mental, știu. Ai încredere în mine. Și te poate face să te simți obosit și nemulțumit de viață. Așa că faceți acest pas și clarificați-vă.

Ceva care vă poate ajuta de fapt să obțineți claritate este un planificator de obiective ca acesta. Această imprimare vă va ajuta să vă definiți viziunea și obiectivele pe care doriți să le atingeți în anul următor. Vă va ajuta să vă împărțiți obiectivele în repere și pași acționabili, astfel încât să vă puteți urmări progresul și să transformați aceste planuri și acele vise în realitate. Puteți găsi inserțiile planificatorului aici, asigurați-vă că utilizați codul NTB20 pentru a obține o reducere de 20% la achiziție.

3. PĂSTREAZĂ O RUTINĂ DE ANTRENAMENT

Uneori trebuie să investești energie, pentru a crea mai multă energie. Acesta este cazul exercițiilor fizice. În timp ce suprasolicitarea vă poate face să vă simțiți obosiți, făcând câte puțin în fiecare zi poate merge mult în timp. Consider că locul meu perfect este ceva între 15-30 de minute dimineața. Și schimb lucrurile. Antrenamentul dimineața mă ajută să rămân concentrat și mă face foarte alert.

4. SUNT DISCIPLINAȚI CU PRIVIRE LA CEEA CE PUN ÎN CORPUL LOR

Alimentele pe care le consumăm, băuturile pe care le bem, toate au costul lor energetic. Bea mai ales apă, mănâncă ceva viu (fructe și legume) și te vei simți viu aproape instantaneu. Evitați cafeaua, sucurile, sucurile, zahărul în general.

Concentrați-vă pe alimente cu conținut scăzut de energie, bogate în nutrienți și mestecați mai mult. Câteva exemple excelente de alimente pentru a mânca mai mult sunt legumele proaspete, fructele, semințele, nucile, condimentele și ierburile. Observați că vorbim despre alimente integrale crude, nu despre produse făcute cu aceste alimente (de exemplu, untul de nuci).

Mâncarea mai bună și evitarea supraalimentării vor duce la îmbunătățirea generală a sănătății, ceea ce va ajuta la reducerea inflamației cronice și a stresului oxidativ. Ambele procese biologice sunt legate de oboseala cronică. Faceți acest lucru și veți fi uimiți de cât de repede vă va reveni energia!

5. AU CONTROALE REGULATE

Cereți medicului dumneavoastră să facă unele analize de sânge pentru a identifica orice deficiențe nutritive care ar putea să vă facă să vă simțiți obosiți. Stresul cronic, nutriția proastă, suprasolicitarea și somnul insuficient pot face corpul destul de deficitar în mai multe substanțe nutritive esențiale. De exemplu, atunci când sunteți stresat, studiile arată că utilizați mai multă vitamină C, iar deficitul de vitamina C este asociat cu boli legate de stres. Vitamina C, pe de altă parte, vă poate afecta nivelul de fier. Și știi ce se întâmplă când nu ieși prea mult? Corpul tău începe să țipe după vitamina D!

Deci, dacă puteți, cereți-i medicului dumneavoastră să vă verifice anemia și deficiențele nutritive, să suplimenteze ori de câte ori este necesar și să vă asigurați că schimbați dieta și stilul de viață care cauzează aceste deficiențe.

6. ÎȘI DIVERSIFICĂ ZILELE

Viața pare uneori ca un lucru uriaș plin de același vechi, același vechi. Și când se întâmplă asta, când fiecare zi arată ca cea de dinainte, timp de câteva săptămâni sau de o lună, ajungi să te simți epuizat. Nu contează câte ore ai dormit, indiferent ce ai mâncat.

Trupurile, mințile și sufletele noastre vor să experimenteze ceva nou și interesant. Din când în când, în mod regulat. Deci, în fiecare săptămână, aveți ceva de așteptat cu nerăbdare, poate fi ceva care vă va scoate puțin din zona de confort.

Du-te într-un loc nou, încearcă un restaurant nou sau o coafură, întâlnește-te cu noul coleg pentru băuturi, încearcă un nou sport sau un curs de dans … Doar presărați acele mici momente care fac viața memorabilă în săptămânile voastre. Nu este vorba despre a face o baie lungă și luxoasă și de a fi acest super meditator în fiecare zi … Când faci același lucru în fiecare zi… Rutinele pot deveni obositoare. Nu mă înțelegeți greșit, structura și rutinele sunt necesare pentru o viață bună, dar avem nevoie de noutate pentru sănătatea noastră mintală. Deci, dacă nu faceți acest lucru, este timpul să-l puneți în planul dvs. pentru săptămână.

7. EI DORM BINE.

Și știu, uneori nu este o alegere. Dacă ești ca oricine din familia mea, s-ar putea să-ți fie greu să te întorci la culcare dacă te-ai trezit în mijlocul nopții. Dar iată câteva lucruri pe care să le încercați pentru o noapte de somn odihnitor:

  • petreceți mult timp în aer liber în timpul zilei
  • obosiți fizic în timpul zilei făcând exerciții fizice, curățenie sau grădinărit
  • Citiți o carte relaxantă înainte de culcare sau dacă vă treziți în mijlocul nopții
  • Aveți o rutină înainte de culcare – vă ajută să semnalați creierului că este timpul să mergeți la culcare
  • evitați utilizarea electronicelor, în special cu 1-2 ore înainte de culcare; În schimb, faceți din acest moment timpul dvs. pentru a vă relaxa

8. EI SPUN MULȚUMESC!

Într-o lume care vorbește mult despre recunoștință, auzim din ce în ce mai mulți oameni plângându-se, fiind furioși, morocănoși și arătând cu degetul. Fii persoana drăguță. Practică ceea ce predici și exprimă-ți recunoștința pentru lucrurile mici. Este obositor să-i auzim pe alții plângându-se sau bârfind, dar este obositor când o facem noi înșine. Adesea, ne plângem de lucruri pe care oricum nu le putem controla. Lasă-i să plece și te vei simți în largul tău. În schimb, schimbă-ți mentalitatea și începe să te concentrezi asupra lucrurilor care îți plac la viața ta, la locul de muncă, la familia ta, la relațiile tale, la natura ta… Vă va da pace și vă va umple de bucurie.

Deci, acestea au fost 8 lucruri simple pe care puteți începe să le faceți dacă vă simțiți obosiți tot timpul! Sper să vă ajute la fel de mult cum m-au ajutat pe mine. Desigur, această listă nu este exhaustivă și ceea ce funcționează pentru mine, s-ar putea să nu funcționeze pentru toată lumea, dar totuși, sper că aveți câteva idei noi!