8 MOTIVE PENTRU CARE O VIATA PRIVATA ESTE O VIATA FERICITA

Oamenii spun mereu că o viață privată este o viață fericită.

O viață ținută în umbră este întotdeauna cea mai interesantă de pe margine, pentru că oamenii nu știu prea multe despre tine sau despre lucrurile pe care le faci în viață. Ei pot doar să ghicească ce ai făcut și ce faci.

Tu, pe de altă parte, nu vei avea niciun fel de probleme cu lumea exterioară.

Amintiți-vă doar cât de obositor este să faceți parte din această societate care nu are altceva mai bun de făcut decât să-și bage mereu nasul unde nu-i fierbe oala. Îți tot spun ce ar trebui să faci și cum ar trebui să faci. Toată lumea pare să știe mai bine decât tine, mai ales când vine vorba de problemele pe care le ai în viață.

Majoritatea oamenilor nici măcar nu au un buton de oprire. Ei continuă să pună atât de multe întrebări nepotrivite, încât rămâi uimit de îndrăzneală!

Nu putem trage decât o singură concluzie: Nimic bun nu va ieși vreodată din faptul că toată lumea va fi în afacerea ta.

Există atât de multă putere în a păstra un pic de mister în numele tău. Ceea ce nu știu ceilalți oameni, nu pot strica.

S-ar putea să nu înțelegeți motivele reale pentru care ar trebui să țineți lucrurile la nivel scăzut. Având în vedere că social media este în continuă creștere, oamenii împărtășesc totul. Sunteți tentați să faceți același lucru!

Dar este mult mai bine dacă alegi să nu o faci. În acest articol, vă voi descrie de ce și cum.

De ce o viață privată este o viață fericită

1. Oamenii nu te pot bârfi

O viață fericită este aceea care rămâne privată cât mai mult timp posibil. Atunci când pui totul la dispoziția lumii, ești mereu implicat într-un fel de dramă.

Dacă aveți o problemă sau o chestiune minoră, oamenii exagerează importanța acesteia.

Nu vom sta aici și nu ne vom preface că niciunul dintre noi nu a auzit vreodată o bârfă suculentă, dar ai putea fi subiectul poveștilor lor groaznice într-o zi. Oamenii ar putea la fel de ușor să vorbească despre tine și să inventeze povești despre tine.

Credeți cu adevărat că oamenii nu vor crede fiecare cuvânt care circulă prin cartierul dumneavoastră? Așteaptă doar să se spună ceva despre tine pentru a se putea dezvolta cu propriile lor nesiguranțe.

Acest lucru nu se poate întâmpla dacă continuați să vă ascundeți de ochii publicului. Nu va exista niciun ceai de vărsat despre tine. Nu este asta ceea ce ne propunem cu toții să obținem în viața noastră?

2. Nu căutați afirmarea celorlalți

Persoanele nesigure au nevoie în permanență de afirmare din partea celorlalți. Ei caută opiniile apreciate ale celorlalți și nu-și pot continua viața dacă cineva are ceva rău de spus.

Probabil că puteți ghici că asta se datorează faptului că sunt extrem de nesiguri în deciziile pe care le iau, precum și în ei înșiși.

Acei oameni postează totul online pentru a obține un like sau un comentariu pozitiv. Dar în momentul în care primesc un fel de critică negativă, întreaga lor lume se prăbușește.

O viață privată este o viață fericită, pentru că nu ai nevoie de complimente din partea altora. Nu ai nevoie ca cineva să-ți spună că trăiești o viață frumoasă. De asemenea, nu pot să-ți spună că viața ta este oribilă.

Trăiești pentru tine și pentru cei mai apropiați oameni. De ce ai avea nevoie de afirmarea a sute de urmăritori pe Instagram dacă pentru ei ești doar o altă fată pe acea aplicație? Nu există nicio semnificație în spatele complimentelor lor, pentru că nu te cunosc deloc.

Nu același lucru se poate spune despre oamenii care îți sunt cei mai apropiați. Aceștia fac parte din micul tău cerc intim și te poți baza întotdeauna pe ei. Ei sunt acolo pentru tine.

3. Este mai ușor să iei decizii pentru tine însuți

Dacă viața ta nu este privată, atunci nu ai cum să nu-ți pese de opiniile celorlalți înainte de a lua o decizie importantă. Știi că lucrurile vor fi peste tot în social media și că nu ai cum să scapi de judecata lor.

De exemplu, dacă încercați să vă schimbați specializarea și toată lumea știa că studiați, să zicem, biologie. Dacă vreți să schimbați această specializare, toată lumea va presupune că ceva nu a mers bine înainte de a vorbi cu dumneavoastră despre asta.

Un alt lucru pe care oamenii abia așteaptă să îl vadă este că te-ai despărțit de iubitul tău. Atunci toată lumea este la coada ta pentru a afla ce s-a întâmplat.

Chiar dacă îți dorești să te desparți de el de ceva vreme, te gândești în permanență la reacția imediată a tuturor oamenilor care știu că ați fost împreună.

Este un lucru atât de îngrozitor să trebuiască să te gândești mereu înainte de a lua orice fel de decizie pentru tine.

Tocmai din acest motiv, va trebui să vă păstrați viața privată. De ce trebuie să știe cineva ce se întâmplă în viața ta? De ce trebuie să știe că ai avut o relație?

Vreau să spun, e un pic cam extrem, dar înțelegeți unde vreau să ajung. Nimeni nu trebuie să știe că v-ați reconsiderat relația și că nu v-ați împăcat după o mică pauză.

Știți la fel de bine ca și mine că acei oameni nu se vor putea abține să nu întrebe mereu ce s-a întâmplat. Atunci va trebui să-ți justifici acțiunile. Nu trebuie să faci asta.

4. Te conectezi cu oamenii la un nivel mai profund

A-ți păstra viața privată înseamnă că te înconjori de un număr mic de persoane.

Cei care prosperă în a expune totul în public sunt aceiași care au tone de oameni în jurul lor, dar nu sunt apropiați de niciunul dintre ei. Nu există legături profunde între ei.

Poți avea opusul acestui lucru. Știi că este mai bine să ai un singur prieten bun decât o grămadă de cunoștințe. Este amuzant să ai oameni cu care să ieși la petreceri și să trăiești pe cinste, dar, la sfârșitul zilei, este aproape întotdeauna mai bine să ai prietenii autentice, pline de înțelegere și empatie.

Când vei ține totul la nivel scăzut, vei vedea că doar cei mai generoși și mai iubitori oameni vor rămâne în preajmă. Ei nu sunt prieteni cu tine pentru expunerea în social media, ci vor să petreacă timp iubindu-te pentru persoana care ești atunci când nimeni nu te privește.

Nimeni nu vrea să fie prieten cu o fată care face mereu poze când iese în oraș.

5. Este mult mai ușor să mergi mai departe

Dacă încă te mai gândești la faptul că o viață privată poate fi o viață fericită, ei bine, acest motiv te poate convinge de cât de adevărat este acest lucru.

De câte ori a trebuit să retrăiești despărțirea pentru că oamenii erau la gâtul tău și cereau toate detaliile sângeroase pe care le puteau obține de la tine? De câte ori a trebuit să te ascunzi de acele priviri curioase atunci când te plimbi singură prin orașul tău?

Oamenilor le place să se injecteze în situații care nu au nimic de-a face cu ei. Mai ales dacă pot face o mare vâlvă din asta.

Îți poți imagina cât de liniștită ar fi o despărțire dacă ai păstra întreaga relație privată încă de la început? Oamenii nici nu ar ști ce să întrebe dacă ar afla că aveți o relație.

Ar fi mult mai ușor să treci mai departe de o inimă frântă dacă ai putea evita pur și simplu să vorbești cu oricine în afară de persoanele pe care le iubești cel mai mult în viața ta. Acei oameni îți vor fi alături necondiționat, dar cei care sondează de dragul de a sonda nu au nimic bun de contribuit în aceste momente vulnerabile.

6. Oamenii îți încredințează secretele lor

Când știi că cineva se bucură de atenția celorlalți, îi spui secretele tale? Îi mărturisești cele mai profunde și întunecate nesiguranțe ale tale?

Bineînțeles că nu. Știi că vor scrie pe Twitter despre asta sau vor povesti despre asta oricui le-ar da o ureche.

Vei ști că o viață privată este una fericită atunci când oamenii din jurul tău au încredere totală în tine cu ceea ce se întâmplă în viața lor. Ei știu că nu vei spune nimănui și că vei face tot posibilul să le păstrezi încrederea.

Cineva căruia nu-i pasă ce cred alții despre el nu va împărtăși secrete pe care le știe doar pentru a câștiga aprobarea cuiva. Asta este ceva ce nu ar trebui să faci niciodată. Viața ta și a celor mai apropiați de tine nu sunt acolo pentru a fi discutate cu fiecare ocazie disponibilă.

Păstrează aceste lucruri pentru tine. Nimeni nu trebuie să știe. Doar pentru că simți că vei primi o bătaie pe spate pentru că bârfești ceva, nu înseamnă că ar trebui să o faci.

7. Sunteți întotdeauna în siguranță

Un lucru pe care oamenii nu îl realizează este cât de multe informații online există. Aceștia își etichetează locația atunci când postează o fotografie sau postează despre locul în care lucrează. Astfel de lucruri par destul de nesemnificative pentru moment, dar la un moment dat ar putea deveni foarte importante.

Știi câte femei de acolo au urmăritori pe gâtul lor doar pentru a obține mai multe informații despre locul unde se află? Știi câți oameni au probleme pentru că nu s-au gândit înainte de a posta ceva?

Păstrându-vă viața privată pentru dumneavoastră și asigurându-vă întotdeauna că nu postați totul online, vă veți păstra în siguranță.

Mai ales dacă ești o persoană care tocmai a ieșit dintr-o relație abuzivă. Știi la fel de bine ca și mine că bărbații care sunt pregătiți să abuzeze o femeie sunt pregătiți să facă mult mai multe lucruri. Nu trebuie să se străduiască să știe ce faci dacă postezi totul online.

Trebuie doar să te caute de pe contul lui fals și va fi acolo, bătând la ușa noului tău apartament.

8. Angajatorii dvs. nu găsesc nimic

Un alt lucru bun care vine odată cu păstrarea vieții private este faptul că angajatorii nu pot găsi nimic despre tine. Acest lucru vă poate ajuta enorm în carieră.

De fiecare dată când aplicați pentru un loc de muncă, angajatorii vă vor căuta online pentru a vedea ce informații pot obține. Credeți că ar fi un lucru bun dacă ar putea găsi fiecare mic secret murdar care se află acolo?

Nu cred că îți dorești ca oamenii de importanța lor să afle tot ce ai făcut în timpul facultății, precum și toate petrecerile la care mergi în fiecare weekend.

Poți face toate acestea, desigur, dar dacă păstrezi aceste lucruri în privat, vei fi mai fericit cu viața ta. Angajatorii dvs. vor vedea doar lucrurile de care au nevoie pentru a-și da seama că sunteți persoana potrivită pentru postul respectiv. Prezența dvs. online nu vă va sabota șansele de a obține locul care vi se cuvine în cadrul companiei.