8 motive pentru a nu mai aștepta aprobarea celorlalți

Una dintre cele mai mari libertăți este pur și simplu să nu-ți pese de ceea ce cred ceilalți despre tine. Uneori ai nevoie să ieși afară, să iei puțin aer și să-ți amintești cine ești și ce vrei să fii. Cel mai bun lucru pe care îl poți face este să-ți urmezi inima. Asumă-ți riscuri.Nu accepta doar alegerile sigure și ușoare pentru că ți-e frică de ce vor crede alții sau de ce s-ar putea întâmpla. Dacă faci asta, nu se va întâmpla nimic. Nu lăsa mințile mici să te convingă că visele tale sunt prea mari. Nu sunt.

Începând de astăzi, nu mai așteptați aprobarea. Iată de ce:

Ai o singură viață pentru a-ți urma visele care te fac să trăiești. – Este mai bine să eșuezi (și să înveți) făcând ceva ce iubești, decât să reușești făcând ceva ce urăști. Așa că riscă în numele a ceea ce crezi. Eșuează până când reușești. Fă sacrificii și ieși dincolo de siguranța zonei tale de confort, iar și iar. Înfruntă-ți temerile cu curaj și pasiune. Ține-ți cuvântul dat și rămâi fidel viziunii tale până când aceasta prinde viață.

Aprobarea altcuiva este doar o altă opinie. – Nu lăsați niciodată opinia cuiva să devină realitatea voastră. Nu sacrificați niciodată cine sunteți sau cine aspirați să fiți, pentru că altcineva are o problemă cu asta. Iubiți cine sunteți în interior și în exterior și continuați să mergeți înainte. Nimeni altcineva nu are puterea de a vă face să vă simțiți mici, decât dacă le dați această putere. Sunteți singurul care vă poate crea visele și fericirea.

Singura opinie despre tine care contează cu adevărat este a ta. – În viață, ceea ce este cu adevărat greu și cu adevărat uimitor este să renunți la dorința de a fi perfect în ochii celorlalți și să începi călătoria de a deveni adevăratul tău sine. Așa că lasă-ți iubirea să curgă liber. Pentru că ceea ce iubești îți determină visele, visele tale îți determină acțiunile, iar acțiunile tale îți determină destinul.

Oricum, unii oameni nu vă vor da niciodată aprobarea lor. – Nu lăsați opiniile negative ale altora să vă distrugă pacea interioară. Există două tipuri de oameni – cei care vă consumă energia și forța creativă și cei care vă dau energie și vă susțin creativitatea, chiar și prin cel mai simplu gest, cum ar fi un zâmbet.Evită-i pe cei din primul tip. Fii fericit. Fii cine vrei să fii. Dacă altora nu le place, lasă-i să fie. Fericirea este o alegere – alegerea TA. Viața nu înseamnă să mulțumești pe toată lumea.

Călătoria și perspectiva fiecăruia asupra vieții este total diferită. – Cine ești tu este ceea ce te face extraordinar. Nu-ți schimba fundația ta unică pentru nimeni. Ceea ce te așteaptă va fi întotdeauna un pic de mister. Nu-ți fie teamă să explorezi, să înveți și să crești. De ce se întâmplă unele lucruri nu va fi niciodată sigur.Luați-o cu calm și mergeți mai departe. Când viața vă împinge în față, ridicați-vă și împingeți și mai tare. Acolo unde există o bifurcație în drum și alegeri de făcut, faceți-o pe cea pentru care viitoarea voastră persoană vă va mulțumi.

Experiența directă este adesea necesară pentru dezvoltarea personală. – Unele lecții de viață pot fi înțelese doar trecând prin ele pe cont propriu. Făcând acest lucru îți permite să îți formezi propriile concluzii pe baza experienței directe, mai degrabă decât pe baza opiniei subiective a altcuiva. Această experiență îți oferă capacitatea de a gândi mai logic și de a face pași educați într-o direcție pozitivă.

Intuiția ta nu are nevoie de aprobare. – Când vine vorba de a-ți exersa geniul interior, trebuie să încerci ceea ce vrei să încerci, să mergi unde vrei să mergi și să-ți urmezi propria intuiție. Nu accepta alegeri false. Nu-i lăsa pe alții să-ți pună o cușcă în jurul ideilor tale. Dacă ți se pare potrivit, riscă. Pentru că nu știi niciodată cât de absolut perfect s-ar putea dovedi a fi. Așa cum spunea Steve Jobs: „Nu lăsa zgomotul opiniilor celorlalți să îți înece vocea interioară, inima și intuiția. Ei știu cumva deja ce vrei să devii cu adevărat. Orice altceva este secundar.”

Viața este prea scurtă pentru a mai aștepta. – Dacă ați ști cu siguranță că aveți o boală terminală – dacă v-ar mai rămâne foarte puțin timp de trăit – nu ați irosi niciun minut. Ei bine, treziți-vă! Aveți o boală terminală; se numește „viață”.’ În marea schemă a lucrurilor, nu mai ai mult timp rămas – nimeni nu mai are. Așa că privește în jur la acest dar care ți-a fost dat, în timp ce miracolele sale se desfășoară în fața ochilor tăi. Și alege să fii fericit, fără aprobare – sau nu vei fi niciodată.