8 moduri în care corpul tău te avertizează despre sociopați

A fost nevoie de milioane de ani pentru ca specia noastră să evolueze de la maimuțe la oameni moderni, iar în acești ani am petrecut mult timp fugind pentru a ne salva viața. Însăși supraviețuirea noastră depindea de capacitatea de a simți pericolul de la prădători. Încă mai avem capacitatea de a simți pericolul, deși astăzi nu provine de la tigrii cu dinți de sabie, ci de la prădătorii umani, alias sociopați.

Acest simț protector este intuiția noastră, care este parțial cunoaștere instinctivă și parțial reacție fizică. Corpurile noastre ne spun când cineva sau o situație reprezintă o amenințare. Iată opt moduri prin care corpurile noastre ne avertizează asupra pericolului:

1 . Frica . Acesta este semnul de avertizare suprem. Dacă ești vreodată cuprins de frică când cineva este în prezența ta, consideră-l cel mai puternic avertisment posibil.

2. Frisoane . Dacă cineva se uită la tine de parcă ai fi următoarea masă, iar părul de pe ceafă ți se ridică, ai putea reacționa la privirea prădătoare a unui sociopat.

3. Dificultate la respirație. Când vă este greu să respirați adânc și uniform în jurul persoanei, probabil că ceva despre comportamentul ei este profund supărător.

4. Plânsul . Când interacțiunile tale cu această persoană te aduc adesea la lacrimi, știi că acest lucru nu este normal. Este un avertisment că ceva este îngrozitor în neregulă.

5. Inima care bate cu putere. Aceasta poate să nu fie emoție sau atracție. Poate însemna că, în adâncul sufletului, ți-e frică.

6. stomac deranjat . Dacă vă simțiți greață în preajma unei persoane sau când vă gândiți la anumite interacțiuni pe care le-ați avut cu persoana respectivă, poate că busola internă vă trimite un mesaj.

7. Coșmaruri . Dacă aveți vise urâte în timp ce sunteți implicat cu o persoană sau aveți dificultăți în a dormi, acordați atenție. Ceva interferează cu odihna ta.

8. Sentiment sâcâitor. Ai impresia că ceva nu este în regulă, dar nu poți identifica ce este. Sinele tău interior știe că există o problemă și încearcă să-ți atragă atenția.

Acordați atenție semnelor fizice de avertizare

Cheia pentru a scăpa de sociopați este să acordați atenție atunci când aveți semne de avertizare ca acestea. Din păcate, adesea nu ne ascultăm pe noi înșine.

Un cititor Lovefraud mi-a spus că un străin a intrat în biroul ei și a fost imediat îngrozită. În loc să recunoască avertismentul intern, femeia s-a mustrat pentru că este paranoică. Deci, în loc să-l evite pe bărbat, ea a acceptat propunerile lui și a început să se întâlnească cu el. Ei bine, era un sociopat, iar relația s-a dovedit a fi un coșmar complet.

Majoritatea oamenilor se confruntă cu semne de avertizare la începutul unei implicări, dar nu știu ce înseamnă acestea. În Sondajul pentru partenerii romantici Lovefraud, am pus o întrebare despre asta. Am întrebat: „Ai avut o intuiție sau un instinct instinctiv la începutul implicării că era ceva în neregulă cu persoana sau cu relația?” Un uluitor de 71% dintre respondenții la sondaj au răspuns da. Dar  40 la sută dintre respondenți și-au ignorat intuiția și au continuat relația – spre regretul lor ulterior.

Deci, dacă instinctiv ai o reacție proastă față de cineva, nu te certa pentru că ai judecat sau paranoic. Nu-ți spune că toată lumea merită o șansă și ar trebui să fii deschis la minte.  Există un motiv pentru reacția ta, chiar dacă nu știi imediat ce este.

Dacă nu poți evita cu totul persoana respectivă, măcar fii atent. Probabil că intuiția ta încearcă să te avertizeze despre pericol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *