8 moduri eficiente de a cultiva gândirea pozitivă în viața ta

În zilele noastre, gândirea pozitivă a devenit cu atât mai esențială pentru a duce o viață sănătoasă. Iată câteva dintre modalitățile eficiente prin care puteți cultiva gândirea pozitivă.

Noi, ca ființe sociale, nu acordăm atât de multă atenție pozitivismului, cât realităților dezamăgitoare. Unele dintre ele sunt ușoare, în timp ce altele sunt zdrobitoare pentru suflet. Dar nu putem lăsa ca aspectele negative să ne copleșească speranțele și aspirațiile. Depinde de noi dacă alegem să trăim cu o povară emoțională sau să privim partea bună a lucrurilor.

În calitate de ființe spirituale, gândirea pozitivă este vitală pentru o viață sănătoasă; atât în ceea ce privește sănătatea fizică, cât și cea mentală. Nu ar trebui doar să încurajăm gândirea pozitivă, ci să o susținem și pentru generațiile următoare. Este ca și cum am planta o sămânță care, în cele din urmă, își va da roadele în viitorul apropiat.

Iată 8 moduri eficiente prin care poți cultiva gândirea pozitivă

1. Concentrează-te pe ceea ce îți dorești cu adevărat

Cei mai mulți dintre noi devin prea implicați în îndeplinirea responsabilităților noastre sociale, uitând în cele din urmă cine suntem cu adevărat. Pasiunile noastre rămân latente în subconștientul nostru și nu avem niciodată ocazia să le facem să reapară. Există o diferență între ceea ce suntem obligați să facem și ceea ce ne dorim cu adevărat. Această diferență rămâne de cele mai multe ori nerecunoscută de-a lungul timpului, iar noi suntem amăgiți să facem lucruri pe care nu ni le-am dorit niciodată.

Ar trebui să ne concentrăm întotdeauna asupra lucrurilor care contează cu adevărat. Este una dintre cele mai mari modalități de a cultiva gândirea pozitivă.

2. Întotdeauna există ceva ce putem învăța dintr-o problemă

Lucrurile nu se întâmplă pur și simplu. Oricât de întâmplătoare ar părea lucrurile, ele vin întotdeauna cu o lecție. Această lecție poate fi de foarte mică importanță sau poate schimba viața.

Dar întotdeauna există ceva de luat de acolo. Acest lucru se întâmplă pentru că totul este interrelaționat. Acțiunile noastre determină rezultatele noastre. Dacă acțiunile noastre sunt greșite, atunci rezultatele sunt la fel de neplăcute.

Dar întotdeauna există ceva de luat. Acest lucru se întâmplă pentru că totul este interrelaționat. Acțiunile noastre determină rezultatul nostru. Dacă acțiunile noastre sunt greșite, atunci rezultatele sunt la fel de neplăcute.

Așadar, în loc să te plângi de problemă, încearcă să rezolvi lucrurile cu o gândire pozitivă și să iei orice lecție pe care încearcă să o transmită.

3. Lucrurile nu sunt atât de grave pe cât crezi tu că sunt

Mintea noastră are tendința de a amplifica evenimentele. Mai ales pe cele negative. Ori de câte ori ne confruntăm cu o situație nedorită, o facem să pară mare și începem să ne temem de rezultat. Dar, în realitate, lucrurile nu sunt niciodată atât de rele. În loc să ne imaginăm lucrurile, ar trebui să învățăm să analizăm situația reală. Când faci asta, vei descoperi că, până la urmă, lucrurile nu au fost chiar atât de rele.

Întotdeauna gândirea și analiza excesivă sunt cele care ne fac să vedem lucrurile într-o stare mai proastă. Cu o gândire pozitivă, veți putea vedea oportunități chiar și în circumstanțe complicate.

4. Fii recunoscător pentru orice

Mereu ne plângem de viața noastră și de lucrurile care se întâmplă în jurul nostru, dar niciodată nu ne simțim cu adevărat recunoscători pentru fiecare lucru pozitiv pe care viața ni l-a oferit. Acest lucru duce la stres, anxietate și pesimism.

Dacă ne luăm un moment și ne concentrăm asupra lucrurilor din jurul nostru, vom descoperi că există mult mai multe lucruri pozitive decât credem noi. Cu cât devii mai recunoscător față de anumite lucruri, cu atât mai mult vei găsi alte lucruri pentru care să fii recunoscător și așa se cultivă gândirea pozitivă.

5. Să știi că totul se întâmplă cu un motiv

Lumea este un cazan de evenimente. Unele sunt pozitive, în timp ce altele sunt nedorite. Oricare ar fi natura evenimentului, lucrurile nu se întâmplă fără un motiv.

În timp ce hazardul își are locul său în țesătura evenimentelor, există întotdeauna un „de ce” legat de orice. Și oricât de nerealist ar suna, motivul este întotdeauna pozitiv. Lucrurile ar fi putut fi mai rele

Orice se întâmplă, se întâmplă pentru un motiv, pentru bine. Cu cât realizezi mai repede acest lucru, cu atât mai repede vei ajunge la o perspectivă de pozitivism. În cele din urmă, veți cultiva gândirea pozitivă.

6. Nu mai căutați perfecțiunea

Există un aforism străvechi care spune că „lucrurile moarte sunt perfecte, imperfecțiunea este îmbrățișată de cei vii”. Există un adevăr subtil în această afirmație, dacă observați cu atenție. Perfecțiunea ucide creșterea și împiedică gândirea pozitivă. Iar lucrurile vii sunt concepute pentru a crește și a înflori.

Uită-te la piatră. Nu crește, este perfectă, este moartă. Priviți floarea. Crește, este imperfectă, dar vie. Dacă te străduiești să atingi perfecțiunea și crezi că într-o zi îți vei atinge scopul, te înșeli grav.

Trebuie să vă dați seama că acest lucru aduce doar dezamăgire și suferință. Sunteți o ființă vie, nu o piatră moartă. Încearcă să accepți imperfecțiunea. Este una dintre cheile pozitivismului.

7. Nu vă opuneți fluxului natural

Ne-am născut și am fost crescuți într-o societate care ne învață să ne îndoim de spontaneitatea noastră. Ne îndrumă în construirea unui flux artificial de evenimente care ar trebui să stimuleze gândirea pozitivă în viața noastră.

Ca urmare, ne opunem în continuare fluxului natural și încercăm să ne îmbinăm viața cu acest obicei mecanic. Acest lucru duce la compromiterea fluxului natural care, în cele din urmă, ne face să ne simțim nerecompensați pe termen lung.

Mai devreme sau mai târziu, constatăm că această metodă este înșelătoare și dăunătoare atât pentru sănătatea mentală, cât și pentru cea fizică. Așadar, se sugerează întotdeauna să nu ne împotrivim fluxului natural interior. În schimb, ar trebui să îl cultivăm și să îi permitem să își găsească calea prin spontaneitate.

8. Fii prezent în tot ceea ce faci

Mintea tinde să plutească fie în trecut, fie în viitor. Dar niciodată nu o găsim cu adevărat aliniată cu momentul prezent. Dar adevărata fericire nu se găsește nicăieri decât în prezent.

Acest moment este tot ceea ce există. Nu există viitor, nu există trecut. Orice faci în acest moment, fii conștient de asta. Nu vă lăsați mintea să rătăcească în trecut sau în viitor.

Tot ceea ce faceți în acest moment deschide calea pentru viitoarele rezultate viitoare. Gândirea pozitivă și faptul de a fi în prezent sunt căi cruciale pentru menținerea fericirii.