8 CELE MAI BUNE PLANTE DE APARTAMENT PENTRU BĂI

În această postare pe blog, explorăm 8 opțiuni de plante de apartament pentru băile fără lumină și cu lumină slabă. Introducerea acestor plante vă va ajuta să ecologizați această oază din casa dvs., fără a fi nevoie să vă faceți griji cu privire la îngrijirea lor pe termen lung .Mai întâi vom examina 4 plante cu lumină slabă și apoi 4 plante fără lumină potrivite pentru băi. Nu uitați să citiți mai departe pentru a afla și planta bonus.

8 Plants for Low light and No light Bathrooms

PLANTE CU LUMINĂ SLABĂ

Trebuie să ne uităm la câțiva factori atunci când vine vorba de a decide dacă o cameră este un spațiu cu lumină slabăsau fără lumină. Situațiile cu lumină slabă sunt adesea considerate spații care au ceva lumină naturală care intră din exterior, dar această lumină nu este suficientă pentru a ilumina camera suficient de bine pentru a putea citi fără lumină aprinsă.

Adesea, aceste spații sunt fie orientate spre sud (în emisfera sudică), ceea ce înseamnă că soarele nu ajunge aproape niciodată la acea fereastră. Fie aveți o clădire mare sau copaci în afara ferestrei care blochează intrarea luminii. În aceste tipuri de spații, este posibil să constatați că umiditatea este relativ ridicată și că spațiul este mai degrabă răcoros.

Haideți să explorăm mai jos topul celor 4 plante de baie cu lumină slabă:

FILODENDRONUL CUFRUNZE DE INIMĂ (PHILODENDRON SCANDENS)

Nu ai cum să dai greș cu un Filodendron cu frunze de inimă. Această adorabilă plantă de apartament cu traistă este primul pas ideal pentru o situație de lumină slabă și va crea o cascadă glorioasă de frunze în formă de inimă, care va atrage privirea și va crea un aspect delicat și moale într-un spațiu de baie cu lumină slabă.

Partea cea mai bună este că, cu cât lumina este mai slabă, cu atât este mai puțin necesară întreținerea acestor frumoase plante de apartament. Totuși, este bine de reținut că, în condiții de lumină mai slabă, există probabilitatea ca frunzișul să rămână mic, iar planta poate sfârși prin a arăta mai puțin plină, deoarece va crește mult mai încet în astfel de condiții de lumină.

Ceamai bună soluție pentru a combate acest lucru și pentru a menține aspectul plin al plantei dvs. este de a lua în mod regulat butași p ecare să îi adăugați înapoi în ghiveci sau de a alege una dintre opțiunile noastre de minge de mușchi, care va crea textură și interes într-o minunată expoziție suspendată.

PLANTE VERZI CHINEZEȘTI (AGLAONEMA)

Ura! Iată un grup de plante din care toată lumea ar trebui să aibă cel puțin una ascunsă într-un colț al casei lor. Nu numai că este un simbol al norocului, dar este și o frunză frumoasă. Disponibil într-o gamă imensă de frunze cu modele și colorate, este candidatul perfect pentru baie pentru a crea interes și contrast cu o nuanță tropicală incontestabilă.

Într-o baie cu lumină slabă, recomandăm adesea soiurile cu frunze mai închise, cum ar fi Chinese Evergreen „Maria” și atât de frumosul Pattaya Beauty. Ambele aceste soiuri au un frunziș verde închis glorios, cu un model argintiu, perfect pentru a adăuga luminozitate unui colț de baie întunecat sau unei laturi de cadă.

Plantele veșnic verzi chinezești sunt, de asemenea, incredibil de ușor de îngrijit, cu nevoi reduse de udare, în special în spațiile mai întunecate.

Pentru mai multe opțiuni de plante cu lumină redusă, consultați colecția noastră de plante cu lumină redusă.

FILODENDRON CUFRUNZE DESPICATE (PHILODENDRON SELLOUM)

Dacă sunteți în căutarea unei plante de apartament mari și cu frunze pentru baia dvs. cu lumină redusă, atunci nu căutați mai departe de gloriosul Filodendron cu frunze despărțite. Cu farmecul său tropical din lumea veche și abilitatea de a lumina un spațiu, nu există un candidat mai luxuriant pentru o plantă de apartament de baie ușor de îngrijit și fără complicații.

Este important să rețineți că, oricât de mult ne place să considerăm aceste plante ca fiind cu lumină redusă, ele pot deveni un pic mai „piciorușe” și, fără îndoială, se vor întinde larg în căutare de lumină. Pentru a combate acest lucru, vă recomandăm să vă rotiți planta la fiecare udare și să alegeți un loc mai aproape de sursa de lumină pentru a menține planta cât mai plină și compactă posibil.

FERIGĂ CU CUIB DE PASĂRE (ASPLENIUM)

Iată acum o specie de ferigă care are atât de multe soiuri, încât singură ar putea probabil să creeze o junglă în toate formele și mărimile. Feriga Cuib de pasăre este întotdeauna un candidat excelent pentru orice spațiu din casa ta, deși baia este una dintre cele mai bune locații ale sale, deoarece va aprecia nivelurile mai ridicate de umiditate.

Este relativ tolerantă la lumină slabă, atâta timp cât este plasată aproape de sursa principală de lumină, de exemplu, pervazul ferestrei de la baie. Ajustările la udare vor fi cele mai importante într-o situație de iluminare scăzută cu aceste ferigi, deoarece mai puțin va fi mai mult. Cu toate acestea, evitați uscăciunea completă, care poate duce la apariția marginilor crocante. Ținând cont de disponibilitatea spațiului și de iluminare, veți descoperi că există o specie de ferigă Birds Nest Fern pentru fiecare.

PLANTĂ BONUS…

PHILODENDRON ROJO CONGO

Această frumusețe cu frunze întunecate este, cel mai probabil, ultima plantă de apartament la care mulți s-ar gândi că este ideală pentru o situație de iluminare redusă, însă contrastul este adevărat. Fiind un filodendron cu căpătâi autohton, acești uimitori sunt obișnuiți să stea jos, în adâncurile întunecate ale podelei junglei, unde umiditatea este în mod natural mai mare. Acest lucru, la rândul său, echivalează cu un stundner care se va simți perfect acasă în baia dumneavoastră.

Rojo Congo are capacitatea de a ieși în evidență în mulțime prin crearea unei anumite profunzimi care nu este la fel de ușor de obținut cu plantele cu frunziș verde. Așezați această frumusețe într-un ghiveci de culoare deschisă și folosiți-o ca piesă de accent într-un colț care are nevoie de puțină înviorare. Rețineți că, la fel ca multe soiuri de Philodendron, această plantă poate deveni mare. În timp, creând o plantă luxuriantă cu frunziș complet care necesită spațiu, ideală pentru acele băi de dimensiuni medii sau mari care necesită un punct focal .

PLANTE FĂRĂ LUMINĂ

Când vine vorba de plante fără lumină, este ceea ce scrie pe cutie. Nu există nicio lumină naturală perceptibilă care să intre în spațiu, adesea din cauza lipsei ferestrelor. Cu toate acestea, dacă există o lumină artificială, de preferință LED, atunci încă se poate considera că acesta este un mediu de creștere sigur și fericit pentru anumite plante de apartament.

Iată lista noastră de 4 plante ideale pentru o baie fără lumină în situații de baie:

PLANTA ZZ (ZAMIOCULCAS ZAMIIFOLIA)

Când vine vorba de a găsi planta de apartament ideală pentru o zonă extrem de întunecată până la iluminare artificială, atunci planta ZZ este un must-have cu frunzele sale lucioase veșnic verzi. Nu numai că aceste plante sunt extrem de rezistente, dar tolerează un nivel variabil de lumină.

Plantele ZZ vor trăi cu plăcere într-o situație de lumină aproape inexistentă, atâta timp cât se acordă atenție la udare. Planta ZZ este construită pentru a rezista la condiții de secetă și este susceptibilă la udare excesivă, așa că, dacă alegeți această plantă ca declarație verde în baie, nu uitați că este mai bine să uitați să udați, decât să udați prea des.

LIMBA SOACREI (SANSEVIERIA)

Iată o altă plantă de bază care se găsește adesea ascunsă în acele colțuri mai întunecate din case, birouri și acum în baia ta, adăugând acel pic de calm natural cu puțin efort.

Un Mother in Law’s Tongue este întruchiparea eleganței structurale și este ideal pentru lângă cadă sau bazin. În caz contrar, folosiți-o ca umplutură de colț, unde va sta înaltă și va adăuga farmec încăperii fără ferestre. Cu toate acestea, la fel ca în cazul plantei ZZ, fiind prudent cu udarea, veți păstra acești uimitori fericiți și sănătoși.

CRINUL PĂCII (SPATHIPHYLLUM)

Dacă ești în căutarea a ceva mai moale și mai elegant pentru baia ta fără lumină, atunci îți recomandăm să te uiți la toți crinii glorioși ai păcii disponibili.

Unii, cum ar fi Crinul Păcii „Sensation” au frunze mari și glorioase care adaugă textură și farmec oricărui spațiu în care sunt plasați. Altfel, luați în considerare crinul păcii ‘Chopin’, cu forma sa plină de tufișuri și frunzele lucioase.

Oricare ar fi cea pe care o alegeți, să știți că vă va plăcea capacitatea sa de a înveseli instantaneu o baie întunecată și de a aduce viață și frumusețe în propriul sanctuar. Țineți cont că în băile fără lumină, este mai puțin probabil să înflorească Crinul Păcii.

PLANTĂ DE FONTĂ (ASPIDISTRA)

Această plantă de apartament încântătoare își respectă numele în atât de multe feluri și a fost apreciată de victorieni pentru capacitatea sa de a rezista în medii cu lumină extrem de slabă, fiind adesea folosită de aceștia în coridoarele lor fără ferestre.

Plantele din fontă pot veni într-o varietate de forme, de la verde simplu la variat sau chiar pătat, ceea ce va adăuga contrast și textură spațiului dvs. de baie, adăugând acea mică scânteie în plus.

În condiții de lumină slabă, atunci când vine vorba de udare, mai puțin este întotdeauna mai mult, ceea ce face ca planta din fontăsă fie un must-have pentru baia dvs. fără lumină, prin care va crea instantaneu vibrații tropicale cu frunzele sale mari de un verde intens, asemănătoare unor palete, și cu o poziție rafinată. De asemenea, vor aprecia umiditatea ridicată care le va menține frunzișul fără imperfecțiuni și le va face să necesite și mai puțină udare decât de obicei.

PLANTĂ BONUS…

PLANTA PĂIANJEN (CHLOROPHYTUM)

Aceste fabuloase plante sud-africane se găsesc adesea crescând fericite la umbră în multe grădini sud-africane, creând un covor de frunziș superb de panglici verzi și albe, unele cu bucle, cum ar fi adorabila Bonnie.

Plantele păianjen într-un coș suspendat tind să creeze o cascadă luxuriantă de frunzișsuperb, iar pe măsură ce încolțesc tinere din stoloniilor lungi vor crea o perdea de frunziș, ce nu este de iubit?

Nu numai că plantele păianjen arată grozav, dar vor tolera cu plăcere condiții de iluminare mai scăzute, cu ajustarea programului de udare.

O NOTĂ DESPRE BĂILE FĂRĂ LUMINĂ…

Atunci când vă gândiți la plantele pentru o situație fără lumină, este important să vă rotiți săptămânal plantele de apartament, deoarece plantele au nevoie de o anumită formă de lumină naturală pentru a crește, chiar și un bec LED sau T5 de bază va funcționa, deoarece acestea au lungimile de undă corecte de care plantele au nevoie pentru a crește, iar fără acestea, plantele din baie vor deveni pipernicite și nu vor prospera.

Vă recomandăm să vă scoateți plantele de apartament din baie pentru una sau două zile și să le plasați într-o situație de lumină medie, pentru a evita un șoc de relocare prea mare și pentru a preveni arderea frunzelor din cauza amplasării bruște a luminii strălucitoare. Alte opțiuni includ să lăsați lumina din baie aprinsă sau să investiți în una sau două lămpi de creștere, care se găsesc adesea în magazinele de hidroponie, pentru a vă menține plantele fericite și sănătoase.

Este, de asemenea, important să udați mai rar decât se menționează în majoritatea ghidurilor de îngrijire, deoarece acestea sunt adesea scrise cu gândul la situația „ideală” a plantelor de apartament, iar lumina mai slabă tinde să ducă la mai puțină evaporare și la un mediu de ghiveci care rămâne umed mai mult decât în mod normal. Din această cauză, va trebui să se ia în considerare și ventilația, cum ar fi spargerea unei ferestre sau a unui ventilator, pentru a evita atât creșterea mucegaiului pe plantele dvs. cât și pe pereții băii.