8 adevăruri brutale care îți vor îmbunătăți viața și te vor face o persoană mai bună

Adevărul doare! Când cineva te confruntă cu adevăruri brutale despre viață, sună dur și pot fi greu de digerat. Dar dacă vrei să obții tot ce este mai bun din viață și să fii o persoană mai bună și mai puternică, trebuie să renunți la prostii și să te concentrezi pe lucrurile reale și importante.

Suntem cu toții în călătoriile noastre pentru a deveni versiuni mai bune ale noastre. Dar, uneori, stagnăm. Și devenim nemulțumiți de munca noastră, de relațiile noastre și de multe alte aspecte ale vieții noastre, ceea ce este în esență o manifestare a nemulțumirii noastre față de sine. În astfel de perioade demotivante, trebuie să te introspecți și să ajungi la miezul lucrurilor.

Iată câteva adevăruri brutale care te vor face o persoană mai bună

1. Nimeni nu este de fapt prea ocupat pentru a-ți răspunde.

Acea fată sau tipul care îți place nu răspunde la mesajele tale nu pentru că sunt prea ocupați. Angajatorul tău nu îți răspunde nu pentru că este prea prins cu munca. Dacă a trecut ceva timp și nu primești un răspuns de la cineva, este cel mai probabil pentru că încearcă în mod deliberat să te ignore. Ei au ales să nu vă răspundă. Înfruntă adevărul dur.

Trebuie să încetezi să mai cauți scuze. Nu are rost să justifici oamenii care nu îți acordă prioritate și te ignoră. Cu cât faceți acest lucru mai repede, cu atât mai repede puteți găsi oameni care vă fac de fapt o prioritate.

2. Fiecare are la inimă propriile interese.

Indiferent cât de autentică, bună și generoasă este o persoană, ea își va prioritiza întotdeauna propriile nevoi față de ale tale. Chiar și iubitul care este atât de bun cu tine altfel, nu-și va da seama că este egoist și că are lucrurile în felul lor decât dacă le arăți asta. Chiar și cel mai grijuliu șef s-ar putea să nu înțeleagă că te suprasolicită dacă nu clarifici și nu ești în regulă cu mai multă muncă care se îngrămădește asupra ta.

Este în totalitate responsabilitatea ta să-ți definești și să-ți protejezi limitele. Alți oameni, chiar dacă își dau seama că te suprasolicită, nu vor înceta să te împingă până când nu se vor confrunta cu rezistență din partea ta. Majoritatea oamenilor vor încerca să te scurgă cât mai mult posibil dacă îi lași să o facă în felul lor.

Nimeni nu va rămâne pentru tine. Trebuie să rămâi pentru tine în orice moment. Oamenii care sunt puternici înțeleg acest lucru. De aceea nu le este frică să spună „Nu” atunci când nu vor să facă ceva.

3. Este imposibil să mulțumești pe toată lumea.

Dacă ar fi să asculți și să urmezi sfaturile pe care toată lumea din viața ta ți le dă gratuit, cel mai probabil ai ajunge o mizerie fără viață și confuză! Și apoi venea un alt binevoitor, cerându-ți să fii mai interesant și mai plin de viață!

Realitatea este că pur și simplu nu este posibil să mulțumești fiecare persoană pe care o cunoști. Indiferent dacă urmezi cea mai conservatoare cale de viață sau cea mai excentrică, va exista întotdeauna cineva care nu va fi în regulă cu modul în care îți conduci viața.

Înțelege un lucru: Orice ai face, vei fi judecat și criticat. Așa că ar putea la fel de bine să te confrunți cu toate acestea pentru a face ceea ce îți place de fapt să faci. Filosofic vorbind, singura persoană a cărei judecată ar trebui să conteze pentru tine ești tu.

4. Lumea nu-ți datorează absolut nimic.

S-ar putea să fii unul dintre cei mai inteligenți, mai buni, mai cool și mai intriganți oameni de trăit – știi asta, dar dacă nu folosești aceste trăsături, dacă nu îți pui abilitățile la lucru, nu ai dreptul la nimic pentru că le posezi.

Oamenii care sunt cu adevărat puternici și puternici înțeleg că există două alegeri fundamentale de care depinde totul: îți poți irosi întreaga viață compătimindu-te pentru că crezi că meriți mai mult în viață decât primești sau poți merge acolo și să iei ceea ce vrei și știi că ar trebui să-ți aparțină.

Nu este o idee bună că cei mai de succes oameni optează întotdeauna pentru a doua cale.

5. Nu scapi de restricții dacă le susții cu argumente

Îți poți petrece zilele plângându-te că nu ai suficiente resurse, cum ar fi bani, timp și energie pentru a-ți continua viața pe care ți-o dorești și pentru a realiza lucrurile la care visezi. Și vă cred, toate aceste motive ar putea fi valabile. Dar iată adevărul dur – fiecare ființă umană de pe această planetă are cel puțin un motiv solid pentru a nu trăi genul de viață pe care și-l dorește.

Singura diferenta intre oamenii de succes care obtin ceea ce isi doresc si cei care nu obtin ceea ce isi doresc este ca cei care realizeaza ignora toate scuzele.

Ei găsesc o modalitate de a-și depăși limitările, în loc să se plângă de ele și tocmai de aceea au succes.

6. Acțiunile tale te definesc, nu gândurile tale.

Gândurile bune sunt minunate, dar dacă aceste intenții nu sunt realizate prin acțiuni, ele nu înseamnă nimic. În capul tău, poți continua să conceptualizezi modalități de a face lumea un loc mai bun, dar dacă nu începi în mod activ să le implementezi, bunele tale intenții nu fac nicio diferență.

În cele din urmă, cine ești este definit de acțiunile tale și nu de gândurile tale.

7. Nimeni nu vine să te salveze din viața ta.

Când suntem nemulțumiți de situația noastră în viață, sperăm în mod ilogic ca o schimbare drastică să se întâmple de la sine și să ne salveze de existența noastră mizerabilă. Este mai ușor să credem că oportunitatea perfectă de muncă, iubitul viselor noastre și surprizele neașteptate vor ajunge la noi pe cont propriu.

Dar adevărul brutal este că viața nu funcționează așa. Persoana ta de vis nu vine după tine călare pe un cal alb și dacă vrei o schimbare de circumstanță, trebuie să o creezi de la zero.

Asta fac cei mai de succes oameni – când lucrurile devin dificile, își pun armura, se urcă pe cal și vin să se salveze. Pentru că știu că, dacă vor să salveze situația, ei vor trebui să fie cei care o fac.

8. Timpul este moneda reală în viață.

Gandeste asa – renunti la cel putin 40 de ore pe saptamana pentru a castiga banii care fac accesibil tot ceea ce iti doresti in viata. Deci, pierderea timpului este ca și cum ai irosi bani câștigați cu greu. Folosește-ți bine timpul. Investește-l cu înțelepciune. Nu vei recupera niciodată momentele prețioase pe care le-ai pierdut.