7 Semne Că Cerșești Iubirea

Relațiile sănătoase sunt bazate pe respect reciproc, încredere și dragoste necondiționată. Totuși, uneori, ne putem trezi în situații în care cerșim iubirea, fie că suntem conștienți de acest lucru sau nu. Cerșitul iubirii înseamnă că suntem dispuși să facem sacrificii excesive pentru a primi afecțiunea și atenția de care avem nevoie. Iată șapte semne care arată că cerșești iubirea:

1. Îți Ignori Propriile Nevoi

Când cerșești iubirea, ai tendința de a pune nevoile și dorințele celuilalt înaintea propriilor tale. Îți neglijezi sănătatea mentală și fizică, hobby-urile și interesele doar pentru a te asigura că partenerul este fericit și mulțumit. Sacrificiul de sine continuu duce la epuizare și resentimente.

2. Îți Modifici Comportamentul Pentru a Fi Acceptat

Încerci să te schimbi sau să te adaptezi constant pentru a corespunde așteptărilor partenerului. Poate că începi să îți schimbi stilul vestimentar, să adopți opinii diferite sau să renunți la prieteni și activități care îți aduceau bucurie doar pentru a fi acceptat.

3. Ești Permanent Într-o Stare de Anxietate

Te simți nesigur și anxios în legătură cu relația ta. Te îngrijorezi constant că partenerul tău nu te iubește suficient sau că te va părăsi. Această anxietate te face să îți dublezi eforturile pentru a-i câștiga dragostea și aprobarea.

4. Te Mulțumești cu Puțin

Accepți firimituri de afecțiune și te mulțumești cu foarte puțin din partea partenerului. Te mulțumești cu mesaje scurte, cu întâlniri rare și cu lipsa de atenție sau afecțiune, sperând că, în timp, partenerul îți va oferi mai mult.

5. Nu Îți Manifești Sentimentele și Opiniile

Eviți să îți exprimi sentimentele, temerile sau nemulțumirile pentru a nu crea conflicte. Îți suprimi emoțiile și renunți la a discuta despre lucrurile care te deranjează, de teamă că partenerul te va respinge sau va reacționa negativ.

6. Ești Mereu Disponibil

Îți reorganizezi programul și îți sacrifici timpul liber pentru a fi mereu la dispoziția partenerului. Anulezi planurile cu prietenii, renunți la activități importante pentru tine și ești mereu gata să sari în ajutor, chiar și atunci când nu ți se cere.

7. Te Simți Lipsit de Valoare Fără Aprobarea Partenerului

Stima ta de sine depinde în totalitate de modul în care te percepe partenerul. Dacă acesta te ignoră sau te critică, te simți complet lipsit de valoare. Încerci constant să îi câștigi aprobarea și să te asiguri că ești suficient de bun pentru el.

Concluzie

Cerșitul iubirii este un semn al unei relații dezechilibrate și nesănătoase. Dacă te regăsești în aceste semne, este important să îți reevaluezi relația și să cauți modalități de a te reconecta cu tine însuți. Dragostea adevărată nu ar trebui să te facă să te simți mic sau nesigur. Oferă-ți timp să te cunoști mai bine și să îți construiești încrederea în tine. Comunicarea deschisă cu partenerul și, dacă este necesar, consilierea de cuplu, pot ajuta la restabilirea echilibrului și a respectului reciproc în relație.