7 pozitii de yoga care vă pot proteja părul

Părul tău este una dintre cele mai mari responsabilități pe care le ai, deoarece studiile arată că firele tale reflectă starea ta generală de sănătate. Dar dacă ți-am spune că există anumite poziții de yoga pentru a-ți proteja părul? Da! Nu visezi. Nu există aproape nimic pe care yoga să nu poată face.

În acest articol, vă oferim o listă cu unele dintre cele mai bune asane de yoga pentru a vă menține pletele sănătoase și delicioase. Dar, înainte de a începe cu asanele, permiteți-ne să înțelegem cum vă poate afecta yoga părul. Continuați să defilați!

Cum îți protejează yoga părul?

După cum știm cu toții, yoga face minuni asupra corpului nostru. Vei fi surprins să afli că îți poate schimba părul de la neted la superb într-un mod pe care nici măcar saloanele de lux nu o pot face. În plus, îmbunătățește digestia și reduce anxietatea, care sunt factori majori care contribuie la degenerarea părului.

Unele asane de yoga, în special, fac minuni pentru părul tău, deoarece poziția capului îmbunătățește circulația sângelui în scalp, revigorându-ți foliculii de păr. Să ne uităm la ele acum.

7 cele mai bune poziții în yoga pentru protecția părului

1. Adho Mukha Svanasana (Poza câinelui cu fața în jos)

Adho Mukha Svanasana – sună puțin greu, nu-i așa? Ei bine, a face ipostaza nu este la fel de dificil ca a-i pronunța numele. Asana se numește Poza câinelui cu fața în jos, deoarece seamănă cu un câine aplecat înainte. Această asana Ashtanga Yoga de nivel începător trebuie să fie practicată dimineața pe stomacul gol. Țineți poziția timp de aproximativ 1-3 minute.

Beneficii:  Adho Mukha Svanasana îmbunătățește circulația sângelui, permițând sângelui proaspăt să curgă în cap. Comprimă mușchii abdominali și îmbunătățește digestia. Îți întinde gâtul și coloana vertebrală, eliberând astfel stresul. De asemenea, asana îți relaxează mintea și o calmează.

2. Uttanasana (Poza de aplecare înainte)

Uttanasana, numită și postura de îndoire în picioare înainte, îți întinerește corpul și îți ridică moralul. Această poziție Hatha Yoga de nivel intermediar trebuie ținută cel puțin 15-30 de secunde. Practicați-l dimineața, când stomacul este gol, sau dacă nu este posibil, treceți la seara, dar numai după un interval de 4-6 ore de la ultima masă.

Beneficii:  Uttanasana adaugă un val de energie celulelor din capul tău. Vă ajută să vă liniștiți mintea agitată și ține la distanță durerile de cap și nopțile nedormite. Organele digestive sunt bine masate, ceea ce rezolvă problemele de constipație.

3. Ustrasana (Poza cămilă)

Ustrasana, numită și Poza Camelului, este o poziție de îndoire înapoi care îți deschide chakra inimii. Țineți această poziție de bază Vinyasa timp de 30-60 de secunde. Practicați asana dimineața pe stomacul gol pentru cele mai bune rezultate, deoarece corpul dumneavoastră transportă energia din alimentele digerate, permițându-vă să aveți performanțe mai bune.

Beneficii:  Ustrasana îmbunătățește digestia și excreția. Îți deschide pieptul, eliberând stresul prins. Îți vindecă și echilibrează chakrele, îți îmbunătățește postura și îți întărește corpul. Reglează ciclul menstrual și ajută la eliberarea tensiunii din ovare.

4. Vajrasana (Poza fulgerului)

Vajrasana, numită și Thunderbolt Pose, are un alt nume, – Diamond Pose – care provine din credința că pranayama făcut în poziția Vajrasana face corpul uman la fel de puternic ca un diamant. Vajrasana este una dintre puținele ipostaze care este benefică atunci când se termină după o masă. Această asana de yoga în stil Vinyasa de nivel începător trebuie făcută timp de cel puțin 5-10 minute.

Beneficii:  Cu practica regulata, Vajrasana elimina constipatia. Aduce stabilitate minții, reduce obezitatea și ameliorează stresul din spate. Poza vindecă, de asemenea, tulburările de stomac, îmbunătățește circulația sângelui și întărește mușchii.

5. Sarvangasana (Poziția tuturor membrelor)

Sarvangasana, numită și Poziția tuturor membrelor, este regina tuturor asanelor. Este o asana puternică care vă va ajuta să vă ușurați în mai multe variante multiple. Acest suport de umăr funcționează cel mai bine atunci când este făcut dimineața pe stomacul gol. Țineți această poziție Hatha Yoga de nivel avansat pentru cel puțin 30-60 de secunde.

Beneficii:  Sarvangasana vindecă depresia ușoară. Îți calmează mintea și ameliorează stresul și, de asemenea, îți întinde gâtul și umerii. Îți regularizează metabolismul și ține la distanță oboseala. Această asana te va menține activ și fără durere.

6. Pawanmuktasana (Poza de ușurare a vântului)

Pawanmuktasana, numită și Poza de alinare a vântului, este una dintre acele ipostaze care poate fi făcută cu ușurință de către începători. Această asana face minuni când este făcută dimineața, deoarece elimină toate gazele digestive din stomac și formează o bază excelentă pentru exerciții ulterioare. Această poziție de bază Vinyasa Yoga trebuie ținută timp de 30-60 de secunde.

Beneficii:  Pawanmuktasana îmbunătățește digestia și întărește mușchii abdominali. De asemenea, vă masează organele interne și intestinele. Poza ușurează tensiunea din partea inferioară a spatelui, îmbunătățește circulația sângelui către organe și reduce grăsimea de pe burtă.

7. Sirsasana (Poza standului pe cap)

Sirasana, numită și Poziția Headstand, este regele tuturor asanelor. Încearcă-l doar când corpul tău este gata să-l ia. Această asana are nevoie de cel puțin 10-12 ore între ultima masă și exercițiu. Deci, dimineața este momentul ideal pentru a face asana. Această poziție de Vinyasa Yoga de nivel avansat poate fi ținută oriunde între 1-5 minute sau chiar mai puțin, în funcție de confortul dvs.

Beneficii:  Sirasana îți calmează instantaneu mintea și ameliorează stresul. Îți crește concentrarea și fluxul de sânge către scalp, dezvoltă forța în mușchii de bază și îți hrănește creierul. Asana tratează tiroida și elimină letargia.

Încercați aceste poziții în yoga pentru protecția părului și rămâneți sănătoși. Acum, să răspundem la câteva întrebări frecvente despre îngrijirea părului și yoga

întrebări frecvente

Cât de des îmi șamponez părul?

Samponeaza-ti parul o data la doua zile sau in functie de acumularea de ulei pe scalp. Evitați să vă spălați părul în fiecare zi.

Cât de mult căderea părului este considerată normală?

În orice moment dat, îți scapi 10% din păr. Pierderea câtorva fire în fiecare zi este normal, dar atunci când crește, trebuie să fii atent.

Cât de des practic yoga?

Practicați yoga în fiecare zi, dacă este posibil, timp de 20 de minute până la o oră. În caz contrar, chiar de 2-3 ori pe săptămână va fi bine.

Părul sănătos și încrederea merg mână în mână. Și dacă este nevoie de câteva ipostaze de yoga pentru a ajunge acolo, cu siguranță ar trebui să le încercați. Combate efectele nocive ale stresului, produselor pentru păr și problemelor de sănătate asupra părului tău cu puțină îndoire și întindere. Exerciții fericite!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *