7 pasi de urmat pentru a obtine somnul de care mintea si corpul tau au nevoie

Somnul este unul dintre cele mai importante lucruri atunci când vine vorba de a trăi o viață sănătoasă, atât fizic, cât și mental. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor încă fac compromisuri cu ea din când în când și ignoră în mod constant beneficiile de a avea un somn adecvat în fiecare zi.

A avea o Zi Mondială a Somnului este ca și cum ai avea Ziua Îndrăgostiților, atrage atenția asupra a ceva ce ar trebui să practicăm zilnic, nu anual. La fel ca dragostea, somnul este o marfă vitală pentru sănătatea și fericirea noastră.

În mod specific, cercetările arată că obținerea în mod constant a unui somn bun are o abundență de beneficii, inclusiv:

  • Îmbunătățirea învățării și a memoriei, ceea ce este util la locul de muncă (și la relații!)
  • Scăderea riscului de depresie
  • Vă ajută să pierdeți în greutate și să o mențineți
  • Reducerea probabilității de a intra în accidente
  • Având mai puțină boală
  • Creșterea performanțelor atletice

Doar pentru a numi câteva.

Din păcate, peste o treime dintre americani nu primesc în mod constant somnul de care au nevoie. Acest lucru poate duce la o serie de probleme, inclusiv obezitate, depresie, schimbări de dispoziție, iritabilitate, rezolvarea problemelor slabe, probleme de sănătate și chiar psihoză.

Mai mult, rezultatul privării de somn poate fi mortal. De exemplu, AAA a constatat că unul din șase accidente rutiere fatale este rezultatul oboselii excesive a șoferului.

Deci, ce puteți face pentru a obține un somn bun?

Mulți dintre clienții mei, când mă aud vorbind despre somn, își dau ochii peste cap. „Serios? Unde voi găsi timp? Abia pot face totul așa cum este când mă strecor în doar 4 ore. Și acum vrei să dublez asta?!”

Da! Când dormi somnul de care corpul tău are nevoie, vei face de fapt mai mult în mai puțin timp, deoarece mintea și corpul tău sunt mult mai eficiente în sarcina la îndemână.

Deci, iată 7 pași pentru a obține somnul de care aveți nevoie:

1. Cât e ceasul?

Programează-ți somnul. Viața se poate mișca uneori în ritm de melc, iar alteori zboară (cum ar fi atunci când te uiți la pasiunea ta actuală pentru Netflix). În loc să mergi la culcare „când ai terminat totul” (să recunoaștem, asta nu se întâmplă niciodată) sau când te simți complet relaxat (chiar se întâmplă asta?), dezvoltă un program specific când te vei culca și te vei trezi. Și, pe lângă faptul că aveți o alarmă dimineața, setați un memento când este timpul să vă pregătiți pentru culcare.

Păstrați același program în fiecare seară, chiar și în weekend. Știu, îmi place să dorm și în weekend, dar dacă doriți să vă antrenați corpul pentru a obține în mod constant un somn bun, acest lucru este important.

2. Pui de somn si nu butonul de snooze

Deși poate fi atât de tentant să amâni (poate chiar de mai multe ori), se pare că să te ridici în același timp și să tragi un pui de somn scurt (10-30 de minute) în timpul zilei este mai bine pentru tine. De ce?

Acest lucru permite corpului dumneavoastră să mențină ritmul de somn-trezire pe care l-ați stabilit la pasul 1, în timp ce obțineți în același timp un impuls de somn, dacă este necesar.

3. Nu stati in fata ecranelor

Televizorul, computerul, iPad-ul și telefoanele celulare au toate lumini care vă pot excita sistemul nervos, ceea ce nu este ceea ce aveți nevoie înainte de culcare. Deci, opriți-le pe toate cu cel puțin 30 de minute înainte de culcare.

Da, îmi dau seama că poate părea dureros pentru unii dintre voi, dar vă pot spune că clienții mei care își închid telefoanele și alte dispozitive sunt capabili să aibă un somn mult mai odihnitor.

4. Întunecați luminile

În plus față de ecrane, luminile puternice din cameră pot duce la corpul tău să fie mai treaz.

Luați variatoare pe luminile din dormitor și baie. Sau schimbați becul din lampa de lângă pat cu unul cu o putere mai mică. Și asigurați-vă că camera dvs. este întunecată atunci când dormiți. Aceasta poate însemna acoperirea ferestrelor cu jaluzele care blochează lumina sau purtarea unei măști de somn.

5. Pace și liniște

Zgomotul, ca și lumina, poate împiedica un somn bun. Deci, luați măsuri pentru a vă asigura că sunetele perturbatoare din jurul dvs. nu sunt acolo (utilizați dopuri de urechi dacă aveți nevoie) sau sunt înăbușite. O mașină de sunet cu zgomot alb poate ajuta la înecarea traficului sau a unui vecin zgomotos.

Uneori zgomotul este afară, alteori este înăuntrul tău. Da, acea minte a ta poate fi o forță puternică care să te țină treaz noaptea sau să te trezească în timpul nopții. Încercați să respirați adânc, să vizualizați un loc liniștit sau să ascultați o inducție de relaxare pentru a ajuta la calmarea acelei minți active.

6. Mănâncă asta, nu asta

Nu mâncați o masă grea chiar înainte de culcare. Și stai departe de cofeină, zahăr și alcool. Această ultimă indulgență vă poate ajuta să adormiți mai repede, dar vă perturbă somnul, făcându-vă să vă treziți în mijlocul nopții.

În schimb, încercați o ceașcă frumoasă de ceai de mușețel. Mai mult, nucile sau calciul (cum ar fi laptele sau brânza) vă pot ajuta, de asemenea, să dormiți mai bine.

7. Ritualizează

Stabiliți un ritual consistent de relaxare înainte de a merge la culcare. Aceasta ar putea fi o baie caldă sau un duș, diminuarea luminilor și petrecerea timpului cu o persoană iubită sau citirea unei cărți. Când faci în mod constant același lucru în fiecare seară înainte de culcare, corpul tău învață „OK, fac asta și apoi dorm”. Gândiți-vă la această practică ca la clopoțelul pentru câinele care salivează al lui Pavlov.

Un ultim sfat: Destresarea. Stresul vă poate împiedica să obțineți calitatea și cantitatea de somn de care aveți nevoie pentru a fi în vârful jocului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *