7 lucruri pe care oamenii fericiți și sănătoși le fac în fiecare dimineață

Când vă treziți dimineața, gândiți-vă la ce privilegiu neprețuit este să fiți în viață – să respirați, să gândiți, să învățați, să iubiți – și apoi faceți ca ziua să conteze!

Dimineața este extrem de importantă. Este fundația de la care se construiește ziua. Modul în care alegeți să vă petreceți dimineața poate fi folosit pentru a prezice ce fel de zi veți avea și, prin urmare, ce fel de viață veți trăi.

Fiecare dimineață este cu adevărat o nouă oportunitate. Fiecare zi este o altă șansă de a face lucrurile cum trebuie.

Cei mai fericiți și mai sănătoși oameni pe care îi cunosc îmbrățișează acest adevăr și îl folosesc în avantajul lor. Ei au ritualuri de dimineață eficiente care le îmbunătățesc treptat starea de bine și dau un scop vieții lor. Iată ce fac ei diferit:

Se trezesc cu un sentiment de recunoștință.

Cu alte cuvinte, ei încep ziua cu dragoste în inimă și în minte și apreciază cu adevărat viața lor și toate idiosincrasiile ei neprețuite. Ei practică mici acte de recunoștință dimineața, exprimându-și recunoștința în mod direct față de persoanele la care țin și față de circumstanțele imediate (sănătate, oportunități etc.) pe care le-ar putea lua atât de ușor ca fiind de la sine înțelese.

Din cercetările și coaching-ul pe care Angel și cu mine le-am făcut de-a lungul anilor, am descoperit că, cu cât o persoană este mai înclinată spre recunoștință, cu atât este mai puțin probabil ca să fie deprimată, anxioasă, singură, invidioasă sau nevrotică. Concluzie: Gândiți-vă cât de norocoși sunteți. Gândiți-vă la asta în fiecare dimineață. Cu cât vă numărați mai mult binecuvântările, cu atât mai multe binecuvântări vor fi de numărat și cu atât mai fericiți veți fi.

Încep din nou.

Ei știu că este o nouă zi pentru a o lua de la capăt și a face ceva diferit. Ieri poate că a fost o zi complet neplăcută pentru ei, dar astăzi este o nouă zi pentru învățare, succes și aventură. Realizează acest lucru. Trăiește acum. Nu înainte. Nu mai târziu. Doar ACUM – în momentul în care te afli.

Locuiește-ți complet dimineața. Nu o închiria trecutului. Nu-ți lăsa istoria să interfereze cu destinul tău! Lasă ca astăzi să fie ziua în care să încetezi să mai fii o victimă a circumstanțelor de ieri și să începi să acționezi spre viața pe care ți-o dorești.Ai puterea și timpul să modelezi restul acestei zile. Eliberează-te de mentalitatea otrăvitoare de victimă și îmbrățișează adevărul măreției tale.

Se folosesc de auto-investigație pentru a afirma un început de zi cu un scop precis.

Rutina de dimineață a lui Steve Jobs începea prin a se uita în oglindă și a se întreba: „Dacă astăzi ar fi ultima zi din viața mea, aș vrea să fac ceea ce sunt pe cale să fac astăzi?” Iar Benjamin Franklin se întreba în fiecare dimineață: „Ce bine să fac astăzi?” Vă provoc să găsiți întrebări care să vă mențină pe drumul cel bun și să vă împingă să trăiți o viață cu scop. Iată trei întrebări pe care mi le pun adesea:

  • Ce aș vrea să-mi amintesc despre ziua de azi?
  • Cum îmi voi onora astăzi cu sinceritate propriile dorințe și adevărul meu?
  • Ce pot face astăzi pentru a face o diferență pozitivă în viața celor din jurul meu?

Citesc ceva pozitiv.

Unii oameni fericiți citesc câte ceva din scripturi în fiecare dimineață, în timp ce alții citesc cărți, articole sau citate inspirate pentru a-și începe ziua. În orice caz, au un ritual de a citi o formă de literatură de autoperfecționare pentru a-și extinde și dezvolta perspicacitatea și cunoștințele. Își încep ziua într-o notă pozitivă, cu idei pozitive și productive care să le ghideze călătoria zilei.

Iar acest lucru este crucial, pentru că în viață de multe ori trebuie să-ți creezi singur lumina soarelui. Așa că citește ceva pozitiv în fiecare dimineață când te trezești și lasă-te inspirat să faci ceva pozitiv înainte de a te culca din nou seara. Așa se fac zilele memorabile.

Urmează o rutină de dimineață eficientă.

Oamenii fericiți și sănătoși știu că rutinele de dimineață sunt extrem de importante. Acestea vă ajută să vă concentrați și să vă creați un impuls pentru ziua de azi și vă oferă libertatea de a fi prezent și relaxat – de a vă bucura de faptul că sunteți acolo unde vă aflați în fiecare moment, în loc să vă grăbiți de undeva.

Odată ce vă veți pune în ordine rutina, pentru prima dată după mult timp, veți putea, la propriu, să simțiți mirosul cafelei. Pentru dimineți cu adevărat ușoare, reduceți numărul de decizii pe care trebuie să le luați. Există două modalități simple de a face acest lucru:

În primul rând, luați marile decizii de dimineață cu o seară înainte: ce să mâncați la micul dejun, ce haine să purtați, ce trebuie să luați la serviciu etc.

În al doilea rând, construiți o rutină simplă pentru cât mai multe dintre sarcinile zilnice de dimineață.

Într-adevăr, nu este nevoie să modificați drastic lucruri simple, cum ar fi timpul pe care vi-l acordați pentru a vă pregăti pentru muncă, cât de complexă este masa pe care o pregătiți pentru micul dejun sau ritualurile de baie și duș de la o dimineață la alta.

Își acordă suficient timp pentru a lua un mic dejun sănătos.

Nu ai cum să ai o zi fericită și sănătoasă dacă îți hrănești corpul cu gunoaie la prima oră a dimineții. Punct. Corpul tău este un templu. Ești ceea ce mănânci. Așa că nu mânca alimente procesate, fast-food și toate mizeriile pe care marile companii de alimente procesate încearcă să le treacă drept „sănătoase”.

Îți ia zece minute în plus să pregătești un mic dejun sănătos? Da. Merită? Da! Majoritatea alimentelor pe care nu trebuie să le pregătești manual provoacă în mod static îmbolnăviri, cancer și boli. Au un gust bun? Sigur. Sunt toate bine condimentate, otravă preambalată.Acesta este motivul pentru care atât de mulți oameni sunt bolnavi – din punct de vedere mental, emoțional, fizic și spiritual – pentru că sunt dependenți de gustul otrăvii, în loc să fie dependenți de adevăr și de alimentele adevărate care vindecă și oferă corpului uman sănătate și bunăstare. Nu faceți această greșeală. Alimentați-vă corpul în mod corespunzător, la prima oră în fiecare dimineață.

Trec cu grație la ceea ce este cel mai important.

Ca ființe umane, suntem orientați spre obiective. Ne place să progresăm. Când ne îndeplinim unul dintre obiectivele noastre, zâmbim. De aceea, cei mai fericiți oameni pe care îi cunosc sunt și unii dintre cei mai de succes oameni pe care îi cunosc.

Iar succesul nu este ceva ce ai; este ceva ce FACI. Este ceva ce experimentezi atunci când te trezești și acționezi în consecință. Așadar, lasă-ți prima oră să stabilească tema proactivității și a succesului, care cu siguranță va răsuna pe parcursul întregii tale zile.Cheia este să vă concentrați atenția la primul lucru de dimineață asupra lucrurilor potrivite. De ce? Pentru că la un moment dat ne întrebăm cu toții: „De ce este atât de imposibil să facem totul?” Dar răspunsul este uimitor de simplu: Facem prea multe dintre lucrurile greșite.

Mai multe studii de cercetare au arătat că oamenii nu reușesc niciodată să facă mai mult lucrând orbește mai multe ore la tot ce apare. În schimb, ei fac mai mult atunci când urmează planuri atente care măsoară și urmăresc prioritățile și etapele cheie. Așadar, dacă doriți să aveți mai mult succes, să fiți mai puțin stresat și mult mai fericit la sfârșitul unei zile lungi, nu întrebați cum să faceți ceva mai eficient până nu vă întrebați mai întâi: „Chiar trebuie să fac asta?” Simplul fapt de a fi pur și simplu capabil să faci ceva bine nu înseamnă că este cel mai bun lucru de făcut. Cred că aceasta este una dintre cele mai frecvente probleme cu o mulțime de sfaturi de gestionare a timpului; prea des guru ai productivității se concentrează pe modul de a face lucrurile rapid, dar marea majoritate a lucrurilor pe care oamenii le fac rapid nu ar trebui să fie făcute deloc.