7 comportamente pe care sa nu le mai tolerezi de la alții

Demnitatea ta poate fi atacată, devastată și batjocorită în mod rușinos, dar nu poate fi luată niciodată decât dacă o predai de bunăvoie. Totul este să găsești puterea de a-ți apăra limitele.

Manipulatorii lumii te vor testa din când în când pentru a vedea dacă te îndoiești. Nu-i lăsa să te intimideze. Când îi prinzi împingându-te pe tine, împinge-i înapoi. Tot ce trebuie este o singură dată, iar dacă scapă împingându-te o dată – dacă știu că te pot trata așa – atunci stabilește modelul pentru viitor.

Ești mai puternic decât ei! Rămâi pentru tine și nu mai tolera …

1. Intimidarea.

Bullying-ul nu este OK. Punct. Nu există libertate pe Pământ care să dea cuiva dreptul de a ataca cine ești ca persoană. Din păcate, unii oameni pur și simplu nu vor fi fericiți până când nu ți-au împins ego-ul la pământ și nu l-au călcat în picioare. Ceea ce trebuie să faceți este să aveți curajul să vă mențineți poziția. Nu le dați nicio marjă de manevră. Nimeni nu are puterea să te facă să te simți mic dacă nu îi dai această putere.

Este nevoie de mult curaj pentru a-ți înfrunta dușmanii, dar la fel de mult pentru a-ți înfrunta familia și prietenii. Uneori, agresiunea vine din cele mai improbabile locuri. Fii conștient de modul în care oamenii cei mai apropiați de tine te tratează și ai grijă la loviturile subtile pe care le aruncă. Când este necesar, confruntați-i – orice este nevoie pentru a vă oferi oportunitatea de a crește în cine sunteți cu adevărat. (Angel și cu mine acoperim acest lucru în detaliu în capitolele Adversitate și relații din 1.000 de lucruri mici, oameni fericiți și de succes fac diferit.)

2. Abuz fizic de orice fel.

Dacă ai supraviețuit mâniei unui abuzator fizic și ai încercat să împaci lucrurile… Dacă ai iertat și te-ai luptat și chiar dacă expresia durerii tale te-a făcut să cedezi izbucnirilor de furie… Dacă ai petrece ani de zile agățându-te de noțiunile de încredere și credință, chiar și după ce ai știut în inima ta că acele intangibile frumoase, pe care se construiește și se susține iubirea, nu se vor întoarce niciodată … Și mai ales, dacă te-ai ridica ca barieră între un abuzator și altcineva și ai lua greul abuzului în locul lor …

Ești un EROU.

Dar acum este timpul să fii eroul viitorului tău. Ajunge!

3. Susținerea urii.

După cum a spus odată Gandhi, „Un ochi pentru un ochi nu va face decât să orbească întreaga lume”.

Indiferent de cât de josnic a acționat celălalt, nu lăsa niciodată ura să se acumuleze în inima ta. Lupta împotriva urii cu ura nu face decât să te rănească și mai mult. Când decizi să urăști pe cineva, începi automat să sapi două morminte: unul pentru dușmanul tău și unul pentru tine.

Ranchiuna plină de ură este pentru cei care insistă că li se datorează ceva. Iertarea, pe de altă parte, este pentru cei care sunt suficient de puternici și suficient de inteligenți pentru a merge mai departe. La urma urmei, cea mai bună răzbunare este să fii diferit de persoana care te-a rănit. Cea mai bună răzbunare este să trăiești bine, într-un mod care creează pace în inima ta. (Citiți Creierul lui Buddha.)

4. Negativitatea.

Există o mulțime de oameni în această lume care vor fi generoși atunci când își împărtășesc negativitatea și ignoranța. Și în timp ce pot părea destul de dornici să vă hrănească gunoiul, vă rugăm să rețineți că nu este dieta de care aveți nevoie. Ai nevoie de pozitivitate. Așa că fii precaut cu cine lași să-ți hrănească mintea și sufletul. Nu lăsați opiniile negative ale altora să vă distrugă spiritul interior.

De-a lungul vieții veți întâlni două tipuri de oameni: cei care vă consumă energia și visele și cei care vă dau energia pentru a vă urmări visele. Evitați primul tip și prețuiți-l pe al doilea.

5. Minciuni.

Dacă cineva te păcălește o dată, să-i fie rușine. Dacă cineva te păcălește de două ori, să-ți fie rușine.

Dacă prinzi pe cineva mințindu-te, vorbește. Unii oameni te vor minți în mod repetat într-un efort vicios de a te face să le repeți minciunile din nou și din nou până când devin efectiv adevărate. Nu lua parte la prostiile lor. Nu lăsa minciunile lor să fie realitatea ta.

Amintiți-vă, un adversar cinstit este întotdeauna mai bun decât un prieten care minte. Acordați mai puțină atenție la ceea ce spun oamenii și mai multă atenție la ceea ce fac. Acțiunile lor vă vor arăta adevărul. (Citiți în haine de oaie.)

6. Remarci denigratoare despre potențialul tău.

Nu lăsa niciodată părerea cuiva despre tine să-ți spele adevărul. Nu sacrifica niciodată cine ești sau ce aspiri să fii pentru că altcineva vede lucrurile diferit.

Uneori, chiar și cei mai apropiați confidenți îți vor zdrobi fără griji potențialul cu zâmbete pe fețele lor. Îți vor discredita ideile, prezentând zero sprijin emoțional și te vor convinge din greșeală să uiți o parte din persoana care ești, împreună cu persoana care ești capabil să devii.

Nu lăsa mințile slabe să te convingă că nu ești suficient de puternic. Sunteți.

7. Încercări de a decide pentru tine.

Când te simți scăpat de sub control sau puțin pierdut, poate fi tentant să cauți pe cineva dispus să se ocupe de viața ta pentru tine, doar pentru a atenua presiunea. Dar înainte de a lua în considerare acest lucru: dacă îți pui un guler în jurul gâtului și dai lesa altcuiva, nu vei avea niciun cuvânt de spus despre locul în care te conduc în viață.

Când vine vorba de exercitarea geniului tău interior, trebuie să-ți asculți vocea interioară. Încercați ceea ce doriți să încercați, mergeți acolo unde doriți să mergeți și explorați profunzimile propriei intuiții. Nu accepta alegeri false doar pentru că altcineva nu simte ceea ce simți tu. Nu-i lăsa pe alții să-ți lase visele și viitorul. Dacă ceva se simte bine, probabil că este. Acordați-vă șansa corectă pe care o meritați.

Gânduri finale

Aceasta este viața ta. S-ar putea să nu poți controla toate lucrurile pe care oamenii ți le fac, dar poți decide să nu fii redus de ei. Puteți decide să nu lăsați acțiunile și opiniile lor să vă invadeze inima și mintea. Și, mai presus de toate, puteți decide alături de cine să mergeți mâine și pe cine să lăsați în urmă astăzi.