7 alegeri mizerabile pe care le faci prea des

Te-ai săturat să te confrunți cu același tip de suferință la nesfârșit și la nesfârșit?

Dacă da, este timpul să vă curățați de câteva obiceiuri proaste, să învățați din greșeli, mai degrabă decât să vă lăsați cucerit de ele, iar erorile să fie mai degrabă de comisie decât de omisiune.

Este timpul să renunți la obiceiurile care te-au ținut pe loc, să schimbi tonul, să faci curat în casă și să scapi de praf și murdărie. Nu-ți mai refuza o șansă corectă la o viață bună. Nu mai fi cine ai fost și devino cine ești cu adevărat.

Când încetezi să mai faci lucruri greșite, încep să se întâmple lucruri bune. Ia următoarele obiceiuri și schimbă-le:

1. Păstrarea întregii presiuni a gândurilor tale în interiorul tău.

Chiar dacă cineva te cunoaște de o viață întreagă, îi este imposibil să știe exact ce gândești și ce simți. Nu poate simți ceva pentru tine sau să știe exact cum mintea ta procesează gândurile. Ar putea investi fiecare fărâmă de energie pe parcursul întregii vieți în încercarea de a obține această înțelegere, dar în cele din urmă nu va reuși.

Tocmai de aceea trebuie să te deschizi și să spui ce gândești unui confident care te sprijină și care te va asculta fără să te judece. Doar atunci va avea parte de o privire momentană, nefiltrată, în sufletul tău. Doar atunci vei simți cum presiunea gândurilor tale va scădea.

Dacă vă simțiți extrem de stresat sau chiar puțin deprimat, atunci probabil că vă simțiți foarte singur. Este vital să vorbiți cu cineva care să vă înțeleagă, fie că această persoană este soțul/soția, un părinte, un frate sau o soră, un terapeut bun sau pur și simplu un prieten de încredere. Atât de mulți oameni suferă în tăcere și simt că ar fi o povară pentru ceilalți dacă ar vorbi despre gândurile lor tulburătoare.

Înțelegeți că sănătatea dvs. mintală este vitală și că toată lumea are nevoie uneori de o mână de ajutor și de o ureche care să vă asculte. De fapt, a ne ajuta unii pe alții este o mare parte din ceea ce ne face umani, așa că a te deschide și a cere ajutor este o modalitate de a permite unei persoane apropiate să își dea seama de propria umanitate.

2. Să te ții la standarde imposibile.

Fii corect cu tine însuți. Perfecționismul este o capcană. Așteptările tale trebuie să se extindă și să se contracte pe măsură ce circumstanțele din viața ta se schimbă. Când înveți să îți acorzi o pauză și să te simți bine că nu poți trăi la standarde imposibile, atunci poți începe să te odihnești fără griji, iar mintea și corpul tău au atâta nevoie.

Întotdeauna vei fi perfect imperfect așa cum ești, oriunde te-ai afla. În loc să te reproșezi că nu ai reușit, recunoaște-ți meritele pentru că ai progresat. Crește pe măsură ce avansezi. Renunță la modul în care lucrurile „ar trebui să fie”, astfel încât să poți vedea toate posibilitățile minunate din fața ta.

De asemenea, este important de reținut că nu există fericire perfectă, la fel cum nu există nici disperare perfectă. De aceea, încercarea de a fi perfect este un exercițiu inutil. Ceea ce există, însă, este o serie continuă de momente imperfecte din viața ta, pline de posibilități infinite și de oportunități pentru tine de a le interpreta și de a face cu ele ce vrei.

Poți pava drumul pe care îl parcurgi cu îndoială și disperare sau cu speranță și fericire. Este alegerea ta. Oricum ar fi, într-o zi vei ajunge la aceeași destinație. Singura întrebare este: vrei să ajungi cu fruntea încruntată sau cu un zâmbet?

3. Întotdeauna merge și merge și merge și merge…

Când te lași prea mult prins în agitația rutinei zilnice, pierzi legătura cu oamenii importanți din viața ta și cu tine însuți. Ajungi să îți umpli toate orele de veghe și apoi te păcălești crezând că te relaxezi, când de fapt nu faci decât să treci de la una dintre muncile tale zilnice la alta.

Relaxarea este cheia recuperării mentale și fizice. Oprirea pentru o vreme și luarea de timp pentru a vă relaxa atunci când simțiți că lucrurile scapă de sub control va permite treptat minții și corpului dvs. să se simtă din nou restaurate și reenergizate, permițându-vă astfel să vă reconectați cu mentalitatea interioară corectă și cu oamenii și lucrurile care contează cel mai mult pentru dvs.

Cum te relaxezi? Există multe modalități, dar la baza tuturor stă respirația concentrată. Respirația este puntea de legătură între circumstanțele vieții tale și conștiința ta; ea unește corpul și gândurile tale. Ori de câte ori gândirea ta devine împrăștiată de grijile și stresul ocupației, folosește-ți respirația ca mijloc de a-ți prelua din nou controlul asupra gândurilor. Respiră, fii prezent și fă tot ce poți cu ceea ce ai în față.

4. Să nu schimbi nimic și să te aștepți la rezultate diferite.

Există o vorbă care spune că definiția nebuniei este să faci același lucru la nesfârșit și să te aștepți la rezultate diferite. Dacă vrei să te îmbunătățești, trebuie să încerci lucruri noi pentru a vedea ce funcționează și ce nu.

Dacă continui să faci ceea ce faci, vei continua să obții ceea ce obții. Inspirația este grozavă, dar trebuie să fie întâmpinată cu acțiune dedicată. Schimbările trebuie invocate și implementate. Diferența dintre ceea ce este imposibil și posibil pentru tine stă în ceea ce faci și în cât de determinat ești.

De multe ori, diferența dintre o persoană de succes și o persoană care se străduiește să implementeze schimbări pozitive nu constă în abilitățile superioare ale cuiva, ci în curajul pe care îl are de a paria pe ideile sale, de a-și asuma riscuri calculate și de a face pași siguri înainte. Cu alte cuvinte, unii oameni stau și așteaptă să vină fasolea magică, în timp ce restul dintre noi ne ridicăm și ne apucăm de treabă.

5. Să amâni și apoi să faci 99 de lucruri deodată.

Ți-ai planificat zilele? Te-ai trezit astăzi știind ce vrei să realizezi? Dacă nu, poate că este timpul să o faci.

Felul în care îți petreci timpul definește cine ești. Nu poți alege cum vei muri sau când; poți doar să decizi cum vei trăi acum. Crede-mă, peste un an îți vei dori să-ți fi gestionat timpul în mod corespunzător astăzi.

Ce ați regreta că nu ați realizat în acest an? Ce ați regreta că ați făcut o treabă groaznică, pur și simplu pentru că ați așteptat până în ultimul minut și v-ați grăbit să faceți 99 de lucruri deodată? Creați un plan pentru a realiza aceste lucruri și începeți astăzi.

Planificarea nu trebuie să fie lungă și anevoioasă; poate fi doar un proces de 60 de secunde. În fiecare seară, gândiți-vă la câteva lucruri mici pe care doriți să le realizați mâine și notați-le. Când vă treziți a doua zi dimineață, treceți în revistă această listă înainte de a face orice altceva, apoi faceți primul pas.

Amintiți-vă că avem doar două opțiuni atunci când ne trezim dimineața: fie ne întoarcem la somn și visăm, fie ne trezim și alergăm după un vis. În cele din urmă nu contează ce gândești, ci ceea ce faci. Indiferent ce vrei să realizezi, este timpul să începi acum.

6. Ignorarea oamenilor pe care îi iubești.

Când viața devine aglomerată, este ușor să îi pui pe cei mai importanți oameni pe plan secundar, pentru că știi că te vor aștepta, nu-i așa?

Greșit. Relațiile tale importante ar trebui să fie în fruntea listei tale de priorități. Când luăm lucrurile ca fiind de la sine înțelese, aceste lucruri ne sunt în cele din urmă luate. De prea multe ori nu ne dăm seama de ceea ce avem până când nu mai este. De prea multe ori se pare că îi rănim pe cei mai apropiați de noi lăsând ca lucrurile mai puțin importante să aibă prioritate asupra lor în fiecare zi.

Apreciați ceea ce aveți, cine vă iubește și cine are grijă de voi. Nu veți ști niciodată cât de mult înseamnă pentru voi până în ziua în care nu vor mai fi alături de voi. Voi știți cine sunt acești oameni.Ei sunt cei care sunt mereu alături de tine în spirit – cei care lasă urme în gândurile și visele tale. Ei sunt lipiciul care leagă un zâmbet de sufletul tău. Tratează-i ca atare.

7. Ignorarea nevoilor corpului tău.

Corpul uman este singura mașinărie pentru care nu există piese de schimb (decât dacă le împrumuți de la altcineva), așa că tratează-ți corpul cum trebuie. Fă exerciții fizice pentru a fi în formă, nu slab. Mănâncă pentru a te hrăni. Și ignoră-i întotdeauna pe cei care te urăsc, pe cei care se îndoiesc și exemplele nesănătoase care te hrăneau cândva.

Să te menții în formă este mai simplu decât o fac majoritatea oamenilor. Grăsimea corporală este dictată de ceea ce mănânci și de activitatea ta. Exercițiile fizice afectează în principal două lucruri: grăsimea și mușchii. Exercițiile aerobice ard grăsimea și construiesc puțin mușchi. Antrenamentul cu greutăți construiește mușchi și arde puțină grăsime. În majoritatea cazurilor, dacă ești supraponderal, mănânci prea mult din ceea ce nu trebuie și/sau nu faci suficiente exerciții fizice.

De asemenea, nu uitați că și creierul dvs. face parte din corp. Creierul uman reprezintă aproximativ 2% din masa totală a corpului uman, dar consumă peste 20% din oxigenul și nutrienții pe care îi consumă corpul uman. Așadar, chiar dacă nu vă pasă cum arată corpul dvs., este logic să vă alimentați corpul cu alimente sănătoase și să vă mențineți nivelul de oxigen din sânge ridicat prin exerciții fizice regulate.

În concluzie: Aveți grijă de corpul vostru. Este singurul loc în care veți trăi cu adevărat.