6 trăsături de personalitate ale celor mai curajoși oameni

A fi curajos nu înseamnă întotdeauna să traversezi un pod șubred peste o stâncă sau să faci parașutism pentru că așa ți-au spus prietenii tăi. Curajul nu poate fi recunoscut doar prin astfel de lucruri și acțiuni. Nu, curajul este ceva mult mai mare. Nu trebuie să strigi în față sau să țipi din vârful munților. Curajul poate însemna să înfrunți un bătăuș sau să ai curajul de a vorbi cu cineva pe care ai pus ochii de mult timp.

Probabil că vă puteți aminti un moment anume în care ați fost curajos și ați înfruntat alte persoane și v-ați arătat „dinții”. Desigur, știm ce este curajul doar atunci când am intrat în luptă cu noi înșine. Dacă nu ne dăm bătuți și căutăm modalități de a câștiga această bătălie.

Așa cum a spus Buddha: „Un om care se învinge pe sine însuși este mai mare decât unul care învinge o mie de oameni în luptă”.

Și nu pot decât să fiu de acord cu asta!  Această afirmație înseamnă că trebuie să-ți recunoști obiceiurile proaste și gândurile rele și să mergi în interior pentru a le învinge. Pur și simplu, trebuie să înveți să te descurci cu tine însuți. Nu mulți oameni se uită mai întâi la ei înșiși, ci caută defectele altora și îi învinovățesc pentru problemele lumii.

Cu toate acestea, ar trebui să se procedeze diferit. Toată lumea ar trebui să lucreze mai întâi asupra lor înșiși, fără a da vina deloc pe alte persoane. A fi curajos înseamnă să învingi răul din tine însuți, astfel încât să poți străluci cu cea mai strălucitoare lumină în lume. Pentru că lupta cu noi înșine nu se termină niciodată. Atâta timp cât trăim, ne luptăm cu noi înșine și cu sinele nostru interior. Știm cu toții că există anumite calități care sunt universal celebrate și admirate, cum ar fi bunătatea, onestitatea și loialitatea. Poate mai puțin discutat, dar la fel de important și unanim apreciat atunci când este atins, este curajul.

Curajul ne dă putere. Curajul deschide uși. Curajul salvează vieți. Curajul ne ajută să creștem în moduri mici și mari.

Curajul este ceea ce ne face să mergem mai departe și ne asigură că mai facem un pas în viață.

Oricine, de la un absolvent de universitate care intră pentru prima dată pe piața forței de muncă până la un șef de stat care conduce o țară, trebuie să acționeze cu curaj, nu doar o dată, ci din nou și din nou.

Curajul este o componentă cheie a unei conduceri puternice. Dar ce este mai exact curajul și cum îl putem obține?

Ești suficient de curajos pentru a crede în incredibil

Majoritatea oamenilor încearcă să realizeze ceea ce este realizabil. De aceea, cele mai multe obiective sunt mai degrabă incrementale decât masive sau chiar inimaginabile. Incremental este sigur. Credibilul este sigur.

Mulți oameni nu sunt suficient de curajoși pentru a aborda lucruri care necesită multă muncă și mult efort.

Este mult mai ușor pentru ei să se retragă.

Și de ce? Pentru că este mai puțin probabil să ratați ținta. Este mai puțin probabil să eșuați. Este mai puțin probabil să vă pierdeți credibilitatea și autoritatea. Puțini oameni așteaptă mai mult de la ei înșiși și de la ceilalți.

Puțini oameni își dau seama că pot realiza orice dacă sunt suficient de motivați.

Dar ei nu se opresc aici. Ei vă arată, de asemenea, cum puteți obține mai mult. Și vă vor conduce într-o călătorie care se va dovedi a fi incredibilă.

Ei susțin întotdeauna ceea ce este corect, chiar dacă sunt singuri

O persoană care dă dovadă de curaj nu va ezita niciodată să ia apărarea celorlalți sau să își exprime convingerile, chiar dacă are o opinie nepopulară.

Ea va spune întotdeauna ceea ce vrea să spună și nu este interesată de ceea ce spun ceilalți despre ea.

Știe ce vrea și ce nu vrea în viață și asta îi este de ajuns.

Ceilalți oameni nu au prea multă influență asupra ei.

Curajul nu înseamnă doar a veni fizic în ajutorul altora, ci și a ridica vocea pentru a semnala nemulțumirile.

Și cu siguranță sunteți curajoși dacă aveți această calitate.

După cum spunea Martin Luther King Jr., „Viețile noastre încep să se termine în ziua în care devenim tăcuți în legătură cu lucrurile care contează”.

Și nici nu am ales acest citat la întâmplare.

Spune multe despre cum ar trebui să ne comportăm în situații importante.

Dacă ai o persoană curajoasă în viața ta, vei simți că poți apela întotdeauna la ea pentru a afla adevărul despre o situație.

Dar de ce nu devii tu însuți o astfel de persoană?

Ce te împiedică să fii curajos?

Fiți atenți la modul în care se comportă astfel de oameni și urmați-le exemplul!

Ei nu vor îndulci niciodată nimic, pentru că vor doar ce este mai bun pentru dumneavoastră.

Oamenii curajoși pun bunăstarea celorlalți pe primul loc și îi țin departe de pericol. Ei nu își folosesc niciodată curajul pentru a-i răni pe alții.

Gândire pozitivă și optimism

Oamenii curajoși știu despre puterea gândirii pozitive.

Ei știu că nu au limite, doar dacă gândesc pozitiv și urmează aceste gânduri.

Este ușor să fii negativist și să negi lucrurile atunci când imaginea este sumbră, dar ei știu că cheia succesului este să ai atitudinea corectă.

Cea mai ușoară cale este să fii negativist.

Numai oamenii curajoși se pot concentra întotdeauna pe pozitivitate și își pot trăi viața în conformitate cu pozitivitatea și gândurile pozitive.

Ei știu că gândirea pozitivă este cheia care deschide lacătul către împlinirea viselor lor.

Nu vă este teamă să aveți răbdare

Atunci când lucrurile merg prost, cel mai simplu este adesea să schimbi cursul sau pur și simplu să renunți.

Zona de confort este un loc sigur. Cu toate acestea, acest loc nu ne duce mult mai departe de locul în care ne aflăm în prezent.

Este nevoie de mai mult curaj pentru a fi răbdător, pentru a crede în tine și pentru a le arăta celorlalți că tu crezi în ei.

De asemenea, presupune un risc ridicat.

Răbdarea cu ceilalți arată, de asemenea, că vă pasă. Iar atunci când arăți că îți pasă cu adevărat de cei din jurul tău, aceștia găsesc modalități de a face lucruri care îi surprind pe toți – inclusiv pe tine însuți.

Încearcă să te comporți așa și să fii un pic mai curajos în acest sens!

Nu vă fie teamă să le oferiți altora darul răbdării; nu vă costă nimic, dar poate însemna foarte mult pentru cel care îl primește.

Încrederea în sine

Oamenii curajoși au întotdeauna încredere mai întâi în ei înșiși!

Chestia e că: Încrederea în sine nu este liniară. Doar pentru că nu ești un fluture social sau un atlet de top nu înseamnă că nu ai încredere în tine!

Acest lucru nu este necesar atunci când vine vorba de încrederea în sine.

Încrederea în sine este cu totul altceva!

Cu toate acestea, încrederea în sine este o trăsătură destul de comună la oamenii curajoși. Atunci când sunteți cu adevărat încrezători, știți de ce sunteți capabili și sunteți dispuși să vă asumați riscuri. în abilitățile lor și sunt dispuși să își asume riscuri.

Nu te îndoiești constant de tine însuți. Știi ce ai de oferit.

Ești suficient de curajos pentru a ierta

Și, în cele din urmă, trebuie să ai și curajul de a ierta.

Atunci când un angajat face o greșeală – mai ales una mare – este ușor să îl vezi pentru totdeauna prin prisma acelei greșeli. Dar o greșeală, o slăbiciune sau un eșec reprezintă doar o parte a unei persoane.

Și cu toții facem greșeli. Niciunul dintre noi nu este perfect și nici nu va fi vreodată.

Este ușor să respingi, să pedepsești sau să superi pe cineva; este mult mai greu să faci un pas înapoi, să lași deoparte o greșeală și să te gândești la persoana în ansamblu.

O persoană care are multe calități și care poate da foarte mult.

Este nevoie de curaj pentru a lăsa greșelile în urmă și pentru a le uita, precum și pentru a trata un angajat, un coleg sau un prieten ca pe o persoană întreagă și nu doar ca pe o amintire vie a unei greșeli, indiferent cât de gravă ar fi fost aceasta.

De asemenea, ar trebui să învățați și să fiți curajoși, în sensul de a fi capabili să iertați și să uitați greșelile.

Și să nu se mai refere la ele.

Iertarea poate fi divină, dar uitarea poate fi și mai divină.

După cum puteți vedea, curajul are mai multe fațete și nu înseamnă doar a face ceva curajos, cum ar fi să traversezi un pod șubred.