6 semne că te simți blocat și trebuie să faci o schimbare în viața ta

 

Dacă te simți în mod constant blocat într-o rutină, ar trebui să o iei ca pe un semn că trebuie să faci schimbări majore în viața ta și să treci la lucruri mai bune.

Te târăști la muncă în fiecare zi? Simți că ești blocat într-o capcană?

Îți lipsește vigoarea pe care ai avut-o odată?

Este adesea dificil pentru noi să acceptăm că nu ne trăim viața la potențialul nostru maxim. S-ar putea să ne lipsească zelul vieții sau doar să trăim o viață monotonă sau pur și simplu să fi renunțat la viață. Cu toții ne simțim demotivați, fără scop și pierduți într-o fază sau alta a vieții noastre. Ei bine, doar câțiva oameni își trăiesc viața conform planurilor lor.

Acceptarea faptului că viața noastră a stagnat este dificilă în raport cu faptul că va necesita să muncim din greu la relația pe care o avem cu viața sa, fie ea personală sau profesională.

Nu este necesar să trăiești cu forța viața pe care ai ales-o. Nu este prea târziu și încă poți aduce schimbări pozitive în viața ta. Tot ce trebuie să faci este să adopți o perspectivă diferită asupra vieții tale. S-ar putea să aveți nevoie să faceți mici schimbări în rutina zilnică, stilul de viață și perspectiva generală asupra vieții.

 

Iată 6 semne care, dacă poți relaționa și tu, înseamnă că trebuie să mergi mai departe cu viața ta:

1. Crezi că viața ta ar trebui să fie mai mult decât atât.

Te întrebi adesea cum ar fi viața ta de vis? Ți-ai găsit scopul vieții? Crezi că îți trăiești scopul vieții?

Dorințele, motivele și țelurile noastre sunt temporare; Deci, a avea confuzie ocazională cu privire la țintele și obiectivele noastre imediate este acceptabil. Dar întreabă-te, lucrezi pentru visele tale mai mari?

Există ceva ce ți-ai dorit întotdeauna să faci în viață, dar nu ai putut face încă? Ai nevoie de o schimbare de carieră? Există un hobby pe care doriți să îl urmați?

Dacă intuiția ta continuă să-ți amintească că meriți și îți dorești mai mult decât ceea ce primești, fie pe plan profesional, fie personal, trebuie să începi cu siguranță să agiti puțin lucrurile.

2. Totul are nevoie de o forță pentru a începe.

Puneți-vă aceste întrebări:

1. Ești în general mulțumit de locul tău de muncă?

2. Faci totul din datorie?

3. Pui suflet și suflet în tot ceea ce faci?

4. Rămâi doar cu frustrare la sfârșitul zilei?

5. Te simți încântat să-ți vezi partenerul?

6. Dacă ai o șansă, ai vrea să-ți schimbi viața cu a altcuiva?

Aceste întrebări vă vor ajuta să obțineți cunoștințe specifice despre faptul dacă faceți totul din forță pură sau din pasiune totală. Ideea aici este simplă, dacă continuați să trudiți fără tragere de inimă prin viață, vă veți obosi prea curând.

Vrei să mergi mai departe în viață? Pasiunea ta te va ghida. Când îți investești inima și sufletul în ceva, ai în mod natural o calitate mai bună a vieții.

3. Te simți subestimat.

O nevoie constantă de aprobare nu este cu siguranță de dorit, dar să funcționezi cu sentimentele de a fi subestimat, subapreciat și subevaluat nu este productiv din partea unei persoane.

Fie că este vorba de relația ta contemporană sau de locul tău de muncă, dacă simți că eforturile tale sunt în mod constant subapreciate, trebuie să faci schimbări în situații. Partenerul tău te respectă suficient? Munca ta la birou primește laudele meritate?

Dacă nu, trebuie să vă amintiți să vă puneți respectul de sine înaintea oricui altcineva și să faceți schimbările necesare pentru a vă salva de la a fi profitat.

4. În cea mai mare parte rămâi neafectat.

Te-ai simțit recent indiferent față de majoritatea lucrurilor din viață? Oamenii care te-au făcut fericit nu stârnesc aceeași reacție din partea ta?

Dacă ești complet mulțumit de viața ta și de direcția pe care o ia, vei aștepta cu nerăbdare fiecare nouă zi cu entuziasm. Te vei bucura de fiecare moment al vieții tale.

O ieșire cu prietenii sună plictisitor acum? Un proiect interesant la locul de muncă nu te face entuziasmat? Este timpul să te întorci la rădăcina acestui sentiment amorțit – poate că este lipsa ta de motivație sau pasiune. Încercați să faceți lucruri care vă copleșesc mintea și sufletul cu satisfacție și liniște.

5. Îmbrățișezi fericit mediocritatea.

Gordon B. Hinckley a spus: „Mediocritatea nu va fi niciodată suficientă. Ești capabil de ceva mai bun”

Mediocritatea ne face să credem că este cea mai înaltă formă de a fi, în timp ce geniul nu cunoaște limite. Doi factori ne fac să rămânem la mediocritate și unul dintre ei este confortul nostru cu obișnuitul, oricât de banal ar fi, iar celălalt este teama noastră legată de schimbare.

Vom fi capabili să facem față schimbării? Uneori ne dorim o provocare pentru a condimenta lucrurile, dar teama noastră de incertitudine ne reține.

Urmarea unei rutine familiare se simte mai sigură în comparație cu începerea unei rutine care ar putea fi laborioasă pentru noi.

Dar dacă nu te împingi dincolo de limitele tale, nu poți obține dincolo de ideea ta. La fel cum spune Eileen Cook, din With Malice, „Cum voi ști cine pot deveni dacă nu-mi dau șansa să încerc lucruri noi, să mă împing dincolo de limitele mele normale? Cine aș putea fi dacă sunt departe de lucrurile pe care le folosesc în prezent pentru a mă defini?”, trebuie să începi imediat să schimbi anumite lucruri din viața ta care te-ar putea reține.

6. Procrastinezi.

Îți amâni munca de fiecare dată când ai ocazia? Îți spui: „Mi-a mai rămas suficient timp pentru a-mi finaliza proiectul înainte de termenul limită” sau „Îmi voi face temele mâine”. Voi face asta mâine, voi face asta mâine și, din păcate, acest „mâine” nu vine niciodată!

Procrastinarea este practica de a îndeplini sarcini mai puțin urgente în locul celor mai urgente sau de a face lucruri mai plăcute în locul celor mai puțin plăcute și, astfel, de a amâna sarcinile iminente pentru o dată ulterioară, uneori „în ultimul moment” înainte de un termen limită. 

Procrastinarea se dovedește a proveni dintr-un fel de agresiune pasivă. Persoanele cu agresivitate pasivă manifestă indirect rezistență la efectuarea activităților care nu le plac cu adevărat. Chiar dacă agresiunea nu este activă, ci se reflectă prin întârzierea unei acțiuni, ignorând-o sau abandonând-o complet.

Dacă amâni, ar trebui să știi că nu îți urmezi cu adevărat inima și ar trebui să începi să o faci mai des.

Viața este despre alegeri. Dacă simțiți că nu faceți alegerile corecte, acționați în consecință. Amintiți-vă că avem o singură viață. Dacă nu profitați la maximum de ea, veți regreta mai târziu. Și până atunci veți fi deja prea târziu.

După cum spune Roy T. Bennett în The Light in the Heart,

„Atitudinea este o alegere. Fericirea este o alegere. Optimismul este o alegere. Bunătatea este o alegere. Dăruirea este o alegere. Respectul este o alegere. Orice alegere ai face, te face. Alege cu înțelepciune.”