6 semne că suferi de stres cronic

Creierul este cea mai importantă parte a corpului nostru și orice semne și simptome care îl afectează nu trebuie ignorate. Inițial, stresul trece neobservat, dar când se transformă în stres cronic – semnele fizice sunt vizibile și greu de ignorat. Atunci când oamenii suferă de un nivel ridicat de stres, mâncatul, somnul sau munca devin foarte dificile pentru ei.

Organismul nostru produce diverse enzime care sunt controlate de creier. Creierul nostru este programat să ne protejeze de amenințările care se ivesc, făcând acest lucru prin controlul reflexelor noastre sau prin eliberarea diverselor enzime în situații de luptă sau de fugă.

Atunci când intrăm în panică, chiar și din motive precum un termen limită, un zbor, o performanță sau poate o întâlnire, creierul nostru crede că suntem cu adevărat amenințați și declanșează reacții în organism, iar când ne calmăm sau când organismul nostru crede că amenințarea a trecut, revine la o stare normală. Dar dacă aceasta nu trece, corpul nostru intră în nivelul de stres ridicat sau, uneori, de stres cronic.

Stresul cronic este foarte rău pentru sănătatea noastră. Ne afectează în mod direct inima, somnul, apetitul, anxietatea și depresia. Este important să știm când nivelul de stres a crescut prea mult.

Iată câteva semne ale stresului cronic și cum să le controlezi

1. Gânduri de cursă

Simțim cum diverse gânduri se amestecă în capul nostru. Acest lucru ne face să ne pierdem concentrarea asupra sarcinii pe care o facem, fie că este vorba de gătit, de studiu, de lucru sau de o conversație. Gândurile care aleargă ne tulbură total mintea.

O modalitate de a o face să dispară este de a sta departe de electronice.

Luați un pix și faceți o listă cu lucrurile pe care ați vrea să le faceți, începeți de la cel mai ușor, vă va face să vă simțiți sub control.

2. Atac de panică

În această situație, simțim că nu ne mai controlăm deloc corpul, iar acest lucru nu este în sensul bun. Începem să ne simțim amețiți și totul pare frustrant și se destramă. Exercițiile de respirație ne ajută cel mai bine în această situație.

Exercițiile de respirație sunt, de fapt, yoghine și sunt cele mai bune în ameliorarea atacului de panică. Dacă este posibil, găsiți un loc liniștit, puneți mâna pe inimă și respirați pe nas (respirați mai lung).

„Respirația este puterea din spatele tuturor lucrurilor…. Inspir și știu că lucrurile bune se vor întâmpla.” -Tao Porchon-Lynch

3. Insomnie

Insomnia este unul dintre cele mai frecvente simptome ale stresului. Deși suntem obosiți și vrem să adormim, gândurile pornesc maratonul. Gândurile care aleargă te țin treaz. Oamenii de știință spun că acest lucru se datorează utilizării tehnologiei, adică a smartphone-urilor sau a laptopurilor înainte de a merge la culcare. Lumina albastră emisă de gadgeturi suprimă melatonina, un hormon care induce somnul. Încercați să vă opriți gadgeturile timp de cel puțin 30 de minute înainte de a merge la culcare pentru un somn mai bun.

4. Încordarea mușchilor

Încordarea mușchilor la gândul pericolului sau în situații stresante exercită o presiune mare asupra mușchilor și articulațiilor, ducând adesea la dureri. Există un alt exercițiu yoghin pentru a ușura această durere.

Strângeți mușchii în timp ce inspirați și eliberați-i când expirați. Repetați acest lucru timp de cel puțin zece respirații. Alternativ, puteți inhala și strânge mușchii timp de 5 secunde și expirați în timp ce eliberați mușchii. Aceste exerciții induc relaxarea musculară.

5. Dureri de stomac

Stresul face ca organismul să elibereze diferiți hormoni, cum ar fi cortizolul, care pot afecta diferite procese care au loc în stomacul nostru. Orice enzimă în acces ne poate face rău fizic. Anxietatea ne afectează sistemul digestiv, făcându-vă să suferiți de constipație dureroasă și, uneori, de diaree cronică. Pentru a vă ușura sistemul digestiv, încercați un ceai care conține ghimbir sau mentă. Acesta ajută sistemul digestiv să se relaxeze.

6. Creșterea în greutate

În mod normal, stresul reduce pofta de mâncare, astfel încât mănânci mai puțin și slăbești, dar în cazul stresului cronic, cazul este diferit. În situații amenințătoare, corpul nostru eliberează adrenalină care ne ajută organismul să funcționeze în continuare. Atunci când se întâmplă acest lucru, corpul tău răspunde prin îndemnul de a-ți reface rezervele de alimente. Acesta este motivul pentru care este posibil să aveți poftă de mâncare în timp ce vă simțiți stresat. Acest lucru poate avea ca rezultat mâncatul emoțional, creșterea în greutate și obezitatea.

Nu ar trebui să ignori niciun semn de stres cronic pe care ți-l dă corpul tău. Ascultați-vă și aveți încredere în corpul dumneavoastră, acesta încearcă să vă spună că ceva nu este în neregulă. Dacă observați oricare dintre aceste simptome, încercați să vă controlați stresul și căutați cât mai curând posibil îndrumarea unui expert.

„Stabilește-ți liniștea sufletească drept cel mai înalt obiectiv și organizează-ți viața în jurul ei.” –Brian Tracy