6 motive pentru care cuplurile care se ceartă sunt de fapt mai fericite

Cuplurile care se ceartă foarte des sunt considerate a avea relații nesănătoase. Chiar așa este? Dar dacă este invers?

Când încep relațiile, dragostea este în aer. Suntem atât de încântați de dragoste încât ignorăm toate diferențele, dovedind adagiul „dragostea este oarbă”.

De fapt, temelia iubirii se pune prin compromis. Este ca și cum am fi gata să credem că „soarele răsare în vest” dacă ei spun asta, glumesc. Dar noi facem multe compromisuri. Odată trecută etapa de fluture, când călătoria iubirii este scăzută, începem să simțim diferențe de opinie. Este momentul ca relația noastră să treacă prin test. Începem să avem certuri. Dacă aceste certuri sunt sănătoase, putem învăța multe unul de la celălalt, iar dacă nu, relația devine toxică.

Nicio poveste de dragoste, sau, să spunem, nicio poveste de dragoste epică, nu a existat vreodată fără argumente. Argumentele, de fapt, generează pasiune. Argumentele arată individualismul, perspectivele diferite și capacitatea de a învăța unul de la celălalt.

Prin ceartă nu mă refer la faptul că se abuzează reciproc. Aruncarea cu farfurii, pumni sau ruperea oaselor… ouch!

Cearta înseamnă pur și simplu două minți care au o diferență de opinie, o bătălie a minților, iar pentru sapiosexuali, acest lucru este foarte excitant.

Iată 6 motive pentru care cuplurile care se ceartă sunt mai fericite în realitate

1. Relația voastră va supraviețui la orice.

Dacă nu poți să te cerți cu persoana iubită, îmi pare rău, pur și simplu nu este dragoste adevărată. Dacă poți să-ți deschizi inima și mintea și să-i spui partenerului tău ceea ce vrei să-i spui, dragostea ta va supraviețui oricărui lucru. Dacă vă înăbușiți gândurile de teamă să nu vă răniți unul pe celălalt, cel mai mare coșmar al vostru se poate întâmpla.

Lipsa de discuții se datorează lipsei de implicare, iar acesta, prietene, nu este un cuvânt prea frumos.

2. Există respect reciproc.

Punctele de vedere pot fi contradictorii și asta este în regulă. Asta nu înseamnă că nu vă respectați unul pe celălalt. Înseamnă că sunteți deschiși la diferențe și acest lucru vă oferă o mai bună înțelegere și un orizont mai larg.

A fi capabil să asculți o opinie diferită și să nu-ți pierzi mințile, ci, dimpotrivă, să o contrazici cu un argument mai bun, sporește atât conștientizarea, cât și respectul, și astfel înflorește dragostea. La urma urmei, dragostea nu se referă la ceea ce simți pentru cealaltă persoană, ci la modul în care o tratezi pe cealaltă persoană semnificativă.

3. Absența fricii.

Frica și dragostea nu pot sta niciodată împreună. Faptul că vă certați arată că nu vă este frică unul de celălalt. Ai libertatea de a-ți expune părerea, iar partenerii mulțumiți sunt apreciați pentru o vreme, dar partenerul combativ este cel care face călătoria colorată. Dacă partenerul tău vrea ca tu să fii mulțumitoare și nu combativă, sunt șanse să fii cu un narcisist.

Faptul că aveți argumente sănătoase arată că sunteți oameni puternici, că vă iubiți unul pe celălalt și că puteți face față unor opinii puternice.

4. Prezența confortului.

Nu ne certăm sau ne certăm cu oricine. Ne certăm doar cu persoanele pe care le iubim, iar acest lucru arată că ne simțim bine în preajma și cu ele. Putem avea o diferență de opinie și totuși să fim împreună. Acest lucru este foarte reconfortant.

Putem fi ceea ce suntem, fără să ne lăudăm sau să „încercăm să fim o persoană de treabă”. Nu trebuie să inventezi lucruri sau să fii de acord doar pentru a mulțumi pe cineva. Aceste situații sunt cu adevărat inconfortabile. Știți că o ceartă pe care o aveți nu vă va distruge relația și asta este un confort.

5. Absența plictiselii.

Atunci când poți să te cerți și să oferi opinii și idei diferite, nu este deloc plictisitor. Nu trebuie să țipi încontinuu, ci să urci pe masă cu părerile tale și să joci pionul cu creierul tău. Aceste certuri nasc pasiune și, după o ceartă, dacă nu se decide cine câștigă, o poți duce în pat.

6. Prezența ideilor.

Întotdeauna puteți învăța unii de la alții. Argumentele nu sunt de fapt pentru a decide cine are dreptate și cine greșește, ci pentru a prezenta lucrurile pe care le știți și a analiza care este corect. În acest proces, diferența de cunoștințe oferă o oportunitate de a învăța unul de la celălalt.

Nu este uimitor faptul că poți învăța ceva nou în fiecare zi de la partenerul tău? Dacă partenerul dumneavoastră se ceartă cu dumneavoastră, aveți pe cineva care să vă învețe ceva în fiecare zi.

Ca orice altceva în viață, este vorba despre păstrarea echilibrului. Nu vreți niciodată să vă insultați sau să nu vă respectați partenerul. Puteți să vă expuneți părerea într-o manieră umilă. Atunci când ești într-o relație sănătoasă, poți împărtăși întotdeauna ceea ce crezi. Totul stă în modul în care prezinți orice discuție.