6 cauze ale durerii de gât de care s-ar putea să nu fiți conștient

Durerile de gât sunt atât de frecvente încât nu te oprești să te gândești la ceea ce le-ar putea provoca. Cu excepția cazului în care este o cauză evidentă, cum ar fi o leziune.

Cu toate acestea, cunoașterea cauzei este importantă, deoarece poate ajuta nu numai la vindecarea corectă, ci și la prevenirea recidivei acestei dureri care restricționează mobilitatea și perturbă viața.

Dintre multele, multele cauze ale durerii de gât, există câteva la care probabil nici măcar nu sunteți conștient. Acestea sunt de fapt principalii vinovați care vă determină să căutați brâul pentru gât mai des decât v-ați dori. Și cel mai rău dintre toate, aceste motive au rădăcini în viața voastră de zi cu zi.

Deși durerea de gât nu este o afecțiune foarte gravă, poate duce la complicații, pe care le puteți evita evitând aceste 6 obiceiuri (citit: cauze) ale durerii în această zonă!

Ore lungi petrecute la calculator

Simțiți rigiditate în gât după o zi de lucru de 9 ore în fața ecranului computerului? Postura este de vină aici. Deoarece trebuie să petreceți atât de multe ore așezat și privind un ecran, trebuie să vă asigurați că o faceți în postura corectă sau altfel s-ar putea să aveți mai mult decât doar dureri de gât. Mușchii gâtului se tensionează atunci când stați în acea poziție timp de ore în șir. Acum, nu puteți renunța la job pentru a remedia asta, dar există anumite lucruri pe care le puteți face, cum ar fi:

Mențineți postura corectă când stați și lucrați. Spatele ar trebui să fie drept și coturile să nu se sprijine pe birou. De asemenea, ridicați ecranul computerului în așa fel încât să nu trebuiască să vă aplecați pentru a-l privi.

Luați scurte pauze de 5 minute pentru a vă întinde mușchii și a-i împiedica să se tensioneze.

Utilizarea incorectă a dispozitivelor mobile

Dispozitivele mobile includ telefonul, laptopul și tableta, pe care le folosești practic tot timpul. Utilizarea prelungită și incorectă a acestor dispozitive te poate face să te plângi de probleme la nivelul gâtului, deoarece dimensiunea lor te obligă să-ți modifici postura în diferite moduri pentru a le vizualiza mai bine. Acest lucru determină încordarea mușchilor din gât și duce la durerea inevitabilă (1). Iată câteva lucruri pe care le poți face pentru a îmbunătăți situația:

Încearcă să limitezi utilizarea dispozitivelor mobile pe cât posibil. Sau asigură-te că nu îți modifici prea mult postura pentru a le utiliza. Exersează exerciții pentru gât pentru a întări mușchii de acolo și a reduce tensiunea.

Postura inadecvată în timpul somnului

Somnul ar trebui să ajute la repararea uzurii și a efortului la care este supus corpul tău în fiecare zi. Cu toate acestea, atunci când dormi într-o poziție greșită, contribui la uzură și nu la remedierea acesteia. Rezultatul? Dureri de gât și spate (2). Iată ce poți face pentru a le ameliora:

Atunci când dormi, asigură-te că gâtul tău este aliniat cu coloana vertebrală, indiferent de poziția în care te afli. Nu dormi pe perne foarte înalte, deoarece aceasta poate crește șansele de a avea dureri de gât.

Un rucsac sau o geantă grea

Atunci când pleci la serviciu, o geantă este necesară pentru a transporta toate proviziile tale zilnice necesare. Dar ai grijă la ceea ce pui în ea. Și, de asemenea, cum o cari! Carrying your backpack on one shoulder or lugging around a lot of weight in it can strain the muscles of your neck. Deci, ia în considerare aceste măsuri preventive:

Ușurează-ți geanta zilnică în măsura în care poți și nu o purta pe un singur umăr. De asemenea, asigură-te că greutatea totală a gentii nu depășește 10% din greutatea totală a corpului tău.

Fumatul

Țigările conțin substanțe toxice care pot afecta grav sănătatea musculară. Fumatul încetinește oxigenarea mușchilor și duce la creșterea durerii musculare și deshidratare. În timp, fumatul poate duce și la degenerarea discurilor din spatele tău (3). Iată ce poți face pentru a remedia aceasta:

Renunță la fumat sau parcurge perioade de detoxifiere pentru a elimina toxinele din organismul tău. Evită fumatul pasiv.

Metode incorecte de antrenament al musculaturii centrale

Uneori, atunci când încerci să fii în formă și puternic, ajungi să obții efectul opus. Să luăm ca exemplu exercițiile abdominale. Dacă le faci greșit, este foarte probabil să apară dureri de gât și spate. Adoptă aceste măsuri pentru a remedia durerile de gât cauzate de exerciții:

Concentrează-ți energia fizică asupra zonei abdominale și nu asupra gâtului. Când faci exerciții, îndreaptă privirea în sus. De asemenea, asigură-te că există spațiu suficient între piept și bărbie.

Deși poate părea surprinzător să citești acest lucru, cauzele de mai sus ale durerilor de gât sunt foarte reale și predominante. Cu toate acestea, atât timp cât iei măsurile preventive și corective pe care le-am enumerat aici, nu ai de ce să-ți faci griji!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *