5 sfaturi pentru a scăpa de gândurile negative

Dacă vrei să profiți la maximum de viața ta și să fii cea mai bună și mai fericită versiune a ta, trebuie să scapi de gândurile negative.

Energia curge acolo unde se îndreaptă atenția.

Gândurile negative nu au nicio putere asupra noastră, cu excepția cazului în care noi alegem altfel. Cu toate acestea, gândurile negative (toxice) nu ne definesc cine suntem. Nu au absolut nimic de-a face cu caracterul nostru și cu ceea ce suntem ca persoană.

Gândurile negative catalizează dramele și problemele fără precedent din viața ta, pentru că atunci când gândești negativ, acțiunile tale vor urma cumva, „energia curge acolo unde merge atenția”. Acordarea unei puteri prea mari gândurilor negative este menită să provoace daune.

Gândurile tale te pot transforma în cel mai mare dușman al tău. Din fericire, ni se acordă puterea de a alege un gând în detrimentul altuia și este adevărat că gândurile negative pot rămâne mult timp în preajma noastră, dar putem totuși să le reformulăm sau să le schimbăm adoptând câteva obiceiuri „sănătoase pentru minte”.

Iată 5 sfaturi care te ajută să scapi de gândurile negative

1. Supraveghează-ți gândurile

Când gândurile negative încep să vă întunece mintea, luați loc în spatele minții și observați gândul. La fel cum v-ați așeza pe un scaun pe balconul dvs. în luna iunie și ați privi norii cum afișează diferite forme.

Potrivit psihologilor și psihiatrilor, gândurile negative sunt rezultatul unor tipare de gândire iraționale. Ai nevoie de medicamente sau de o anumită terapie pentru asta, dar trebuie doar să stai și să observi cum se desfășoară aceste gânduri, când faci asta, nu le vei lăsa niciun loc.

2. Evitați să vă gândiți prea mult.

Gândindu-te la nesfârșit la o problemă, nu o vei rezolva. Dacă nu depuneți un efort, problemele vor rămâne, iar dacă vă gândiți prea mult la ele, veți intra în panică și veți pierde controlul asupra situației.

Cum să scăpați de acest lucru?

Ori de câte ori vă apar astfel de gânduri în minte, observați-le și notați-le pe o hârtie, adiacent scrieți soluția pentru ele, faceți acest lucru de fiecare dată când apar astfel de ruminații în minte și la sfârșitul săptămânii sau al lunii numărați iterațiile problemei și priviți soluția.

Acum întreabă-te dacă problema merită stresul tău?
Dacă răspundeți „nu”, citiți din nou primul punct.

3. Ștergeți problemele ipotetice

La începutul anilor 2000 aveam o glumă: „Am 99 de probleme, iar 95 dintre ele nici măcar nu există”. Asta îți fac gândirea excesivă și gândurile negative, îți faci griji pentru probleme care nici măcar nu există, îți imaginezi în creier situații ipotetice și începi să te stresezi.

De exemplu, dacă te gândești mereu „sunt urât”, ar trebui mai întâi să evaluezi dovezile și să cauți o soluție (dacă problema chiar există în primul rând).

Încă o dată veți observa și nota, creați două coloane (A) scrieți dovezi care susțin că sunteți urât, de exemplu: Nimeni nu vă abordează, nimeni nu vrea să fie prieten cu dumneavoastră etc. în coloana (B) scrieți dovezi contrare problemei, de exemplu: complimente din partea prietenilor și a familiei, etc.

Așadar, după completarea graficului, poți spune cu încredere că ești urât? Poate că nu ai abordat niciodată pe cineva sau nu i-ai permis să o facă. Dacă te închizi într-o cameră, evident că vei fi singur. Și dacă ești brunetă, grasă sau prea slabă, asta nu te face urâtă. Ești frumoasă așa cum ești.

4. Atenție pentru a evita gândurile negative.

Atenția este definită ca fiind starea de conștientizare sau de conștientizare a ceva.

Conștiința poate fi cel mai mare dușman al gândurilor negative. Conștientizarea nu este ceva asociat cu guru ai meditației, ci este ceva obișnuit și ar trebui să fie obișnuit. Trebuie să fim mai atenți în viața de zi cu zi, nu doar pentru a evita gândurile negative, ci și pentru a fi optimiști, calmi și concentrați.

Cum să practicăm mindfulness? O tehnică simplă sugerată de Christopher Bergland, triplu campion al triatlonului Triple Ironman și om de știință – „Oprește-te, respiră adânc și gândește-te la ceea ce gândești”.

Pentru persoanele care caută o practică adecvată, există tehnici structurate de meditație mindfulness, cum ar fi reducerea stresului bazată pe mindfulness (MSBR).

Scopul este de a vă observa gândurile înainte de a le transforma în acțiuni sau cuvinte.

5. Nu reacționați rapid, aveți răbdare.

Gândurile ca fiind temporare, iar gândurile negative nu fac excepție. Mai mult, ele sunt neputincioase, cu excepția cazului în care doriți să le oferiți puterea de a vă face rău.

Nu lăsați gândurile să vă acapareze, indiferent cât de negativ este gândul, înțelegeți că este temporar și neputincios fără acțiunea dumneavoastră.

Amintiți-vă că acestea sunt gânduri negative și că nu le veți da putere. Un alt mod de a realiza puterea creierului tău este de a-ți exercita puterea de a alege un gând în detrimentul altuia.

Ocupă-te cu ceva de lucru, ocupă-te și privește cum dispar gândurile negative neputincioase. Puteți oricând să vă distrageți atenția de la gândurile toxice.

Nu uitați că gândurile negative sunt neputincioase și nu vă definesc cine sunteți.