5 motive pentru care îți este dor de fosta iubire

Să te îndepărtezi de o relație pe care ai crezut că va fi semnificativă este întotdeauna dificil. Chiar și după ce ai trecut prin toate etapele durerii, încă mai există dorul. Dar de ce este greu să renunți? De ce ți-e dor de fostul tău iubit chiar și după ani de despărțire? Iată care sunt motivele pentru care.

Nu sunteți singur dacă încă vă este dor de fostul soț după un an. Știu că s-ar putea să te judeci pentru că o faci, dar NU o face.

Presiunea socială ne face să credem că nu este în regulă să plângem. Se așteaptă de la noi să trecem peste durere și să mergem mai departe. Iar dacă nu reușim, ne face să ne simțim prost cu noi înșine. Iar faptul că ne simțim prost cu noi înșine nu va face decât să împiedice progresul înainte.

Înțelegerea motivului pentru care încă îți este dor de fostul tău soț după un an te va ajuta să înțelegi și, sperăm, să te ierți, astfel încât să poți merge mai departe și să găsești dragostea vieții tale.

De ce ți-e dor de fostul tău prieten?

1. Aveți regrete.

Am un client care este plin de regrete. Cu ani în urmă, și-a înșelat iubitul și, în cele din urmă, l-a părăsit pentru un alt bărbat. La momentul respectiv, i s-a părut că este ceea ce trebuia făcut, dar acum este plină de regrete.

Clienta mea nu a ajuns în punctul în care a fost infidelă în gol. Iubitul ei nu-i făcuse promisiuni, își făcuse planuri de viitor care nu o includeau și nu a făcut din ea o prioritate atunci când a avut nevoie de el. Din această cauză, ea a fost împinsă în brațele unui alt bărbat. Și a plecat.

Ceea ce o deranjează cel mai mult este faptul că a fost infidelă. În retrospectivă, i se pare incredibil de egoistă. Simte că, dacă ar fi vorbit cu el despre ceea ce simțea, în loc să caute în afara relației, ar fi putut reuși.

Și, dacă ar fi reușit, ar fi trăit fericiți până la adânci bătrâneți. Ceea ce vreau să vă spun este că regretele nu vă vor duce nicăieri. Clienta mea crede că, dacă ar fi vorbit cu el în loc să se prostească, atunci ar fi trăit fericiți până la adânci bătrâneți. Dar, ea nu știe asta.

În relația ei începuseră deja să se vadă fisuri – el făcea alegeri fără ea și nu făcea din ea o prioritate. Cine poate spune că aceste comportamente nu ar fi continuat. Sau că, dacă ar fi rezolvat lucrurile, un loc de muncă în cealaltă parte a țării sau moartea unui părinte sau a unei alte persoane ar fi putut arunca o cheie în acea relație.

Regretul a ceea ce „ar fi putut fi” este o pierdere de timp, deoarece regreți ceva ce s-ar putea să nu se fi întâmplat.

Dacă după un an încă îți lipsește fostul iubit, să știi că s-ar putea să fie din cauza regretelor, a faptului că te agăți de ceva ce ar fi putut fi, de ceva care, de fapt, este doar ceva ce ai inventat în mintea ta.

2. Vă mințiți singură.

Cred că clienta mea care regretă că a renunțat la fostul ei iubit și-a reinventat relația în mintea ei. Îmi vorbește despre cât de minunat era el, despre cum știa că va face lucruri mari, că îl iubea nebunește și că erau suflete pereche. Drept urmare, încă îi este dor de el.

Realitatea este, însă, că ei aveau planuri să se mute la New York după facultate, dar în schimb, fără să-i spună, el a aplicat la școli din San Francisco. Tatăl lui a murit și, fără să vorbească cu ea, a făcut aranjamente pentru a locui cu mama lui. Ea se simțea lăsată în urmă și își punea întrebări în legătură cu această relație, iar el a făcut-o să se simtă uitată și neiubită.

Fiți sinceri cu voi înșivă. Este fostul de care îți lipsește cu adevărat fostul care a fost? Dacă îți lipsesc vacanțele împreună, cadourile pe care ți le-a făcut și acel concert amuzant la care ați mers, poate că îți lipsesc acele lucruri în loc de persoana respectivă?

Am o clientă care se simțea foarte tristă pentru că a mers la un concert la care soțul ei cumpărase bilete înainte de a muri subit. Mi-a spus cât de tristă a fost că nu au fost împreună la concert, dar apoi și-a dat seama că, dacă ar fi fost, el s-ar fi îmbătat și ar fi fost neglijent, iar ea ar fi trebuit să îl ducă acasă. Nu i-a mai fost atât de dor de el după aceea.

Așa că fă un bilanț – îți lipsește persoana care a fost fostul tău sau experiențele pe care le-ați avut împreună? Observarea diferenței v-ar putea ajuta să mergeți mai departe.

3. Nu ați găsit pe altcineva.

Principala modalitate de a uita pe cineva este să găsești pe altcineva. Desigur, ni se spune că ar trebui să ne „găsim pe noi înșine” înainte de a merge mai departe, un obiectiv admirabil, dar, cred eu, nu neapărat cea mai bună mișcare pentru a te ajuta să mergi mai departe.

Știu că, atunci când m-am despărțit (din nou) de un bărbat căsătorit cu care mă vedeam de doi ani, singurul motiv pentru care am reușit în cele din urmă să o fac să dureze a fost că a apărut altcineva în viața mea. Acea persoană a reușit să mă distragă de la gândurile legate de fostul meu iubit, să mă țină ocupată și să mă facă să mă simt iubită.

Ai cunoscut pe altcineva? Te-ai oferit măcar să te întâlnești cu cineva? Sau îți petreci nopțile și weekend-urile plângându-ți fostul și regretând ceea ce ar fi putut fi? Dacă încă faci acest lucru, este logic că încă îți este dor de fostul tău iubit după un an.

4. Sunteți nefericit într-o relație.

Clienta mea, care a regretat că a renunțat la fostul ei iubit, a găsit vreodată pe altcineva. L-a întâlnit în timpul pandemiei și acum locuiesc împreună, vorbind despre căsătorie și copii. Dar viața lor împreună este dificilă și ea îmi vorbește adesea despre despărțirea de el.

Am observat în ultimele luni, pe măsură ce relația lor a devenit mai dificilă, că îi este dor de fostul ei soț mai mult decât de obicei. Ea compară relația lor cu cea în care se află în prezent și asta o face să pună totul la îndoială.

Ceea ce i-am sugerat este că motivul pentru care îi este brusc dor de fostul ei iubit este că este nefericită cu prietenul ei, că idealizarea unei persoane de care a plecat acum câțiva ani o ajută de fapt să justifice de ce este nefericită – că dacă ar fi ales altfel ar fi fost fericită.

Deci, ai găsit pe cineva, dar relația ta se zbate? O relație nefericită ne poate readuce în trecut și nu este de mirare că încă îți este dor de fostul iubit după un an.

5. Nu ești fericit în viața ta.

Am o altă clientă care a descoperit că încă îi este dor de fostul ei soț după un an și asta o scoate din minți. Ea s-a expus, a întâlnit niște băieți grozavi, și-a construit o viață în alt oraș – de ce nu a mers mai departe?

Clienta mea s-a întâlnit cu tipul ei din facultate. Erau cuplul de aur – toată lumea voia să fie ca ei. Ea era populară și sociabilă. Excela la locul de muncă și domina sportul. El era la fel. Viața era minunată.

Acum, ea avea o slujbă grozavă, un apartament grozav și un iubit, dar viața ei este diferită. Nu mai are genul de prieteni pe care îi avea în facultate. Nu mai are parte de adulația pe care o primea atunci când echipa ei de lacrosse câștiga un meci. Viața de lux pe care a trăit-o în facultate a dispărut – și îi lipsește. Iar fostul ei soț făcea parte din acea viață care îi lipsea!

Unde te afli în viața ta? Ești fericit în afara oricărei relații? Aveți o viață socială care vă face plăcere? Îți place apartamentul și slujba ta și îți trăiești potențialul? Dacă lipsește vreun lucru sau dacă ești nemulțumită în altă parte, acesta ar putea fi motivul pentru care încă îți este dor de fostul tău iubit după un an.

V-aș încuraja să vă uitați bine la viața voastră și să vedeți ce puteți face pentru a o îmbunătăți. Dacă o faci, s-ar putea să constați că poți merge mai departe și să nu-ți mai fie dor de fostul tău soț.

Să îți fie dor de fostul după un an nu este ceva neobișnuit, dar te-aș încuraja să te gândești că nu neapărat de fostul tău îți este dor, ci de altceva! Aveți regrete pentru ceva ce credeți că ar fi putut fi – dar ceva ce s-ar putea să nu fi fost niciodată.
Tânjești după persoana pe care credeai că ai fi putut fi. Nu ești fericit în viața ta și în relațiile tale.

De ce ți-e dor de fostul tău prieten? Vă încurajez să faceți un bilanț a ceea ce vă lipsește cu adevărat la fostul dumneavoastră. Este adevărat că vă este dor de fostul sau sunteți nemulțumit de viața pe care o aveți acum? Făcând un bilanț s-ar putea să te ajute să renunți la fostul tău și să mergi mai departe pentru a găsi dragostea pe care ți-o dorești!