5 moduri în care poți practica compasiunea de sine și poți fi bun cu tine însuți

 

Ați întâlnit vreodată termenul de auto-compasiune și modul în care practicarea acestuia este crucială pentru a avea o viață fericită și pozitivă?

Cu ceva timp în urmă, am dat peste o postare minunată a colegei mele Nicole Perry pe Instagram. Ea a împărtășit un mesaj puternic despre compasiunea de sine – un instrument emoțional pe care m-am trezit recomandându-l din ce în ce mai mult în ultima vreme.

Între presiunile societății și supraîncărcarea digitală, avem nevoie de un memento constant că suntem doar oameni – cu puncte forte și puncte slabe, cu succese și eșecuri. Și suntem în continuă creștere și evoluție.

Dr. Kristin Neff, specialist în auto-compasiune, are o listă cu mai multe lucruri pe care le puteți face pentru a practica această abilitate mai mult în fiecare zi.

Iată 5 tehnici – adaptate din munca Dr. Neff – pentru a încuraja compasiunea de sine:

1. Practicați recunoștința.

Uneori, putem uita să fim recunoscători pentru lucrurile mici pe care le experimentăm în fiecare zi. Copleșiți de stresul zilnic, de muncă, de responsabilități și de viața de acasă, uităm să practicăm recunoștința față de noi înșine – sau față de cei dragi, pentru că avem grijă de noi și ne facem griji pentru noi sau pentru corpul nostru, care este un refugiu al iubirii și sănătății.

Am citit odată o listă uimitoare care ne amintea să privim acele sarcini zilnice mici și enervante, cum ar fi spălarea hainelor sau a vaselor, ca oportunități de a ne reaminti toate binecuvântările mici pe care le avem. Când acordăm atenție lucrurilor mici, putem vedea restul lumii cu ochi mai buni.

2. Fii bun cu tine însuți.

Când un prieten ne cere sfatul, încercăm să fim sinceri și amabili. Cei mai mulți dintre noi se străduiesc să găsească cuvintele potrivite pentru a face acest lucru. Facem același lucru cu noi înșine?

Suntem amabili cu modul în care vorbim cu noi înșine? Ce ne spunem când ne privim reflexia în oglindă? Este hrană pentru gândire.

3. Iartă-te.

Acest punct este similar cu ceea ce am spus în ultimul paragraf: Când cineva face o greșeală care ne afectează, care este primul lucru pe care îl spunem? „Nu-ți face griji” sau „Nu e mare lucru”. Arătăm aceeași bunătate față de noi înșine? Uneori, ne luptăm să acceptăm că suntem doar oameni și că putem face greșeli. Să ne iertăm și să învățăm din greșelile noastre.

4. Permiteți-vă să vă „dezvățați”.

Ați observat un model în această postare pe blog? Dacă suntem capabili să fim buni cu noi înșine și să iertăm, putem deschide un spațiu pentru a ne dezvăța. Dezvățați acele mesaje amestecate pe care societatea ni le-a trimis în cale, care ne-au făcut să credem că productivitatea noastră este o măsură a valorii noastre.

Dezvățați acele credințe interioare că nu suntem suficienți. Pentru că suntem – și suntem demni de iubire, apartenență și conexiune.

5. Acordă-ți o pauză.

Uneori, tot ce avem nevoie este o pauză și permisiunea de a spune „Fac destul”, „Sunt suficient” sau „Este suficient”. Avem nevoie de spațiu pentru a aprecia tot ceea ce am realizat.

Dacă ați ajuns la acest punct în postare, acordați-vă o „pauză”. Nu-ți abandona credințele, autenticitatea sau pe tine însuți. În schimb, ia o pauză. Ia-ți 5 minute pentru a medita, a respira, a asculta melodia preferată sau pur și simplu a te deconecta. Doar cinci minute.

Cum practici zilnic compasiunea de sine?

A fi bun cu tine însuți și a practica compasiunea de sine este imperativ în construirea unei vieți pozitive. Da, lucrurile vor fi dificile din când în când, dar nu lăsa asta să te împiedice să te tratezi cu pozitivitate și dragoste. Când o persoană se iubește suficient de mult pe sine, devine cea mai bună versiune a sa.