5 lucruri care te împiedică să-ți atingi visele

Simți că ești blocat într-o rutină și, indiferent cât de mult încerci, pur și simplu nu poți ieși din ea? Realizarea viselor și atingerea obiectivelor tale se poate simți intimidant atunci când există lucruri care te trag înapoi, sau mai degrabă, obstacole. Citiți mai departe pentru a afla mai multe despre lucrurile care vă împiedică să vă atingeți obiectivele.

ASPECTE-CHEIE

  • Cinci obstacole principale împiedică oamenii să-și atingă visele de carieră.
  • Teama de eșec este în fruntea listei.
  • Există strategii viabile pentru depășirea principalelor obstacole în carieră.

„Vreau să ajut oamenii” este un răspuns standard atunci când cineva este întrebat de ce și-a ales profesia actuală. Dar undeva între dorință și rezultat este o mare prăpastie de nimic. Oamenii investesc timp pentru a-și atinge obiectivele, dar nu văd rezultate. Timpul nu este egal cu productivitatea.

Există cinci obstacole principale care împiedică majoritatea oamenilor să-și atingă obiectivele. Vestea bună este că toate sunt surmontabile.

Călătoria spre urmărirea viselor de carieră poate fi antrenantă, plină de pasiune și scop. Cu toate acestea, forța de muncă este presărată cu indivizi care renunță la aspirațiile lor, umplându-se cu descurajare și îndoială de sine.

Există motive comune pentru care oamenii își abandonează obiectivele de carieră. Dar orice speranță nu este pierdută. Există strategii acționabile pentru a ajuta la reaprinderea entuziasmului și pentru a lua volanul succesului în carieră.

5 lucruri care te împiedică să-ți atingi visele și obiectivele

1. Teama de eșec

Teama de eșec este puternică și poate paraliza chiar și cei mai ambițioși indivizi. Există un nivel palpabil de incertitudine care însoțește rătăcirea în afara zonei tale de confort. Posibilitatea de a nu vă atinge obiectivul declarat poate fi copleșitoare.

În loc să experimenteze pierderi și potențială jenă, mulți nici măcar nu ies din blocurile de pornire. Teama de eșec îi face să nu se lanseze niciodată.

Ce puteți face:

Amintiți-vă că eșecul este data. Puteți învăța ceva din experiență. Intreaba-te care este cel mai rau lucru care s-ar putea intampla. În realitate, adesea nu este atât de rău, iar perspectiva este totul aici.

Căutați sprijin din partea mentorilor și a rețelei dvs. pentru a atenua frica și pentru a stabili așteptări realiste. Cei cu realizări înalte se tem să nu încerce mai mult decât se tem că nu vor eșua.

2. Presiunea și așteptările externe

Ca și cum îndoielile de sine nu sunt suficient de limitate, presiunea externă din partea familiei, a societății, a rețelelor sociale și a altora poate dezintegra încrederea unei persoane și visele de carieră. Defilarea constantă și auzirea a ceea ce au realizat alții poate fi copleșitoare și epuizantă.

Ce puteți face:

Acei oameni din afară nu-ți trăiesc viața. După cum se spune, „Dacă nu plătesc chirie, nu-i lăsa să-ți ia proprietăți imobiliare în cap”. Calea fiecărei persoane spre succes este unică, așa cum ar trebui să fie, și definită de aspirații și valori personale.

Ar trebui să se bazeze pe modul în care te vezi, nu pe modul în care te văd ceilalți. Stabileste limite, inconjoara-te de oameni care iti vor sustine visele si iti vor deschide usi despre care nu stiai ca exista.

3. Nerăbdarea și satisfacția instantanee

Mesajele text, notificările și livrarea peste noapte a comenzilor online au creat o realitate în care urmărirea viselor de carieră pe termen lung este nealiniată cu așteptarea satisfacției imediate.

Succesul vine înaintea muncii numai în dicționar. Așteptarea unor victorii rapide te pregătește pentru dezamăgire. Premiile Nobel și medaliile olimpice au fost toate câștigate după decenii de muncă grea, eșecuri și aproape ratări.

Ce puteți face:

Uneori, obiectivele par atât de mari și atât de copleșitoare încât nu știm de unde să începem, așa că nu începem deloc.

Împărțirea obiectivelor mai mari în repere mici, sărbătorirea progresului și a victoriilor mici și căutarea îndrumării mentorilor care au depășit provocări similare pot ajuta la menținerea concentrării și motivației.

4. Îndoiala de sine și credințele limitative

Îndoiala de sine, incapacitatea de a crede în capacitățile noastre, poate fi o barieră semnificativă în urmărirea și obținerea viselor de carieră. Sindromul impostorului (aflați cum să depășiți acest lucru) și credințele limitative pot submina încrederea în sine și autoeficacitatea și pot inhiba progresul.

Ce puteți face:

Este timpul să scoți la iveală barierele invizibile pe care ți le-ai stabilit și să câștigi o perspectivă exterioară. Provocați credințele auto-limitative, reformulați gândurile negative și practicați compasiunea de sine. Căutați îndrumare de la un mentor care vă poate oferi o perspectivă valoroasă și sprijin.

5. Lipsa resurselor și a oportunităților

Uneori avem nevoie de mai multe cunoștințe și, mai important, de acces la aceste informații. Accesul limitat la resurse, mentorat sau oportunități poate reprezenta o provocare semnificativă și poate deraia urmărirea visului tău de carieră. Este dificil să treci prin uși despre care nici măcar nu știi că există.

Ce puteți face:

Nu știi ce nu știi. Este esențial să căutați proactiv resurse, prin crearea de rețele (aflați nouă modalități ușoare de a începe o conversație cu un străin), conferințe, seminarii web, grupuri online și programe educaționale.

Angajarea în învățarea continuă pe tot parcursul vieții, diversificarea rețelei profesionale și căutarea activă a sarcinilor de întindere vă pot ajuta să depășiți astfel de obstacole și să deschideți ușile către noi posibilități.

Abandonarea obiectivelor de carieră este o alegere care apare adesea din cauza fricii, a presiunilor externe, a nerăbdării, a îndoielii de sine și a lipsei de resurse. Puteți descoperi soluții împuternicitoare pentru a depăși aceste provocări prin creșterea gradului de conștientizare și recunoașterea și abordarea acestor motive fundamentale.

Vă puteți găsi motivația pierdută și puteți reaprinde urmărirea aspirațiilor dvs. de carieră. Nu se va întâmpla peste noapte. Calea spre succes este rareori liniară sau precisă, dar cu determinare, încredere în sine și mentori de susținere, puteți depăși obstacolele deschise și ascunse cu care vă confruntați.