5 lucruri care te împiedică să-ți atingi visele

Simțiți că sunteți blocat într-o rutină și, oricât de mult ați încerca, nu reușiți să ieșiți din ea? Realizarea viselor și atingerea obiectivelor tale poate părea intimidantă atunci când există lucruri care te rețin, mai degrabă obstacole. Citește mai departe pentru a afla mai multe despre lucrurile care te împiedică să îți atingi obiectivele.

PUNCTE CHEIE

  • Cinci obstacole principale îi împiedică pe oameni să își atingă visele profesionale.
  • Frica de eșec este un punct important pe listă.
  • Există strategii viabile pentru depășirea principalelor obstacole în carieră.

„Vreau să ajut oamenii” este un răspuns standard atunci când cineva este întrebat de ce și-a ales profesia actuală. Dar undeva între dorință și rezultat se află un gol imens de neant. Oamenii își dedică timpul pentru a-și atinge obiectivele, dar nu văd rezultate. Timpul nu este egal cu productivitatea.

Există cinci obstacole principale care îi împiedică pe cei mai mulți oameni să își atingă obiectivele. Vestea bună este că toate acestea pot fi depășite.

Călătoria spre urmărirea viselor profesionale poate fi antrenantă, plină de pasiune și de scop. Cu toate acestea, forța de muncă este presărată cu indivizi care renunță la aspirațiile lor, umplându-se de descurajare și îndoială de sine.

Există motive comune pentru care oamenii își abandonează obiectivele profesionale. Dar nu toate speranțele sunt pierdute. Există strategii acționabile pentru a ajuta la reaprinderea entuziasmului și la preluarea roții succesului în carieră .

5 lucruri care te împiedică să-ți atingi visele și obiectivele

1. Teama de eșec

Teama de eșec este puternică și poate paraliza chiar și cele mai ambițioase persoane. Există un nivel palpabil de incertitudine care însoțește rătăcirea în afara zonei de confort. Posibilitatea de a nu-ți atinge obiectivul declarat poate fi copleșitoare.

Decât să se confrunte cu pierderi și cu o potențială jenă, mulți nici măcar nu pleacă de la start. Teama de eșec îi face să nu se lanseze niciodată.

Ce puteți face:

Nu uitați că eșecul reprezintă date. Puteți învăța ceva din această experiență. Întrebați-vă care este cel mai rău lucru care s-ar putea întâmpla. În realitate, de multe ori nu este atât de rău, iar perspectiva este totul aici.

Căutați sprijin din partea mentorilor și a rețelei dumneavoastră pentru a atenua teama și a stabili așteptări realiste. Cei cu performanțe înalte se tem mai mult de faptul că nu încearcă decât de eșec.

2. Presiuni și așteptări externe

Ca și cum îndoielile de sine nu ar fi suficient de limitative, presiunea externă din partea familiei, a societății, a social media și a altora poate dezintegra încrederea și visele de carieră ale unei persoane. Defilarea constantă și auzirea constantă a ceea ce au realizat alții poate fi copleșitoare și epuizantă.

Ce puteți face:

Acei oameni din afară nu trăiesc viața ta. După cum spune proverbul: „Dacă nu plătesc chirie, nu-i lăsa să ocupe un loc în capul tău” . Calea fiecărei persoane către succes este unică, așa cum ar trebui să fie, și este definită de aspirațiile și valorile personale.

Ar trebui să se bazeze pe modul în care vă vedeți pe voi înșivă, nu pe modul în care vă văd alții. Stabiliți limite, înconjurați-vă de oameni care vă vor sprijini visele și deschideți uși despre care nu știați că există.

3. Nerăbdarea și satisfacția instantanee

Mesajele, notificările și livrarea peste noapte a comenzilor online au creat o realitate în care urmărirea viselor profesionale pe termen lung nu se potrivește cu așteptările de satisfacție imediată.

Succesul vine înaintea muncii doar în dicționar. Așteptarea unor victorii rapide vă pregătește pentru dezamăgire. Premiile Nobel și medaliile olimpice au fost toate câștigate după zeci de ani de muncă grea, eșecuri și ratări la limită.

Ce puteți face:

Uneori, obiectivele par atât de mari și atât de copleșitoare încât nu știm de unde să începem, așa că nu începem deloc.

Împărțirea obiectivelor mari în etape de dimensiuni mici, sărbătorirea progreselor și a micilor victorii și căutarea de îndrumare din partea mentorilor care au depășit provocări similare pot ajuta la menținerea concentrării și a motivației.

4. Îndoiala de sine și convingerile limitative

Îndoiala de sine, incapacitatea de a crede în capacitățile noastre, poate fi o barieră semnificativă în calea urmăririi și realizării viselor profesionale. Sindromul impostorului și convingerile limitative pot submina încrederea în sine și autoeficacitatea și inhiba progresul.

Ce puteți face:

Este timpul să vă scoateți din barierele invizibile pe care vi le-ați stabilit și să obțineți o perspectivă externă. Provocă convingerile autolimitante, reformulează gândurile negative și practică autocompătimirea. Căutați îndrumare de la un mentor care vă poate oferi o perspectivă și un sprijin valoros.

5. Lipsa resurselor și a oportunităților

Uneori avem nevoie de mai multe cunoștințe și, mai important, de acces la aceste informații. Accesul limitat la resurse, mentorat sau oportunități poate reprezenta o provocare semnificativă și poate deraia urmărirea visului tău profesional. Este dificil să treci prin uși despre care nici măcar nu știi că există.

Ce puteți face:

Nu știi ceea ce nu știi. Este esențial să căutați resurse în mod proactiv, prin intermediul rețelelor, al conferințelor, al seminariilor web, al grupurilor online și al programelor educaționale.

Angajarea într-o continuă învățare pe tot parcursul vieții, diversificarea rețelei profesionale și căutarea activă a unor misiuni mai ample vă pot ajuta să depășiți astfel de obstacole și să deschideți ușile către noi posibilități.

Abandonarea obiectivelor profesionale este o alegere care apare adesea din cauza fricii, a presiunilor externe, a nerăbdării, a îndoielii de sine și a lipsei de resurse. Puteți descoperi soluții care vă dau putere pentru a depăși aceste provocări prin conștientizarea, recunoașterea și abordarea acestor motive de bază.

Vă puteți regăsi motivația pierdută și vă puteți relansa în urmărirea aspirațiilor profesionale. Nu se va întâmpla peste noapte. Calea spre succes este rareori liniară sau precisă, dar cu determinare, încredere în sine și mentori care să vă susțină, puteți depăși obstacolele evidente și ascunse cu care vă confruntați.