5 factori cruciali pentru a trăi o viață fericită, potrivit lui Carl Jung

 

Un psiholog celebru ale cărui lucrări sunt subiectul multor dezbateri în întreaga lume, scrierile lui Carl Jung nu și-au pierdut valoarea de-a lungul timpului.

Trăim într-o societate foarte rapidă, în care suntem forțați să concurăm aproape constant cu toți cei din jurul nostru. Este greu să fii cu adevărat fericit când trebuie să alergi cursa de șobolani în fiecare zi, dar asta nu i-a împiedicat pe oameni să o caute în fiecare zi.

Psihologii au încercat și ei să descopere secretul fericirii și a fost multă muncă care ne spune că trebuie să privim în interiorul nostru pentru a-l găsi. Carl Jung a fost primul exponent al acestei teorii.

 

Potrivit acestuia, există cinci lucruri pe care trebuie să le facem pentru a fi mai fericiți.

1) Acordați atenție propriei bunăstări

Nu sunt ceea ce mi s-a întâmplat, sunt ceea ce aleg să devin.” – Carl Jung

Știm cu toții că trebuie să avem grijă de corpul nostru prin exerciții fizice regulate, menținând o dietă bine echilibrată, asigurându-ne că ne odihnim și având grijă de bunăstarea noastră mentală pentru a fi cu adevărat fericiți în această viață.

Nu numai că exercițiile fizice ne asigură că ne construim rezistența și ardem excesul de grăsime care poate provoca o mulțime de boli, ci ne face literalmente mai fericiți.

Acest lucru se datorează faptului că exercițiile fizice stimulează creierul, determinându-l să elibereze mai multe endorfine în organism. Endorfinele sunt, de asemenea, numite „hormoni ai fericirii” și te pot face fericit în același mod în care mănâncă ciocolata preferată.

Consumul unei cantități mari de ciocolată va avea efecte adverse asupra sănătății dumneavoastră. Mai degrabă, asigurați-vă că faceți o formă de exercițiu timp de cel puțin o jumătate de oră în fiecare zi. Te vei simți mult mai bine pentru asta.

2) Consolidează-ți relațiile cu ceilalți

„Pentru ca două personalități să se întâlnească este ca și cum ai amesteca două substanțe chimice: dacă există vreo combinație, ambele sunt transformate.” – Carl Jung

Ființele umane sunt animale sociale și astfel toți avem nevoie de dragoste și afecțiune. Pentru aceștia, ne uităm la toți oamenii din jurul nostru.

Toți au puterea de a ne oferi ceea ce avem nevoie. Dar atunci, nimeni nu poate iubi toți oamenii din jurul lor în orice moment și vor exista conflicte din când în când.

Dar adevărul este că o persoană căreia i s-a dat multă afecțiune și care își prioritizează relațiile va fi, fără îndoială, mai fericită decât o persoană care nu o face. Nu numai că petrecerea timpului cu alții ne face fericiți, dar a face lucruri pentru alții din dragoste poate servi și acestui scop.

Când nu ne punem pe primul loc și îi prioritizăm pe ceilalți, putem obține mult mai multă satisfacție, ceea ce va duce invariabil la fericirea pe care o căutăm cu toții.

3) Concentrează-te pe toate lucrurile frumoase din această lume

Viziunile tale vor deveni clare numai atunci când vei putea privi în inima ta. Cine privește afară, visează; Cine privește înăuntru, se trezește.” – Carl Jung

Chiar zilele trecute, am pus niște lapte să fiarbă și mi-am văzut de treabă. Am uitat totul și până când mi-a trecut prin minte că trebuie să-l verific, ar fi dat deja în clocot dacă prietenul meu nu l-ar fi observat și l-ar fi oprit înainte de a putea face daune.

Cu toții ducem vieți foarte agitate și adesea uităm că suntem pur și simplu oameni și că trebuie să luăm o pauză din când în când.

Pentru ca viața să fie mai bună, trebuie să ne oprim, să respirăm adânc și să apreciem tot ce avem. Luați un prânz de picnic, dormiți la umbra unui copac, căutați flori frumoase, ajutați un străin, petreceți timp cu prietenii și fiți recunoscători pentru toate lucrurile frumoase pe care ni le-a oferit această lume.

Din moment ce ne grăbim mereu să fim undeva, abia dacă ne rezervăm timp pentru aceste lucruri. Există întotdeauna din ce în ce mai multă muncă de făcut cât mai curând posibil.

Deci, ia-ți un moment pentru a te simți mulțumit și acest lucru te poate face mai fericit și mai puțin stresat.

4) Distrează-te muncind și trăind

„În măsura în care putem discerne, singurul scop al existenței umane este de a aprinde o lumină de sens în întunericul simplei ființe.” – Carl Jung

Nu toți simțim la fel despre munca pe care o facem. Există o prăpastie adâncă între cei care trăiesc doar pentru a munci și cei care muncesc pentru a putea lucra.

Când oamenilor le place să-și facă treaba, devin mult mai fericiți. Acest lucru se întâmplă pentru că nu simt că viața lor în afara muncii și viața lor profesională trebuie să fie ținută separat.

Ei simt că sunt necesari pentru ca munca să fie completă și simt că fac ceva cu rezultate pozitive, astfel încât să se simtă mai fericiți.

Destul de puțini lucrează doar pentru că trebuie, dar cei care se interesează sunt mai mulțumiți și tind să câștige mai multe venituri.

5) Ai credință într-o anumită credință

„Descopăr că toate gândurile mele se învârt în jurul lui Dumnezeu ca planetele din jurul soarelui și sunt atrase irezistibil de El. Aș simți că ar fi cel mai grosolan păcat dacă m-aș opune oricărei rezistențe la această forță.”

Nu trebuie neapărat să faci parte dintr-o religie formală, dar Jung crede că credința într-un concept care este mai mare decât noi toți ne poate face mai fericiți.

Știind că moartea nu este sfârșitul tuturor lucrurilor ne poate da speranță și ne poate ajuta în situații dificile.

Când îți este greu să găsești fericirea, concentrează-te pe o anumită parte a vieții tale pe care o poți lucra și pe care o poți îmbunătăți.

Există momente în care acest mic efort pe care îl faci pentru a te dezvolta sau pentru a ieși dintr-un punct dificil te poate satisface și te poate face suficient de fericit pentru a găsi energia de a merge mai departe și de a ieși din rutina în care te-ai găsit blocat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *