5 etape ale unei căsnicii pe moarte: Este ireparabilă?

Uneori, simplul fapt de a fi căsătorit nu garantează fericirea. Iar dacă legătura maritală se ofilește, s-ar putea să nu mai existe prea multe speranțe. Iată 5 etape ale unei căsnicii pe moarte și dacă poate fi sau nu reînviată.

Există un moment în viața fiecărui cuplu în care legătura lor, cândva vibrantă, se estompează în obscuritate. Este un fapt simplu că nu toate căsniciile vor rezista. Călătoria de la „da” la „ce s-a întâmplat” este plină de adevăruri greu de înghițit și de o mulțime de emoții.

Înțelegerea acestor etape ale unei căsnicii muribunde vă va permite să recunoașteți din timp semnele revelatoare, astfel încât să puteți rezolva problemele atunci când este cel mai ușor (și posibil), lăsând spațiu pentru a salva tot ceea ce ați construit împreună.

Acum, dacă te gândești: „Căsnicia mea este în regulă, nu am nevoie de ajutor„, atunci folosește acest lucru ca pe o oportunitate de a învăța mai multe despre cum funcționează relațiile. Să refuzi cunoștințele nu se simte niciodată bine când acestea se întorc ani mai târziu și te întreabă de ce nu ai ascultat…

Așadar, haideți să analizăm de ce nu funcționează căsnicia voastră.

Etapele unei căsnicii pe moarte – Iată de ce nu funcționează căsnicia ta

1. Comunicarea dintre voi doi începe să se întrerupă:

În stadiul inițial, cuplurile pot avea o întrerupere a comunicării. Aceștia pot întâmpina dificultăți în a-și exprima în mod deschis gândurile și sentimentele sau se pot simți neînțeleși de partenerul lor.

Comunicarea deficitară este unul dintre semnele unei căsnicii muribunde. Aceasta poate duce la neînțelegeri, frustrare și un sentiment de distanță emoțională.

Soluție: Căutați ajutor profesional pentru a gestiona conflictele în mod constructiv. Consilierea maritală poate dota cuplurile cu instrumente pentru a comunica eficient, a gestiona conflictele și a lucra la rezoluții care să fie în beneficiul ambelor părți.

2. Există resentimente tot mai mari între voi doi

În cazul în care problemele de comunicare persistă, este posibil să apară sentimente de resentimente. Conflictele nerezolvate și nevoile nesatisfăcute pot contribui la un sentiment tot mai mare de frustrare și dezamăgire. În această etapă, cuplurile pot începe să nutrească emoții negative unul față de celălalt.

Soluție: Încercați să înțelegeți nevoile și așteptările celuilalt, precum și motivele care stau la baza acțiunilor voastre. Acest lucru poate ajuta la găsirea problemelor care stau la baza motivelor pentru care căsnicia dumneavoastră nu funcționează.

3. Amândoi începeți să vă deconectați din punct de vedere emoțional

Pe măsură ce resentimentele se adâncesc, cuplurile pot deveni deconectate emoțional. Se pot retrage unul de celălalt atât emoțional, cât și fizic, ceea ce duce la o lipsă de intimitate și apropiere. Deconectarea emoțională poate face dificilă abordarea problemelor și găsirea unui teren comun.

Soluție: Reconectarea emoțională necesită un efort intenționat. Angajați-vă în activități care odată aduceau bucurie și apropiere. Serile de întâlnire regulate, conversațiile sincere și hobby-urile comune pot reaprinde scânteia emoțională.

4. Există o lipsă de intimitate (uneori fizică)

Unul dintre semnele unei căsnicii muribunde este lipsa unei conexiuni emoționale. Aceasta duce adesea la un declin al intimității fizice. Cuplurile pot experimenta o scădere a afecțiunii, a activității sexuale și a apropierii generale. Această etapă poate contribui și mai mult la sentimente de izolare și singurătate.

Soluție: Reconstituirea intimității fizice necesită răbdare și înțelegere. Începeți cu mici gesturi de afecțiune, comunicați deschis despre dorințe și fiți dispuși să faceți compromisuri pentru a satisface nevoile celuilalt.

5. Amândoi începeți să luați în considerare separarea sau divoțul:

În etapa finală, cuplurile se pot gândi la separare sau divorț. Provocările și dificultățile din căsnicie pot părea imposibile, iar persoanele se pot întreba dacă rămânerea în relație este în interesul lor. Această etapă este un punct critic în care cuplurile pot decide să caute ajutor profesional sau să procedeze la separare.

Soluție: Căutați terapie individuală pentru a explora creșterea personală și pentru a obține claritate. Indiferent dacă decizia este de a reconstrui sau de a se despărți, înțelegerea de sine este crucială pentru o tranziție sănătoasă.

Dacă nu mai ai nicio speranță pentru căsnicia ta pe moarte…

Rețineți că nu toate căsniciile pot fi salvate, dar cel puțin dacă vă dați seama unde vă aflați unul față de celălalt, vă va fi mai ușor să faceți pași înainte în viețile voastre. Să căutați ajutor profesional este întotdeauna o idee bună, deoarece aceștia vor ști cum să vă ghideze prin acest întuneric.