5 alimente care vă vor ajuta să renunțați la zahăr

Dependența de zahăr este un subiect imens în cercurile de nutriție și pierdere în greutate. Este un lucru real și poate fi doar lucrul care vă împiedică să pierdeți în greutate, să vă mențineți greutatea sau să fiți doar o persoană mai sănătoasă în general.

Astăzi vă ofer 5 alimente care vă pot ajuta să renunțați la obiceiul zahărului, fie ca înlocuitor al zahărului, fie că vă pot reduce în mod natural pofta de zahăr.

Acum cheia este că trebuie să le încercați de mai multe ori. Un obicei vechi are nevoie de ceva timp pentru a se rupe, iar un obicei nou durează ceva timp pentru a rămâne. Doriți să vă acordați în jur de 2 săptămâni minim pentru a vedea că aceste alimente vă ajută să vă bateți dependența de zahăr. Deci, vă rugăm să nu vă așteptați să mâncați o smochină și să vă dispară toate poftele de zahăr!

În primul rând, vreau să vorbesc despre un produs alimentar pe care ar trebui să-l evitați dacă încercați să renunțați la zahăr. Adică îndulcitori artificiali.

Când au ajuns pentru prima dată pe scena alimentară, îndulcitorii artificiali au fost văzuți ca cei mai buni prieteni ai dietei. Ți-au dat dulceață fără calorii.

Cu toate acestea, acum că au fost în jur suficient de mult timp pentru a studia în continuare, cercetările au arătat că aceste substanțe vă pot face să mâncați mai mult. S-ar putea să vă păcăliți papilele gustative cu un îndulcitor artificial, dar nu vă păcăliți restul corpului. Veți rămâne în continuare dorind lucrul real.

Au existat, de asemenea, rapoarte despre îndulcitorii artificiali care cauzează cancer, deși aceștia sunt foarte contestați. Sfatul meu: evitați-le așa cum ați face orice cu cuvântul „artificial” în el.

Ingredientele pe care trebuie să le căutați pentru a evita îndulcitorii artificiali sunt aspartamul (Equal, Nutrasweet), sucraloza (Splenda), zaharina (Sweet ‘N Low), neotamul și acesulfamul-K (Sunnett).

Alimente care vă ajută să renunțați la zahăr

# 1 – Fructe

Fructele sunt bomboanele naturii. Sunt sigur că ați mai auzit această zicală, pentru că este adevărată. Fructele conțin zaharuri naturale, deci nu este un aliment fără zahăr. Dar, pe măsură ce începeți călătoria pentru a reduce sau elimina zahărul din dieta dvs., fructele pot fi o poartă pentru a vă elibera de dependență. Alegeți fructe cu gust foarte dulce, cum ar fi portocale, ananas și fructe de pădure. Păstrați un castron mare de fructe pe blatul de bucătărie. Tăiați fructele în recipiente transparente în partea din față a frigiderului. Păstrați o pungă de fructe congelate în congelator pentru a bate în piureuri. Ori de câte ori apare o poftă de zahăr, lovește mai întâi fructul. Mâncați-l încet și conștient, concentrându-vă cu adevărat asupra gustului dulce. Apoi găsiți ceva care să vă țină ocupat timp de 20 de minute. Pofta ar trebui să treacă. Câteva cuvinte despre fructele uscate… Fructele uscate au adăugat zahăr, așa că, din nou, acest lucru ar trebui folosit ca înlocuitor pe calea tăierii zahărului din dieta ta. Cu toții am mâncat stafide, dar încercați câteva fructe uscate pe care nu le-ați încercat niciodată în formă uscată. Îmi plac caisele uscate, kiwi și smochinele. Acestea pot fi la fel de dulci ca bomboanele. Așa cum am spus, vorbim încă despre zahăr adăugat aici, așa că urmăriți-vă porțiile și limitați cât de des îl mâncați.

# 2 – Iaurt

Iaurtul este atât de uimitor datorită probioticelor sale. Acești germeni buni vă umplu stomacul pentru a ajuta la echilibrarea tuturor. Și da, ele vă pot ajuta să vă echilibrați zahărul din sânge și pofta de zahăr. Cheia aici este să selectați un iaurt care nu are o grămadă de lucruri adăugate. În mod ideal, doriți să mâncați iaurt simplu. Dacă aveți nevoie de dulceață, amestecați niște fructe proaspete. Citiți eticheta de pe recipientul pentru iaurt. Va exista întotdeauna zahăr natural din lapte, dar nu doriți să vedeți zahăr adăugat în lista ingredientelor.

# 3 – Ulei de cocos

Știm cu toții că anumite uleiuri ne oferă grăsimi bune, de care avem nevoie în dietele noastre. Uleiul de cocos este unul dintre aceste uleiuri. Motivul pentru care poate ajuta la pofta de zahăr este că este ușor dulce în aromă. Folosirea acestuia în gătit și coacere poate conferi o dulceață subtilă alimentelor dvs., care vă va împiedica să vă simțiți lipsiți de zahăr. Trebuie doar să fii atent cu cantitățile tale, deoarece poate fi bogat în grăsimi, ca orice ulei.

# 4 – Ceai de mentă

Ceaiurile din plante de orice fel sunt fantastice pentru îmblânzirea poftelor, dar ceaiul de mentă este foarte special datorită aromei sale puternice. Această mentă naturală poate face să pară că bei ceva dulce. Și îți va lăsa un gust în gură cu care pur și simplu nu vrei să amesteci altceva. În plus, consumul de ceai vă va umple burta, făcându-vă să vă simțiți prea plini pentru a mânca altceva. Dacă menta nu este lucrul tău, încearcă un alt ceai de plante puternic aromat.

# 5 – Cartofi dulci

Știu, acesta are „dulce” chiar în numele său. Serios, cartofii dulci sunt unul dintre cele mai bune alimente de pe pământ. Sunt pline de fibre și potasiu și carbohidrați buni. Și da, au o aromă dulce. Totuși, nu le puteți încărca cu unt sau bezele. Ei sunt cu adevărat suficient de dulci pe cont propriu. Magazinele alimentare vând acum cartofi dulci individuali cu microunde sau puteți încerca să gătiți cartofi dulci la aragaz lent. Dacă aveți nevoie de puțin unt, mergeți. Acoperiți cu scorțișoară și sunteți în căutarea unui tratament!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *