5 ALIMENTE CARE CRESC ANXIETATEA ȘI ATACURILE DE PANICĂ

Mănânci alimente care provoacă anxietate? 

Este normal să simți ocazional îngrijorare, dar panica sau anxietatea excesivă pot fi debilitante.

Lupta cu anxietatea te poate opri și strica planurile de viitor.

Adesea, persoanele care se confruntă cu anxietate au probleme în a opri acel răspuns al sistemului nervos de luptă sau fuga. Corpurile lor cred că sunt într-o situație stresantă toată ziua.

Dacă puteți face ca sistemul nervos să se relaxeze, vă puteți reduce anxietatea. 

Simptome de anxietate:

 • Panica brusca 
 • Frica irațională
 • Senzație de nervozitate sau tensiune
 • Senzație de amorțeală
 • Strângerea gâtului
 • Stomac deranjat
 • Insomnie
 • Dificultăți de respirație
 • Sentimentul pieirii iminente
 • Creșterea ritmului cardiac
 • Transpiraţie
 • Îngrijorare nerealistă

Uneori, alimentele pe care le consumăm pot declanșa anxietate sau ne pot crește șansele de a avea un atac de panică. Nu corpul tuturor manipulează alimentele în același mod.

Eu personal pot simți panică după prea multă cofeină sau după ce mănânc gluten, ceea ce nu o fac în mod normal. 

A existat o diferență uriașă în sănătatea mea mintală de când am ajustat alimentele pe care le-am mâncat, așa că sunt încântat să vă împărtășesc asta!

Intestinul tău este responsabil pentru crearea de neurotransmițători care îți modifică starea de spirit, în special serotonina.

Dacă intestinul tău a fost blocat de mâncarea nedorită sau inflamat, poate fi dificil pentru el să facă acei neurotransmițători fericiți.

Mâncarea are capacitatea de a vă afecta starea de spirit și chiar de a crește riscul de a face față anxietății. 

5 alimente care provoacă anxietate și panică

1. Alimente bogate în histamină

Un nivel ridicat de histamină în organism poate duce la atacuri de panică și anxietate.

Pentru unii oameni, nivelul lor de histamină este deja ridicat, așa că adăugarea unui aliment bogat în histamina îi împinge peste margine.

Histamina este un neurotransmițător care poate determina accelerarea sistemului nervos, creșterea ritmului cardiac și a sistemului de luptă sau de zbor.

Unele alimente bogate în histamină includ alcoolul, carnea și brânzeturile învechite, resturile de carne și oțetul. Reducerea nivelului de histamină poate reduce riscul de a avea un atac de anxietate. 

2. Cofeina poate crește anxietatea

Cofeina are o istorie de a întrerupe somnul și a provocat panică . Stimulează sistemul nervos și necesită timp pentru a fi filtrat de ficat.

Cofeina crește tensiunea arterială și dublează nivelul de cortizol și norepinefrină al hormonului stresului. Reducerea cofeinei poate reduce stresul asupra sistemului nervos și poate pune capăt atacurilor de panică.

Îndepărtați-vă întotdeauna de cofeină în loc să o eliminați pe toate odată. Este nevoie de ceva timp pentru ca organismul tău să se adapteze dacă ai băut cofeină de ceva vreme. 

3. Zahăr și carbohidrați

Consumul de cantități mari de zahăr și carbohidrați poate crește glucoza, ceea ce dublează nivelul de adrenalină. S-a demonstrat că provoacă comportament neregulat la copii și anxietate la adulți.

Zahărul hrănește, de asemenea, bacteriile intestinale rele și candida, făcându-le să crească fără control. Candida eliberează micotoxine atunci când se reproduce și asta creează histamina.

Zahărul are efecte dăunătoare asupra sănătății tale, iar anxietatea este unul dintre ele. Încercați să reduceți zahărul și cantitățile mari de carbohidrați pentru o zi mai calmă, fără griji. 

4. Gluten

Consumul de gluten pentru mulți poate provoca inflamații în organism, stimulând sistemul nervos și crescând reacțiile histaminice.

Glutenul crește, de asemenea, riscul de a dezvolta un intestin permeabil, permițând tulburări autoimune și infecții intestinale . 

Aceste efecte ale sistemului nervos includ dereglarea sistemului nervos autonom, ataxie cerebeloasă, hipotonie, întârziere în dezvoltare, tulburări de învățare, depresie, migrenă și cefalee.

Încercați să reduceți consumul de gluten și experimentați beneficiile unei inflamații mai reduse și a unei gândiri mai clare. 

5. Lactatele pot provoca anxietate

Se estimează că 10% dintre oameni au intoleranță la lactoză . Consumul de lactate atunci când nu le descompune bine poate provoca inflamații și iritații la nivelul intestinului.

Orice inflamație din organism declanșează sistemul imunitar și sistemul nervos să treacă în viteză. Dacă aveți de-a face cu anxietate, cel mai bine este să reduceți lactatele până când știți cum sunteți afectat de aceasta.

Lactatele au fost legate și de creșterea infecțiilor cu candida , țineți cont dacă aveți infecții ale sinusurilor sau ceață cerebrală. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *