4 sfaturi pentru o mai bună sănătate mintală prin nutriție

 

Un număr mare de dovezi sugerează că nutriția este la fel de importantă pentru sănătatea mintală ca și pentru sănătatea fizică. În timp ce luăm alimente, ne gândim întotdeauna la sănătatea noastră fizică, dar știați că dieta noastră are un impact considerabil și asupra sănătății noastre mentale?

Dacă există o lecție pe care am reînvățat-o în ultimele luni, este aceasta: ceea ce mănânc face diferența în modul în care mă simt. Rolul pe care nutriția îl joacă în sănătatea mintală a fost confirmat în numeroase studii. Desigur, dieta și nutriția nu sunt singurele declanșatoare ale bolilor mintale. Nici nu sunt motivul definitoriu pentru subțierea simptomelor.

Acestea fiind spuse, optimizarea nutriției este o modalitate excelentă de a vă asigura că vă trimiteți sănătatea mintală pentru succes. Deși aș putea scrie un roman pe tema sănătății mintale și a dietei, promit că nu o voi face. În schimb, vreau să concentrez acest articol pe două provocări pe care clienții mei le raportează: depresia și anxietatea.

Iată patru considerente ușor de implementat pentru nutriție care pot ajuta depresia și anxietatea.

1. Bea mai puțină cofeină

Știi că îmi place prima mea ceașcă de cafea. Cu toate acestea, de obicei am doar acea ceașcă. Acest lucru se datorează faptului că, în timp ce o ceașcă de cafea sau o băutură energizantă ar putea părea un impuls de energie util, dar poate avea un efect dăunător asupra sănătății mintale dacă suferiți de anxietate.

Cofeina este un drog psihoactiv care poate schimba starea de spirit sau percepția minții. Aceasta provoacă nervozitate, tensiune și nervozitate. Adăugarea produselor cu cofeină la un nivel de anxietate deja ridicat nu este niciodată o idee bună.

Multe dintre efectele secundare afișate din utilizarea cofeinei sunt aceleași cu cele experimentate la începutul unui episod depresiv sau în timpul debutului unui atac de panică.

2. Evitați zahărul rafinat

Zahărul se găsește în aproape tot ceea ce mâncăm sau bem. Din punct de vedere tehnic, nu există nicio valoare nutritivă în zahăr, iar cercetările au indicat că copiii ale căror mame consumă cantități mai mari de zahăr în timpul sarcinii sunt mai susceptibili de a avea probleme emoționale în copilărie.

La adulți, riscul de depresie este mult crescut cu diete care includ cantități crescute de zahăr. Accidentul cauzat de o goană după zahăr provoacă schimbări de dispoziție, dificultăți de concentrare și oboseală grea.

Toată lumea știe acel sentiment de oboseală, epuizare de la un accident de zahăr. Știința arată chiar că îngreunează luarea deciziilor.

3. Încorporați acizii grași Omega 3 în dieta dvs.

Scânteia inițială de interes pentru acizii grași Omega 3 a început cu cunoașterea faptului că depresia a fost mult mai rară în zonele lumii în care dietele sunt mai bogate în acești acizi grași.

Acizii omega 3 sunt cruciali pentru buna funcționare a creierului. Acestea interacționează cu starea de spirit și atenuează inflamația, ceea ce este util în prevenirea depresiei. Dietele bogate în Omega 3 pot reduce posibilitatea depresiei cu până la 30%.

Unele dintre alimentele bogate în acești acizi grași sunt:

  • Somon
  • Păstrăv
  • Sardine
  • Macrou
  • Stridii
  • Hering
  • Hamsii

Alte alimente care conțin acizi grași Omega 3 includ legume cu frunze verzi (cum ar fi spanacul și varza de Bruxelles), broccoli, nuci, semințe de chia și semințe de in.

Uleiul de ficat de cod și semințele de in pot fi luate ca supliment dacă sunteți îngrijorat că ați putea fi deficitar în Omega 3. Universitatea Harvard studiază efectele Omega 3, singur sau cu vitamina D, pentru prevenirea depresiei la adulți.

4. Consumați vitaminele D și B

Știați că majoritatea americanilor au niveluri scăzute de vitamina D? A fost unul dintre lucrurile pe care medicul meu le-a notat în ultima mea analiză de sânge. Deci, sigur am acordat o atenție mai mare modului de a obține suficient în dieta mea zilnică. Și poate fi mai ușor decât crezi.

Multe dintre alimentele bogate în acizi grași Omega 3 sunt, de asemenea, surse excelente de vitamina D, care este o parte vitală a funcționării sănătoase a creierului în starea de spirit, rezolvarea problemelor, concentrarea și raționamentul.

Aportul insuficient de vitamina D poate duce la anxietate și depresie. Împreună cu alimentele care conțin ulei de pește, surse bune de vitamina D includ gălbenușurile de ou, ficatul de vită, sucul de portocale, ciupercile și unele cereale.

Cea mai rară și mai puternică sursă de vitamina D este lumina soarelui. Depresia are o incidență mai mare atunci când lumina soarelui este diminuată în timpul lunilor de iarnă. Apusul soarelui este cu câteva ore mai devreme decât în lunile de primăvară și vară, așa că asigurați-vă că planificați în consecință și ieșiți afară!

Vitaminele din complexul B ajută la controlul neurotransmițătorilor precum serotonina. Cele mai bune modalități de a obține vitamine din complexul B sunt din carne, cereale integrale, cum ar fi orezul brun și orzul, legumele cu frunze verzi, cum ar fi broccoli și spanacul.

Leguminoasele, nucile și semințele precum semințele de floarea-soarelui și migdalele sunt, de asemenea, bogate în vitamine din complexul B. De asemenea, bogate în vitamine B sunt fructele, cum ar fi citricele, avocado și bananele. Suplimentele sunt de asemenea disponibile pentru vitaminele din complexul B.

Obiceiurile alimentare sănătoase sunt bune pentru talie, dar sunt opțiuni bune de explorat pentru îmbunătățirea sănătății mintale. Depresia și anxietatea pot fi debilitante și înfricoșătoare pentru a face față, nu vă fie frică niciodată să ajungeți la ajutor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *