4 SFATURI CARE SA TE AJUTE SA FACI FATA UNEI DESPARTIRI

 

Nu contează dacă ai fost cu cineva câteva săptămâni, luni sau ani. Sfârșitul unei relații te poate lăsa în continuare neliniștit sau nesigur cu privire la ceea ce urmează. Iată câteva sfaturi care te pot ajuta să faci față unei despărțiri și să mergi mai departe într-un mod sănătos.


1. Permite sentimente amestecate


Despărțirile pot fi dezordonate, mai ales când vine vorba de emoțiile noastre. Amințiți-vă că este perfect normal să simțiți o gamă largă de emoții, inclusiv tristețe, resentimente, gelozie, regret și ușurare, pentru a numi câteva.

Toate aceste sentimente fac parte din procesul de doliu și să-ți permiti să-ți experimentezi toate emoțiile fără judecată poate fi o parte importantă a procesului de vindecare. De fapt, evitarea sentimentelor tale poate face ca acestea să devină mai intens sau se pot strecura asupra ta în moduri neașteptate. De asemenea, este important să stim că sentimentele neplăcute vor dispărea sau vor deveni mai puțin îngrijorătoare în timp. Deși s-ar putea să te doara acum, știi că nu va dura pentru totdeauna (chiar dacă se poate simți așa).


2. Stabiliți limite sănătoase


A ști ce să faci după o despărțire poate fi dificil. Stabilirea unor limite sănătoase cu tine și cu cei din jur vă poate ajuta să vă protejați sănătatea mintală și emoțională în continuare. Iată câteva exemple de limite pe care le puteți stabili după o despărțire:

Detalii. Amintește-ți că nu ești obligat să împărtășești detaliile relației tale sau despre despărțirea ta. Dacă nu vă simțiți confortabil să discutați subiectul cu prietenii sau membrii familiilor, anunțați-i spunând ceva de genul „Apreciez îngrijorarea dvs., dar mi-ar fi mai confortabil să nu vorbesc despre relația/despărțirea mea chiar acum”.

A lua legatura. Indiferent dacă vrei să rămâi prieten cu fostul tău sau nu, este de obicei util să îți iei ceva timp în afară unul de celălalt după o despărțire. Stabiliți limite unul cu celălalt acceptând durata de „fără contact”. Acest lucru vă va oferi atât timpul și spațiul de care are nevoie pentru a vă vindeca și pentru a evalua modul în care să interacționați înainte. Dacă fostul tău te contactează înainte de a fi gata să vorbești, nu te simți obligat să răspunzi. În mod similar, încercați să respectați limitele fostului dvs., fără a ajunge la ei înainte de încheierea perioadei de „fără contact”.

Doliu. Este în regulă să te întrebi cum se simte fostul tău, să te gândești la relația ta și chiar să-ți imaginezi un viitor în care totul să rezolve. De asemenea, este normal să te trezești că răsfoiești Instagram-ul lor, ținând un ochi pe Snapchat-ul lor sau citind texte vechi. Cu toate acestea, stabilirea limitelor în jurul modului în care „check-in” pe un fost vă poate ajuta să oferiți puțină liniște. Programează-ți timp pentru doliu setând un cronometru pentru 10 minute dimineața și/sau seara pentru a-și verifica rețelele sociale sau mesajele și să te simți dezamăgit. Când timpul expiră, opriți derularea și concentrați-vă pe alte activități. După un timp, încercați să reduceți cronometrul la cinci sau două minute. Acest lucru vă permite să experimentați sentimentul și să vă satisfaceți curiozitatea fără a vă consuma toată lumea.

Întâlniri neașteptate. Uneori nu există nicio modalitate de a evita un fost. Indiferent dacă aveți cursuri împreună, lucrați împreună sau împreună, este o idee bună să vă planificați din timp pentru întâlniri neașteptate. Dacă vă este posibil, purtați sau conversație despre cum să descurcați în contact. De exemplu, ați putea fi de acord reduceți la minimum conversația, să faceți semn în timp ce treceți pe lângă el sau să vorbiți doar despre muncă să școală, după cum este necesar.

Doar prieteni. Dacă lucrezi să fii prieten cu un fost, să încerci să stabilești limite fizice și emoționale care să te ajute să tragi granița dintre prieteni și ceva mai mult. De exemplu, ați putea dori să stabiliți limite în ceea ce privește îmbrățișarea, contactul strâns, petrecerea nopții, plata pentru mesele celuilalt sau a fi principală sursă de sprijin reciproc.


3. Reconectează-te cu cei din jurul tău


Adesea, relațiile devin sursa noastră principală de socializare și sprijin. De aceea, este important să petreci ceva timp după o despărțire pentru a te reconecta cu cei mai apropiați de tine, inclusiv cu prietenii, familia sau colegii de cameră. Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să reveniți la rețeaua de asistență:

Faceți un punct să vă așezați la prânz sau la cine cu un prieten apropiat pentru a vorbi despre cum vă simțiți cu adevărat. Asigurați-vă că îi întrebați despre cum le-a fost, de asemenea.
Luați legătura cu un părinte, un frate sau un alt membru al familiei despre modurile în care vă pot sprijini.
Dacă nu ați fost la fel de implicat acasă sau nu v-ați îndeplinit cota de responsabilități ale colegilor de cameră, discutați cu colegul(i) de cameră pentru a minimiza potențialele frustrări sau dezacorduri.
Acesta poate fi, de asemenea, un moment bun pentru a reconecta cu tine însuți. Fă-ți timp pentru a reflecta la cine ești în afara relațiilor tale. Notează-ți o listă cu lucrurile pentru care ești recunoscător în viața de astăzi, cu hobby-urile la care vrei să te întorci și cu alte surse de bucurie în viața ta.


4. Concentrează-te pe ceea ce ai nevoie cel mai mult


Practicarea îngrijirii de sine poate fi o corvoadă atunci când nu ne simțim dezamăgiți, dar este important să ne asigurăm că nevoile tale de bază sunt îndeplinite, mai ales după o despărțire. Iată câteva exemple de activitate de îngrijire personală care merită încercate:

Jurnal. Organizați-vă și lucrați prin gândurile și sentimentele dvs. Ce a fost bun la ziua de azi? Ce a fost provocator?

Fac un dus. Folosește-ți timpul privat la duș pentru a dansa și a cânta, a țipa, a plânge sau pur și simplu să te relaxezi.

Ieși afară și mișcă-ți corpul. Faceți o plimbare pe langa bloc, bucurați-vă de cumpărături , uitati-va la vitrine sau vizitați un parc local pentru a vă ajuta să scapați de stresul reținut.

Suna un prieten. Întâlnește oameni pe care nu i-ai mai văzut de ceva timp trimițând mesaje, sunând sau cerându-le să va intalniti laAS5 o cafea.

Odihnestete. Despărțirile pot fi obositoare. Asigurați-vă că dormiți șapte până la nouă ore în fiecare noapte. Dacă te simți obosit în timpul zilei, optează pentru un pui de somn de 20 de minute.

Stai hidratat. Încercați să beți apă pe toate zilele. Este o idee bună să porți cu tine o sticlă de apă reutilizabilă pentru reumpleri rapide și ușoare.

Mănâncă obișnuit mese sau gustări. Durerea nu poate face uneori să mănâncă prea mult sau să mănânce prea puțin. Încercați să ascultați indiciile naturale ale corpului dvs. legat de foame și sațietate pe tot zilele.

Fă pași mici. Nu trebuie să abordezi totul deodată. Abordați noi emoții sau experiențe pe rând.