4 Mantre pentru a opri gândurile anxioase

Anxietatea și gândurile alarmante pe care anxietatea noastră le evocă sunt normale, mai ales în perioade stresante și provocatoare ca acum. Dar anxietatea se simte groaznic, așa că este bine să avem câteva instrumente pentru a calma un sistem nervos anxios. Spunându-ne cuvinte de susținere ne poate oferi ușurare, la fel cum un părinte liniștește un copil.

Experimentați un autocontrol liniștitor cu următoarele fraze. Vedeți dacă cuvintele vă relaxează, vă calmează bătăile inimii, vă permit să respirați puțin mai adânc sau vă reduc tensiunea din mușchi. Chiar și micile schimbări sunt importante și vă pot aduce un sentiment de stăpânire că aveți un anumit control asupra sistemului vostru nervos – ceea ce este adevărat!

Iată mantrele pe care le recomand:

1. „Acest lucru este temporar”.

Este adevărat: această carantină și acest virus nu vor dura la nesfârșit. Oamenii pot suporta stresul pentru perioade lungi de timp. Suntem rezilienți. Amintiți-vă: „Acest stres este temporar!” Spuneți-o din nou și din nou.

2. „Totul va fi bine”.

Viitorul este necunoscut, nu doar acum, ci întotdeauna. Dar nu are sens să ne declanșăm sistemul nervos în stări de panică. Ne putem spune că totul va fi bine și, cel mai probabil, așa va fi.

Dacă ești prea realist sau pesimist, poți modifica această mantră în „Probabil că totul va fi bine”. Dacă încă vă este greu să credeți acest lucru, încercați „Dacă nu este totul în regulă, mă pot descurca”. Și asta este adevărat! Încercați diferite versiuni și vedeți ce vă calmează anxietatea din corp. (Faceți clic aici pentru un exercițiu experiențial blând pentru a exersa să fiți propriul părinte bun).

3. „O zi după alta. One Hour At A Time. Un minut la un moment dat”.

Atunci când emoțiile sunt puternice, ne putem lăsa copleșiți. Acesta este momentul în care trebuie să o luăm mai încet. Amintiți-vă că singurul obiectiv este să treceți peste următorul minut, oră sau zi. Schimbați-vă concentrarea pentru a găsi o activitate plăcută și liniștitoare pe care o puteți face chiar acum pentru a trece peste un moment dificil.

De exemplu, recent m-am trezit foarte neliniștit după ce am avut câteva zile liniștite. Știam că sunt anxios pentru că inima îmi bătea repede. Mi-am reamintit că obiectivul meu era „să o iau mai încet și să o iau minut cu minut”. Mi-am citit lista mea de state-changers, activități concrete care ne scot din anxietate și ne fac să trecem la stări de calm, conexiune, încredere și claritate.

Iată ce am făcut:

  • Dedică 5 minute pentru împământare și respirație.
  • Am aspirat casa.
  • Am făcut o ceașcă de ceai.
  • Exercitat.
  • Am făcut o baie foarte fierbinte.
  • A scris.

A durat câteva ore, dar, în cele din urmă, am început să mă simt puțin mai bine. Dacă niciuna dintre aceste metode nu ar fi funcționat, mi-aș fi spus: „Rezistă! Mâine este o nouă zi și probabil că te vei simți mai bine dimineață”.

4. „Doar pentru că mă simt neliniștit în acest moment nu înseamnă că în realitate lucrurile sunt mai rele decât în momentul anterior.”

Anxietatea are un mod ciudat de a genera gânduri catastrofale. Atunci când sunteți foarte anxios, este important să faceți o pauză și să vă observați gândurile. Dacă credeți că lumea se sfârșește sau că nu veți mai fi niciodată fericit sau că v-ați distrus viața, observați acest lucru și apoi amintiți-vă că este doar un sentiment sau doar o îngrijorare. Nu înseamnă că este adevărat.

Felul în care vorbim cu noi înșine contează și afectează modul în care ne simțim și gândim. Sper că veți încerca unele dintre aceste mantre și să vedeți dacă vă oferă vreo ușurare. Dacă nu, puteți cel puțin să vă simțiți bine în legătură cu efortul pe care l-ați făcut pentru a vă ajuta. Lucrul cu anxietatea și cu emoțiile care stau la baza anxietății este o practică pe tot parcursul vieții. Ideea este de a intra într-o stare de spirit experimentală și de a avea la dispoziție o mare varietate de instrumente, precum mantrele, schimbătoarele de stare și Triunghiul schimbării. Este vorba de practică, nu de perfecțiune.